banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 13:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1650 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kruzni tok
PostPoslato: 30 Avg 2024, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Eto ti ga sad! ♥️

https://mup.vladars.rs/lat/index.php?vi ... s&strana=2

https://t.ly/MifZJ

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2024, 14:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
ElPadrino je napisao:
Ljudi, šta tek reći za taj ambiciozni, samoubilački poduhvat, kada iz pravca Budžaka i stare ceste na kružnom kod Lesnine ideš UNUTRAŠNJOM trakom na DRUGI izlaz a onda se prestrojavaš još dvije trake do semafora da bi skrenuo prema Malti i gradu ?? :D

Ovo je samo problem ako se prestrojavaju na skretanje desno za vrijeme guzve, inace ne vidim problem sa ovim potezom.

balkanski špijun je napisao:

Zar onda ovo ne znaci da je nepravilno ici pravo tj na druzi izlaz unustrasnjom trakom?

Npr ukoliko vozim unustranjom trakom, morao bih se prestrojiti u samom kruznom toku u vanjsku traku, ili se prestrojiti prije samog ulaska u vanjsku traku?

Unutrasnja traka se ne bi trebala koristiti samo za izlazak na prvi izlaz, dok je za sve ostalo predvidjano da se koristi. Zamslite da se na tranzitu samo vanjska traka koristi i za nastvljanje voznje pravo i izlaz desno.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2024, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lemi_93 je napisao:
Zar onda ovo ne znaci da je nepravilno ici pravo tj na druzi izlaz unustrasnjom trakom

Ne znači

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2024, 03:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa onda su pogresno formulisali. Pise da je obavezno koristiti vanjsku traku prilikom izlaza na prvi ili drugi izlaz, ne da se voznjom vanjskom trakom smiju koristiti samo ta dva izlaza. Mozda zvuci kao cjepidlacenje ali zakon ne smije imati mjesta za interpretaciju u ovakvim slucajevima.

Sta su trebali napisati da se vanjska traka smije koristiti samo za izlaz na prvi ili drugi izlaz, dok se unutrasnja traka koristi za drugi, treci i cetvrti.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2024, 05:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Kad sam u kruznom toku, uglavnom koristim unutrasnju traku (osim ako ne skrecem na 1.izlazu).

Problem mi znaju napraviti ovi sto se ukljuce iz vanjske pa kruze na 3. izlaz...primjer kruzni kod Lesnine.Ja idem iz Borika pravo (2.izlaz) i ukljucujem se iz unutrasnje ,covjek sa mnom se paralelno ukljucuje iz vanjske isto vrijeme.Vozimi se paralelno non stop do 2. izlaza,ja ocekujem da ce i on tu izaci...kad kurko,ode on prema zapadnom tranzitu na 3.

Druga situacija je kod ukljucivanja, gdje jasno pise da se ukljucujes tek kad prodju auta koja su u kruznom toku, sto ne znaci da ako se ja vozim unutrasnjom trakom, a vanjska jeste slobodna, da se ti smijes u nju ukljuciti.

Primjer Delta.Idem iz Borika pravo,unutrasnja traka, malo sam brzi od ovoga paralelnog sto se ukljucuje sa mnom iz vanjske.I to sto je on malo kasnije startovai koristi covjek iz smjera Delte sto se ukljucuje i brze bolje uskace u kruzni tok u vanjaku traku kruznog...i tacno mi blokira 2. izlaz, te moram napraviti novi krug.

Ajd da ne ispade da nista ne valja, ovo je danas sve puno bolje mego prije 5 godina kad je tek pocinjalo sa kruznim tokovima.Narod se vec solidno naucio.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2024, 13:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
lemi_93 je napisao:
Zar onda ovo ne znaci da je nepravilno ici pravo tj na druzi izlaz unustrasnjom trakom

Ne znači

Ovako kako je formulisano znači upravo to što je lemi napisao. Znači definisano je da na 1. i 2. izlaz moraš ići vanjskom a ne unutrašnjom odnosno da se moraš prestrojiti. A nije zabranjeno ići vanjskom ni puni krug ako treba. Glup zakon.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2024, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tako kako je formulisano ne znači to što je
Lemi napisao.

Znači upravo ono što piše, a piše
zakon je napisao:
обавезан је користити крајњу
десну траку за искључење на првом и другом излазу

Citiraj:
nije zabranjeno ići vanjskom ni puni krug ako treba.

Ako u zakonu piše da vanjskom smiješ samo na prvi i drugi izlaz, to automatski zabranjuje treći, četvrti ili bilo koji naredni, tj. pun krug.
Da li je zakon glup? Sve i da jeste, takav je na snazi i vozači imaju obavezu da ga poštuju.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2024, 17:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ако идеш на први и други мораш вањском, ако није другачије означено саобраћајном сигнализацијом (а обично јесте да је и унутрашња за други и трећи излаз).
То је уведено због оних који из унутрашње скрећу десно и одма праве конфликтну ситуацију.

Није забрањено продужити пун круг вањском. Није колегијално према другим возачима, бахато је, али ниједним чланом није изричито забрањено. Поред тога, у случају било какве незгоде са другим возилом у вањској ниси крив јер си возио својом траком.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2024, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Није забрањено продужити пун круг вањском.

Ako je izričito navedeno da je dozvoljeno vanjskom SAMO na prvi i drugi izlaz, onda time sve drugo nije dozvoljeno - ni treći, ni pun krug!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 05:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Gdje ti vidiš u članu da piše "samo"? Kaže vanjska obavezna za 1. i 2. izlaz ali nigdje ne piše samo za ta dva. To je uvedeno da se iz unutrašnje ne izlazi i ne sječe.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 06:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tako kako je formulisano ne znači to što je
Lemi napisao.

Znači upravo ono što piše, a piše
zakon je napisao:
обавезан је користити крајњу
десну траку за искључење на првом и другом излазу

Citiraj:
nije zabranjeno ići vanjskom ni puni krug ako treba.

Ako u zakonu piše da vanjskom smiješ samo na prvi i drugi izlaz, to automatski zabranjuje treći, četvrti ili bilo koji naredni, tj. pun krug.
Da li je zakon glup? Sve i da jeste, takav je na snazi i vozači imaju obavezu da ga poštuju.

Pogresno je formulisano pravilo. Razumijem ja, i vecina, sta su htjeli da kazu. Ako ides vanjskom trakom, moras se iskljuciti na prvom ili drugom izlazu. Nesto sto vecina vozaca i radi. Ali nacin na koji su oni formulisali ovo je:

Ako kruzni tok ima vise traka, vozac je obevezan koristiti krajnju desnu traku za iskljucenje na prvom i drugom izlazu. Sve sto je potrebno da ima smisla je da obrnu redoslijed.

"Vozac koji se vozilom ukljucuje u kruzni tok sa vise saobracajnih traka obavezan je iskljuciti se na prvom i drugom izlazu ukoliko se ukljucuje krajnjom desnom trakom, osim ako je saobracajnom signalizaijom drugacije regulasno."

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2024, 07:13 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Kad na Redditu izađe tema: Visokoobrazovani ljudi se šesnaest godina natežu i razjašnjavaju kako se koristi kružni tok sa dvije trake :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 21:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Okt 2018, 19:23
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... OTO/854777

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 13:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pravit peticiju za vracanje raskrsnica..

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 21:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Okt 2018, 19:23
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1942306/ ... -toku.html

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Je li realno da treba 6 mjeseci da naprave običan kružni tok, tj. samo da pomjere/postave ivičnjake i bace novi sloj asfalta? https://srpskainfo.com/foto-u-centralno ... 6-mjeseci/
Ovo se u Japanu uradi za 5 dana, ali valjda postoji razlog zašto je Japan tamo gdje jeste a mi tu gdje jesmo.

Nego, mnogi kružni tokovi u BL imaju "nadimke" (Kikiriki, Štipaljka..) - može li da ovaj nazovemo Pederski kružni tok s obzirom ko ga je inicirao i s obzirom da su "posadili" skulpturu cvijeća.. koji će nam cvijeće, nismo Holanđani?
I biće da je ovo jedini kružni sa tri izlaza (pardon, nije - ima onaj mali u Mejdanu, kod bivšeg Triangola).. biće fora kad neki lola krene vanjskom na treći i samim tim posljednji izlaz jer će valjda biti dvije trake. :lol:

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Odavno izlizanijii komentar i pokušaj humora nisam procitao na forumu, ali kad vidim sliku avatara sve mi je jasno.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa.. ako ti je to u nicku godina rođenja onda razumijem zašto ne voliš Jugoslaviju jer je nisi doživio, klinac si.
Svi koji su proveli djetinjstvo i mladost u istoj imaju neko poštovanje ali dobro.. mlad si, razumijem, a šta je tebi na avataru, GoT? Pih.....

A šta fali imenu Pederski kružni?
Danas je normalno sve nastrano pa može i to proći.. au, pa nisi valjda i ti..

I da, izuzetno mi je drago što mnogo ljudi nervira moja profilna slika/avatar - nebitno jeste li stari ili mladi. :wink:

A ne kršim neko pravilo, ja lično sam rođen u toj zemlji koju zaista volim (iako je nema više) i imam pravo na to.

Generalno mlađi ljudi ne vole Jugu jer su beteri i gotovani i ne bi mogli ležati i dr*ati u njoj kao što mogu danas pa se ti fino poklopi, a stariji je vole.. ali svakome svoje.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nemam ja ništa protiv Jugoslavije, niti imam pozitivno mišljenje. Kao sto si rekao, nisam je doživio. Samo sto kao sto sam ja sa svojih 31 godinu “mlad”, pretpostavljam da ti nisi u cvijetu mladosti pa mi je jasan taj pokušaj humora u inicijalnom a i u ovom drugom komentaru.

Slobodno nazivaj i asociraj cvijece na pederluk, ne znam samo koliko je tu projekcija a koliko pokušaj humora. Je li cvijece u parkovima pederako isto? Kada za 8. Mart kupujes cvijece da li te i to asocira na pederluk? Ali kao sto je ljepota u ocima posmatraca, tako neki i vide pederluk, tj ono sto žele, u svemu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, ovo je konkretan i kulturan odgovor - poštujem sve napisano.
Nije cvijeće asocijacija pederluka samo po sebi, nego povezujem Draška i onaj njegov znaš već koji snimak i onda to cvijeće koje se nalazi 200m od njegove vile.
Ali u pravu si da je cvijeće hajdemo reći ženski, ali nikako pederski simbol, naravno, ali možda lik voli cvijeće, s obzirom da ga je instalirao blizu vile.
Dakle ako je "on" inicirao izgradnju a stavio cvijeće.. kontaš, na to sam mislio, jednostavno, to mi je bila prva asocijacija, mada sada retroaktivno vidim da je to bio samo glup i blijed pokušaj humora uzrokovan alkoholom.

Ali nebitno i dosta off-a, hajde da se bavimo saobraćajem - ide lola vanjskom trakom na treći i posljednji izlaz.. biće toga. :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1650 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]