Ovo je za postove gibojnera, Radovana malog, kefala i ....
Drugovi i drugarice ..... (necemo sad cijenjena gospodo i gospodje/ice)
Sad cemo da vam citiramo malo ..... vijesti iz obijesti
Amandman LXVII NA USTAV REPUBLIKE SRPSKE
Citiraj:
Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i građani, ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
Amandman LXXI NA USTAV REPUBLIKE SRPSKE
Citiraj:
Srpski, hrvatski i bošnjački jezik, ćirilično i latinično pismo, ravnopravno se upotrebljavaju u Republici Srpskoj. Način takve službene upotrebe jezika i pisma uređuju se zakonom.
Amandman XXVII na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine.
Citiraj:
Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi, zajedno sa Ostalima, i građani Federacije Bosne i Hercegovine, koja je sastavni dio suverene države Bosne i Hercegovine, odlučni da osiguraju punu nacionalnu ravnopravnost, demokratske odnose i najviše standarde ljudskih prava i sloboda, ovim donose Ustav Federacije Bosne i Hercegovine.
Amandman XXIX na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine.
Citiraj:
Službeni jezici Federacije Bosne i Hercegovine su: bosanski jezik, hrvatski jezik i srpski jezik. Službena pisma su latinica i ćirilica.
i tako dalje ....
evo sad i jedan link .. (samo kao primjer, jer sad davati linkove iz drugih zamalja u kojima se spominje i navodi BOSANSKI jezik mozda je bezvezno ... ali eto)
http://www.migrationsverket.se/pogladajte malo s desne strane jezike na kojima imaju dokumenti ....
....
Dakle BOSNJACI su cinjenica .... BOSANSKI jezik je cinjenica .... A VI KOJI SE NE SLAZETE S TIM .... imate upravu vodovoda, pa se njima zalite.
Radovane ...
Citiraj:
Pa da si ucio istoriju onda bi znao da su Hum i Raska dvije SRPSKE zemlje, ni hrvatske, ni francuske, ni americke, ni "bosnjacke" nego SRPSKE
Posto si ti ucio istoriju, ono Banjaluka bi .... u Humu ili Raskoj, daj reci mi ti .... ne mogu se nesto snaci.
Mani se tih plemenskih fazona. Nikakve srpske zemlje to nisu bile.
Citiraj:
A zasto nece da se izjasne kao Bosanci? Jesi li se to zapitao? Prvo nadji uzrok pa onda trazi rijesenje.
Ja ne trazim ni uzroke ni rjesenja ... samo konstatujem neke stvari.
Posto vi niste bosanci sto se onda cudite kad mi koji se tako osjecamo i izjasnjavamo - polazemo potpuno pravo na cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Srbuj u Srbiji Srbine.
To vise nigdje ne pali ... pogledsj samo na sto se spalo ... na beogradski pasaluk. Ni sila vise ne pali, a kamo li suplje price.
BTW - kefalo ... 1000 i kusur godina Bosne sa svim sto sa sobom nosi meni izgleda kao cijela vjecnost.
Citiraj:
Mi Srbi moramo sa svojim dušmanima da raspravimo sve iskrivljene istine, krivotvorine i laži kojima se oni obilato koriste u cilju postizanja homogenizacije sopstvene ljudske mase (ajd da ne kažem nacije), pravljenja od sopstvenog ljudskog kapitala nekakve nacije, pravljenje veštačke tradicije, prekrajanje i brisanje iz bliže i dalje istorije svega onoga što im smeta itd.
To vi pricate o iskrivljivanju istorije ....
Vi Srbi morate prestati biti dusmani samim sebi. Kad to uradite, oslobodite se te paranoje vidjecete kako je sve drugo laHko i jednostavno.