evo nakon nekoliko dana nepojavljivanja problema opet isto!

taman ste se i vi malo odmorili od mene!
prvo neznam kako da vidim koji mi je modul izbacio tu poruku...
neznam kako da dodam parametre u /etc/modprobe.conf btw taj fajl kod mene ne postoji! sad cu da vidim sta sam slicno nasao
/etc/modprobe.d koliko sam skontao to je isto... e sad tu sam naisao na sljedece
Kod:
root@sonu:/etc/modprobe.d# ls
aliases alsa-base arch arch-aliases ibm_acpi.modprobe isapnp nvidia-kernel-nkc toshiba_acpi.modprobe
root@sonu:/etc/modprobe.d#
arch i isapnp su direktoriji a, arch-aliases je neznam ni ja sta... uglavnom je zeleno

e sad kad sam editovao alsa-base u tom fajlu sam nasao sljedece
Kod:
# autoloader aliases
alias char-major-116 snd
alias char-major-14 soundcore
install sound-service-0-0 modprobe snd-card-0 snd-mixer-oss
#OVAKO DALJE SA OVIM INSTAL NASTAVLJA DO SLJEDECE LINIJE
install snd-wavefront modprobe --ignore-install snd-wavefront && /lib/alsa/modprobe-post-install snd-wavefront
install snd-ymfpci modprobe --ignore-install snd-ymfpci && /lib/alsa/modprobe-post-install snd-ymfpci
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-bt87x index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
ne mogu da skontam kako radi ovaj modprobe... tj evo sad sam skontao da koji mi je driver i sve... samo neznam kako da ga rucno pokrenem... pokusao sam sljedece
Kod:
root@sonu:/etc/modprobe.d# modprobe --ignore-install snd-ymfpci && /lib/alsa/modprobe-post-install snd-ymfpci
pa onda i ovo
Kod:
root@sonu:/etc/modprobe.d# install snd-ymfpci modprobe --ignore-install snd-ymfpci && /lib/alsa/modprobe-post-install snd-ymfpci
install: unrecognized option `--ignore-install'
Try `install --help' for more information.
posto sam pomislio da se iz tog alsa-base fajla pokrece driver... no bit ce da sam u krivu...
gdje grijesim?