banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Bostech2000
"Mene su u Banjaluci samom umalo 6 puta ubili,jedan je cak istresao citav sanzer iz puske prema meni...ni dan danas mi nije jasno kako me nije pogodilo"
Pa ti si pravi fenomen,ni Rambo ne izadje iz takvog ljutog okrsaja neozlijedjen. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
laoce je napisao:
Bostech2000
"Mene su u Banjaluci samom umalo 6 puta ubili,jedan je cak istresao citav sanzer iz puske prema meni...ni dan danas mi nije jasno kako me nije pogodilo"
Pa ti si pravi fenomen,ni Rambo ne izadje iz takvog ljutog okrsaja neozlijedjen. :roll:

joj kralju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s. ja tebi bostech dizem spomenik kad se vratim u BL, kao najvecoj zrtvi prethodnog rata. gdje hoces da stoji???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ja kontam u mojoj zgradi je vise od pola stanara bilo muslimana i nikom od njih se nista ruzno nije desilo...a njega koji je tad imao 15 godina 6 puta pokusali da ubiju...yebote jes' on bio neki zajeban lik...
Kontam kako si pun otrova nije ni cudo sto su te (ako su te) uopste napadali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Mislis nije im se nista desavalo jer su se ljudi skrivali ili nisu smjeli progovoriti?

Ti izgleda si stvarno imala zatvorene oci citavog rata kada su ti tolike stvari promakle pred nosom.

Jos da nam potvrdis onu staru sa TV Beograda kada je srusnesa Ferhadija "to su islamsko-mudzahedinske snage iz Irana dosle i srusila dzamiju da svale krivicu na neduzni srpski narod".

Blago tebi sa tvojim mozgom,ti si prakticki prespavala citav rat.

Momku iz Novog sto je srpska vojska slomila kicmu u logoru i koji je ostao dozivotni invalid treba dici spomenik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Nego I_Am imas li ti tetku ili rodicu da zivi u naselju Sunce,da ne pocinje ima sa Branka S. ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bla, bla, bla...
...nek' ti koji si na samom pocetku pobjegao znas bolje od mene koja sam cijelo vrijeme bila tu... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ne znam Dasha kako se to samo muslimanima u tvojoj zgradi nista nije desilo, kako nista ruzno nisu dozivjeli. Da li su ostali cijelog rata kao tvoe komsije, ili su morali otici. Ja mislim da tvoja zgrada ne moze biti izuzetak u gradu. Eto u mojoj zgradi bilo je pet bosnjackih porodica i svi su morali otici pod ovim ili onim okolnostima. Isto se desilo i dvjema hrvatskim porodicama. U zgradi nije bilo ni jedne ciste srpske porodice, bilo je nekoliko mijesanih brakova. Ovi iz mijesanih brakova su ostali.

Ako nekom pirlikom sluzbeno budes putovala u Sarajevo, navrati na Kosevo i pogledaj kako izgleda pomocni stadion Fudbalskog kluba Sarajevo. Sta je danas tamo. To je najbolji odgovor sta proizvodi ekstremni nacionalizam. Sigurno je da takvih groblja ima sirom Bosne i Hercegovine. Izgleda da nismo izvukli nikakve pouke iz Drugog svjestkog rata, pa ni iz ovog poslednjeg, a trebalo bi da jesmo.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Izgleda da njegova mora da bude zadnja,ipak on ima jos 3 zivota(6 su mu Srbi oduzeli jos 91.),pa moze da se bori za trojicu. :cat:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2005, 16:15
Lijepo je čitati vas.
Kako bi čovjek znao da je idiot, kad vas, idiota, ne bi bilo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bostech2000 je napisao:
Nego I_Am imas li ti tetku ili rodicu da zivi u naselju Sunce,da ne pocinje ima sa Branka S. ?

nemam nikakve rodbine u NS. imam jedino bivseg momka gore 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:21 
Veteran
Veteran

Koliko mogu primijetiti na relaciji Bastoch i ostali ima puno nesporazuma, a oni dolaze zbog toga sto niko od nas ne moze u potpunosti da razumije osjecanja onog drugog. Cak i dva covjeka ako dozive istu neprijatenost, na istom mjestu i u isto vrijeme nemaju ista osjecanja, nemaju iste dozivljaje. Na nekoga to ostavi jaci na drugoga slabiji dojama.

Zato ne vidim potrebu tolikog raspravljanja oko dozivljenog. Onaj ko nije prosao prihvatene centre od Gasinaca pa dalje, ne moze razumjeti one koji su to sve prosli, a pogotovo ako je sjedio u svom stanu, pa makar i bes struje. Onaj ko nije strahovao da li ce mu neko nocu baciti bombu kros prozor dok spava, ne moze razumjeto onog koji je imao te strahove. Onaj ko nije strahovao da li ce ga neko na ulici prepoznati iz crvenog kombija i poceti mlatiti na ulici ili u kombiju, ne moze shvatiti onoga ko je imao taj strah, itd. Ovo govorim o nekim osjecajima nas iz Banja Luke koji smo na kraju morali otici. Neko drugi bi mogao pisati o svojim osjecanjima u Sarajevu ili Zenici.

Bastoch navidi neke cinjenice koje drugi me mogu ili nece ra razumiju. Ipak treba znati da je bio rat, da je u ratu na povrsinu isplivao sami sljam od ljudi u moralnom smilu, ljudi koji su optereceni najvise sobom, pa onda svojom nacijom, ljudi koji se ni u cemu drugome nisu mogli dokazati, nego nego kao ekstremni nacionalisti: Bosnjaci, Hrvati i Srbi.

Pogledajte koliki ekstremizam pokazuju Srbi iz Hrvatske doseljeni u Bosnu ili Srbiju poslije ovoga rata. Pa to je tesko normalnom covjeku razumjeti, ali je sigurno, da to ima neko svoje psiholosko opravdanje. Samo mi nije jasno, zasto sviju ektremini nacionalizam pogresno usmjeravaju na Bosnjake. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

razumijem sta zelis da kazes.
mnogo je narod bivse nam YU propatio u ratu, al zar ne vidis da je bostech taj koji pretjeruje???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:43 
Veteran
Veteran

Znate sta I am, ako nekoga svi redom napadaju, ako nekoga svi nece da razumiju zato sto je iznio neke objektivne cinjence koje drugima smetaju, jer nece da znaju za njih, onda covjek ima potrebu da se brani. U toj odbrani bude i nekontrolisanih prnaglasenih udaraca. Mozda njega svi ne bi tako napadali, da on svoja misljenja izneze na jedan drugi naci. On je mlad djecko i sugurno posten covjek, isuvise otvoren prema ljudima, isuvise iskren, koji neke istine prikazuje na dosta jednostavan i otvoren nacin, a to mnogima smeta.

Eto on je meni prigovorio u smislu" ah sto mrzim tu uopstenost", ali ja iz iskustva znam, da ljudi ne vole otvorenost i konkretnost, posebno ako se to sto zelis kazati, kaze kratko i jasno bez obrazlozenja.

Da ima vise takvih kao on na ovom podforumu, on ne bi bio tako uocljiv, pa bi se agresija drugih na neki nacin raspodijelila na sve pomalo. Ali na zalost on je sam taj izraziti otvorenjak. Ponekad uskoci jos neko, ali to je samo ponekad. Nadam se da ces me razumjesti na najbolji nacini da neces vagati svaku moju napisanu rijec, jer bi onda i ja mogao doci na tapet slicno Bastechu. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Samo kratko za zaha-kad sam rekla da se muslimanima iz moje zgrade nista lose nije desilo onda sam mislila na ispade tipa dolazenja na vrata i pretnji, stavljanja noza pod grlo, pucanja na njih "rafalnom paljbom"...a sve se to, zamisli, desilu Bostechu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blicflic2 je napisao:
Lijepo je čitati vas.
Kako bi čovjek znao da je idiot, kad vas, idiota, ne bi bilo?

Nek' si nam se ti tako pametan javio pa nek' ide sve u ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
laoce je napisao:
Bostech2000

Сигурно нису код истога као ја учили гађање, иначе неби машили

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 23:44 
Veteran
Veteran

Budi sigurna Dasha da su ljudima dolazili na vrata. Eto meni su dolazili dva puta, vodili me gdje su svi vodjeni, ali zahvaljuci samo jednom Srbinu spasen sam. Drugi koji su bili na polozajima, koji su davali svoje telefone, nudili svoju pomoc, a imali su takvu moc da samo podignu slusalicu i da kazu ono sto trebli da kazu u takvim okonostima, i mene niko ne bi malteretirao u stanu, niti bi me vodio tamo gdje su svi drugi vodjeni.

Ne, oni su kad je moja supruga dosla kod njih kazali neka smijesna obrazlozenja, kako moraju ici u kupovinu, a drugi je kazo sekretarici da kaze kako je on otsutan, jer je moja supruga zvala njegvu sekretaricu i kazala da ce doci, vjerujuci da ce izvrsiti dato obecanje.

Naredbodavac mojih patnji je mrtav, jer je umro kad je dobio rjesenje da se mora iseliti iz mog stana. Tesko mu je bilo iz prostranog, suncanog stana na lijepoj lokaci ici u svoj prijeratni kokosninjac-cumez. Jedan od onih kji su me malteretirali isto tako je mrtav, zarobljen i likvidiran u Mrkonjic Gradu, i da ne nabrajam dalje. Bozija pravda neke stigne ranije neke kasnija, ali sigurno stigne, cak i onda kada ova drustvena uradi svoje.

MI smo dozivljavali sve i svasta, a to nije tema. Ja sam kazao, sta je rat, sta on donosi, ko ga vodi i propagira, kakvi su to bolesnici, bez obzira koje vjere ili nacije bio. Pozdreav zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 23:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Па да сте прешли на ПРАВОСЛАВЉЕ неби имали проблема.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 00:07 
Veteran
Veteran

Pa daj nam kazi Srbine pravoslavac sta bi to Bosnjaci muslimani dobili da predju na pravoslavlje, da postanu Srbi pavoslavci ili Srbi muslimanske vjeroispovijesti.

Da ne zivite vi pravoslavci tako dobro, da svako pozeli biti pravoslavac. Pogledaj taj pravoslavni svijet:Srbija, Makedonija,Grcka, Bugarska, Rumunija, Ukrajina, Bjelorusija, Moldavija, Rusija, Gruzija, Jermenija .Kakav je zivot u ovim zelmlja poslednjih 100 godina. Nije valjda zivot koji zeli da pozeli svako ko nije pravoslavac. Cini mi se da takav zivot niko ne bi pozelio.

Ono sto je nagore, ovaj pravoslavni svijet nema perpektivu ni u narednih 100 godina. Eto Rrusija je bogata zemlja, ima najobrazovanije ljude na svijetu, ima prirodne resurse, znaci ima sve preduslove da bude neko i nesta u svijetu, da bude pitana i uvazavana. Ali hajde de, ne moze, kad u njoj vlada ekstremni nacionalizam, pa zele sve tudje prikazati i zadrzati kao sveje: Cecenija, Uzbekistan, Tadzikistan, Turkmenistan itd.Tamo trose svoju snagu, bacaju novac u bure bez dna, umjesto da se okrenu sebi, svojim problemima i svome prosperitetu. Nesto slicno je i sa Srbijom. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 00:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

За почетак били би оно што јесу.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]