banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 20:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jul 2024, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Nisam znao gdje da stavim temu pa evo ovdje.

Da li je neko imao problema u junu sa očitanjem elektičnog brojila? Meni prikazuje za oko 2500kW veću potrošnju od moje prosječne na samom brojilu.
Palo mi je na pamet da je problem mogao nastati onaj dan kada je bilo masovni blackout na Balkanu ili ono veliko nevrijeme 22.-23. juna.

Znam 100% da je brojilo pokazivalo normalno potrošnju negdje do početka juna tako da nije problem u fizičkom očitanju i sl. Samo je skočilo sa nekih 22000kW na 24500kW. Podnio sam zahtjev za provjerom brojila pa sada čekam, ali eto da provjerim da li je bilo još slučajeva

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2024, 13:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Uh... To je definitivno neispravno brojilo ali sada, kako to dokazati, ne znam... Mada, elektrokrajina može reći da Vam je neko krao struju, da je bio pad napona ili napon nije dovoljan pa uređaji povuku znatno više kWh itd.

To su smećari teški. Meni su od januara ove godine samo jedan mjesec tačno očitali stanje brojila (u zgradi).
Prošječna potrošnja mi je do 300kWh a oni meni za april mjesec pošalju račun od skoro 170KM i ja pogledam, kad ono, upisali mi da sam potrošio skoro 800kWh.
Očitam ja brojilo, i vidim da mi je upisano blizu 500kWh više da sam potrošio po većoj tarifi.
Za maj su mi upisali 0kWh potrošnje i za AMT i za ABT. Za februar, nisu očitali potrošnju po jeftinijoj tarifi i tako...
Sve oni to storniraju ali nema šanse dobiti smisleno objašnjenje i doći do popisivača, te utvrditi zašto se ovo događa?
Nema koga nisam zvao, "prijetio", žalio se i njihov odgovor je da tu nema rješenja.
Jedino da im sam šaljem očitanja, što sam i uradio krajem aprila. Tada su i popisivači dobro očitali (znam to, jer su očitali prije mene).
Kažem ja, retardima iz Elektrokrajine, zašto ja da šaljem očitanja, kad opet vi upisujete stanja koja vaši radnici dostave?
Kaže ona, da ko prvi dostavi stanje, to stanje i pišu. Zato mi je rekla da im šaljem očitanje 28. u mjesecu...

Prosto mi je nevjerovatno da samo još kod nas nema daljinskog očitanja. Ustvari, bilo ga je čini mi se do 2021. godine a onda je ta firma koja je to vodila, izgubila dozvolu za to - tako mi rekoše iz Elektrokrajine.
Ne znam je l' u međuvremenu došlo do promjena.

Odužih malo, ali htio sam podjeliti iskustvo. Nije problem, storniraju oni račun ALI zar se ja moram baviti još i sa tim?!

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2024, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ne vidim način odakjle da mi krade struju i ko :) A ne može uređaj povući 2000kW za nekoliko dana i onda samo prestati

A što se tiče krađe struje od strane elektrodistribucije, ja se sa njima zezam već 5 mjeseci. Ovaj način popisa je imao smisla kada nije bila tarifa preko 550kW. Ali sada to ne može proći. Jedan mjesec ti popiše 3 dana ranije, drugi 3 dana kasnije (što je njihova tolerancija) i ti drugi mjesec platiš npr 80 kW po skupljoj tarifi ili sl. I tako 500 000 brojila mjesečno

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2024, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Pa zato treba sam očitavati pa neka ga puše ...i još ko ima para uglaviti kontrolno brojilo poslije njihovog!

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2024, 15:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Имам тај проблем годинама. Кад су измјештали бројила сва ставили на стубове у дворишту сем нашег и од двоје комшија. Упишу неку офрље вриједност, сваки мјесец подносим захтјев за корекцију и тако у круг. Умјесто да оставе обавјештење да се достави стварно стање они годинама раде по свом.

Прије сам пријављивао преко њиховог сајта, све радило како треба, а данас ми послали мејл да сајт више неће бити у функцији и да се стање пријављује мејлом (како ће тек то функционисати остаје да се види).

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2024, 15:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Jeste sitnicari, pocastite popisivace kad dodju pa ce raditi kako vam je u interesu

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2024, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da im roštilj pripremio?

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2024, 16:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Krajišnik domaćin čoek 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2024, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Kod roditelja je racun za maj bio neuobicajeno visok, tipa 5-6 puta veci (oko 235 KM). Medjutim, stigla je samokorekcija u junskom, odbili su 150 KM, mada mislim da su i taj dio otprilike odrezali u svoju korist, jer je i 80+ maraka previse za maj, koji bi po definiciji trebalo da je najzahvalniji za potrosnju struje, nije ni hladan ni topao tako da nema potrebe ni za grijanjem ni za klimom.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2024, 12:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kradu i krašće jer im se može.
Kod mene se nepravilno obračunava viša i niža tarifa. Npr. jedan vikend se "upali" niža tarifa na brojilu, pa se dva vikenda "ne pali" itd, tako i noću. Plaćam najskuplju moguću struju jer je 80% obračuna potrošnje po višoj tarifi. Obraćalo im se više puta i naravno ništa.
Tako da svi koji imate dvotarfino brojilo pratite.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2024, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Philby je napisao:
Имам тај проблем годинама. Кад су измјештали бројила сва ставили на стубове у дворишту сем нашег и од двоје комшија. Упишу неку офрље вриједност, сваки мјесец подносим захтјев за корекцију и тако у круг. Умјесто да оставе обавјештење да се достави стварно стање они годинама раде по свом.

Прије сам пријављивао преко њиховог сајта, све радило како треба, а данас ми послали мејл да сајт више неће бити у функцији и да се стање пријављује мејлом (како ће тек то функционисати остаје да се види).
Mislim da to, mejlom, funkcioniše.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2024, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Evo da ne idete dzabe, a moze i mailom.

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2024, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ma kradu, ja sam jedan mjesec dobio 20KM, a drugi 350. Obično dobijem oko 160KM. Zvao ih rekao da su pogrešili,a dobio odgovor da se kod mene vrši daljinsko očitavanje i da ja nema potrebe da šaljem stanje na kraju mjeseca. Ako je tako, onda im je to daljinsko očitavanje 100% neispravno. Nemoguće da sam potrošio taj mjesec 20, a naredni 350KM.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2024, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ja sam upisivao svoju struju u njohov CRM, ali unazad 2 - 3 mjeseca ne radi. Zadnje prihvaćeno stanje neko iz marta. Sad im šaljem na mail.

Bio sam pomislio da mi potrošnja uduplana ili utriplana ali je ipak sve OK

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2024, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A likovi koji hodaju i upisuju dobijaju pare za fizičku aktivnost. Jebem im očitanje struje više. Zadnje očitanje što je čovjek radio (stojao sam pored njega i odmah uslikao stanje) ne da je pogriješio 1-2-3 broja NEGO CIJELU TARIFU. PA JEBEM TE KAKO????? 5 brojeva da upiše pogrešno. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tjeraju nas da radimo njihov posao. Ljudi su to doslovni prihvatili i sada veliki broj njih šalje stanje brojila.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2024, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa zbunio si covjeka, umjesto da ga pustis da radi svoj posao, ti mu brojis vise glave.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2024, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Ne zna sa ljudima
Ko jos danas hoce da mu neko drnda nad glavom dok radi
Pa njemu iz inata upisuju pogresno

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2024, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja izašao da mu iznesem roštilj

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2025, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Da li neko mozda slao stanje brojila za decembar? Posto rekose da od 1.1. ide opet skuplja struja.
Ja sam poslao na mail, pa cemo vidjeti sta ce biti

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2025, 15:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Poslao sam ja maloprije. 520 kw lagano :D

Ali to bi trebalo biti po staroj cijeni, nova će biti za januarski račun.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]