munja.alex je napisao:
Rivaldinho je napisao:
....
Оно што би било занимљивије знати је који проценат елитних војника је која страна изгубила. Ипак су то људи који раде гро посла.
......
Pitanje od milion €. Vjerovatno imaju procjene koje se kriju, garant tanki i jedni i drugi...pošto ratište melje i obučava samo po sebi, ovi što se bore od ljeta/jeseni 2022. a tada bili gušteri, su sad u tim iskusnim i prekaljenim.
Неки ће да заврше као искусни и прекаљени, неки као потрошени и демотивисани. Није свако за рата, као што није за умјетности, спорта... Што се Руса тиче, мислим да штеде људство колико могу, али штеде селективно. Ови ЛНР/ДНР се доста више гурају напријед, колико сам могао да увидим, као и плаћеници (посебно апропо оног скорашњег видеа гдје се Срби жале), док је она коцка са почетка доста скупо коштала у виду ВДВ-а. По Медузи, такође, највише погинулих је из башкирских и других егзотичних крајева. На крају, простом математиком, Русија има доста већи људски потенцијал од Украјине (3 пута више становништва, + егзодус Украјинаца, које сад хоће да враћају у рат), само је питање докле ће ићи у упошљавању потенцијала, а за Украјинце то није питање - вјерујем да ће послати и жене и тинејџере, на крају, да ће ићи из лудила у лудило у прихватању америчко-енглеских наређења. Била је скоро прича да већ шаљу полицајце из Харкова на фронт, јер су Харковчани углавном про-руски оријентисани. Неко каже, по казни, а мешчини да је то ипак превентива, да не би у случају напада на Харков, дошло до побуне тако респектабилне оружане силе изнутра.
А уствари, највише ме занима да ли ће бити каквих "гејм чејнџера" што се тиче наоружања, а који су нпр. чувани за интензивну фазу сукоба, масовна офанзивна/дефанзивна дејства, нпр. неки руски штос против Хајмарса или Џавелина који ће да примијене одједном и не дају овима времена да се прилагоде, или неки западни штос типа ројеви дронова и сл. Или да ће Руси нпр. одједном изаћи са дупло више тенкова које су тајно ремонтовали по Сибиру... Све ме нешто вуче да ће бити тога, али можда опет фантазирам.