Brale001 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Joooj kad se prica povede o porodicnim vrijednostima i moralnim gromadama medju bledolikim narodima
TNS, porodica od tuda sve krene!Od porodice uvije treba pocinjat i vracat se na to!! Ne ideologija, ne politika, ne drzava, ne stranaka!!
Ako nemas porodice jednostavno nemas covjeka. Nemas sela, nemas grada, nemas osnovnog odgoja. Neodgojeni ne mogu odagajat, vidio si ti to dobro na zapadu a i sada ovde sta se desava.
Sve sto sam naucio u zivotu glavno desilo se do 5-6 godine zivota, ako nemas porodice, nemas stida, nemas ponosa, nemas dobrog i zlog, nemas nade, nemas vjere, nemas buducnosti, nemas drzave!!
Onda ti dodju ovakvi kameleoni , Orbanovci i slicni kao neka nada, kao neko manje zlo...jer se kao ovlas dotaknu porodice i njenih vrijednosti!
Covjek koji je uvodio robovske radne zakone da bi udovoljavao njemackim firmama i satirao radnike je kul...!!!
Medjutim ili ali .
Prvo me nahrani, obuci i omoguci mi krov nad glavom pa onda moze pricat ko, koga i kako treba polno zadovoljavat!!
Поента свега, зато и толики труд да је сруше.
И није то неко питање моралних громада, великих вођа, слабо је тога данас... Него, тај одређени "примитивизам" који постоји код људи као што су Орбан, Додик... и који генерално би требао бити нелијепа ствар за посматрати, је одраз још увијек изражене, а оно нерафинисане мушкости. А боља и нерафинисана мушкост, од никакве, јер ту онда више нема бране ничему. Мушкост, или овдје погоднији израз, мужевност, је основа чувања породице, па заједнице, на крају народа, државе. Сва ова агресивна тј. боље речено већ милитантна феминизација мушкараца и маскулинизација жена има за циљ управо сатирање мужевности као нечега што ће лупити шаком о сто кад ствари пређу границу. У Америци колико знам изражен је тренд да све више жена, а све мање мушкараца уписује факултете и то сигурно није случајно. А немој да се лажемо. Жена ће, на крају, попустити. Као Биља у Хагу. "Нисам више могла да се борим". А Шешељ се борио као махнит. Е, то је мужевност. И зато мушкарац у већини случајева МОРА имати предност у одлучивању. Па ако ће то да буде и Орбан са својим национализмом, популизмом и кокетирањем са Великом Мађарском... то је пуно мање зло.
Ријетки су данас као В.В. Путин, да је и отресито мушко и велики господин.
Тако да, "готивно" код Орбана је што је мушко и што се неће устручавати да ствари назове правим именом и допустити да му неко растура душу народа, и најгоре од свега, дјеце. У овим околностима, гдје што западније од Мађарске идеш, већа је шанса да се дјеци врши сексуална пропаганда већ у вртићима (за шта бих ја лагано слао пред зид, или кад избројим до 10 и смирим се, бар 10 година затвора или психијатријске установе), Орбан дјелује као колос од дражвника. Иако то није. Али, такво је зло вријеме, па контраст чини своје.