banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 22:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9469 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2023, 16:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Mislim da bi trebalo tempirati trajanje semafora tako da onaj kod pijace zatvori puno ranije od onog prema bulevaru, da se tu ne stvara čep i tako zakrči "kružni" na tom dijelu.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2023, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Megabyte je napisao:
Evo gledam na FB, kod Tržnice je asfaltiran novi parking.
Prije nego što su tu počeli radovi, sam na Tviteru pročitao neki komentar u kom je bila tvrdnja da će tu biti montažna parking garaža. Ispostavilo se da jeste parking, ali ne i montažna garaža.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk
Maloprije sam prosao, na tabli pise "privremeni parking". Ali nisam dobro vidio, nesto su iskopali, kao da su skinuli onaj koso izbetonirani prilaz i stepenice.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2023, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Macr0 je napisao:
Mislim da bi trebalo tempirati trajanje semafora tako da onaj kod pijace zatvori puno ranije od onog prema bulevaru, da se tu ne stvara čep i tako zakrči "kružni" na tom dijelu.

Ljudima puca film zbog semafora na kojem se čeka 99 sekundi, da bi se prešlo preko 5-6 metara ceste. Danas sam vidio par pješaka da forsiraju preko kružnog mimo prelaza.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2023, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I problem je kada se napuni traka od izlaza za Gimnaziju i štipaljku kod Ekvatora do iza semafora kod Tržnice.

Tada je nemoguće iz unutrašnje trake ubaciti se u tu traku, a gotovo je nemoguće kasnije skrenuti prema Gimnaziji iz unutrašnje trake. Naravno, nije uvijek zakrčenje, ali je čep bio i oko 10 jutros, a tad nije špic kao oko 16h

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 08:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
To je isto kao ono sto sam ja pisao za Vidovdansku i skretanje ko hoce za Borik da ide.

Ocajna projekcija. Imas osjecaj da su sve ovo pravili ljudi koji ne zive u BL i ne poznaju frekvenciju saobracaja.

Ovo ce se samo obiti o glavu onome ko je dosao na ovu ideju.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Dvosmjerni saobraćaj kao prije
Štipaljka kružni tok
Normalni kružni tok kod Kulture sa dvije trake
Ako treba i dodatni kružni tok kod pijace
Podvožnjak kod pijace (realno jedan od najfrekventnijih pješačkih prelaza u gradu)
Novi kružni tokovi kod Mtela i kod pozorišta

Pa bilo bi duplo bolje nego prije, a višestruko bolje nego sad.

I za ono rušenje okrugle Bosne (Krajiške kuće) ih nabijem na kurac, kome je to smetalo? Nije neka znamenitost, ali je bio poznat objekat u tom dijelu grada, izgrađen prije zemljotresa.
Mogao se park i spomenik Tvrtku praviti i da ostane Krajiška kuća i da ne kruže auta oko parka.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 16:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Daj molim te kakva krajiska kuca, obicna prodavnica cipela bila, apsolutno nikakvog arhitektonskog znacaja i vrijednosti nema.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nema, to i kažem, ali nije ni smetala s obzirom na dimenzije.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 17:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Prepoznatljiv objekt iz nekih davnih vremena, meni bi bilo OK da je ostao.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Cesto citam ovaj forum i temu, a ima li i jedne jedite pohvale ovdje ili sve jebeno ne valja, a do prije tri godibe sve superiska bilo...

PS I ovaj saobracaj su ljudi strucni radili, sa diplomama sabracajnog fakulteta, to im struka, ali dosle taldzije i bolje od njih znaju. U BL je i prije bila guzva u spicu, a narocito u praznicima, kada se nakace ovi iz dijasporr.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk Mandusic je napisao:
Cesto citam ovaj forum i temu, a ima li i jedne jedite pohvale ovdje ili sve jebeno ne valja, a do prije tri godibe sve superiska bilo...

PS I ovaj saobracaj su ljudi strucni radili, sa diplomama sabracajnog fakulteta, to im struka, ali dosle taldzije i bolje od njih znaju. U BL je i prije bila guzva u spicu, a narocito u praznicima, kada se nakace ovi iz dijasporr.

Sudije koje osuđuju pedofile na 3 godine zatvora su sa diplomama pravnog fakulteta, kakav je to uopšte argument?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Daj molim te kakva krajiska kuca, obicna prodavnica cipela bila, apsolutno nikakvog arhitektonskog znacaja i vrijednosti nema.

Kako nema nikakvog značaja, a prije četiri godine dali pola miliona za obnovu, POLA miliona za obnovu i radove oko nje.
Izvor: https://youtu.be/f_14C1jKBAE?si=kO-0yagUPeDi357A

I onda je ovi sad srušili.

Pa jebem im majku svima nenormalnu!!!!!

Ne bi smetala spomeniku, a mnogi turisti prolaze tom trasom što se može iskoristiti za plasiranje proizvoda. Onaj plato je bio često mjesto mini sajmova domaćih proizvoda i malih proizvođača.

Poslednji put menjao Choban dana 19 Dec 2023, 18:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Моријентес je napisao:
Vuk Mandusic je napisao:

Sudije koje osuđuju pedofile na 3 godine zatvora su sa diplomama pravnog fakulteta, kakav je to uopšte argument?

Kakvo poredjenje, svaka cast.
Nije hir Draska, nego strucne sluzbe, kakve takve na to sam aludirao.
I za pola godine cemo suditi o ovome.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2023, 18:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Оно што је накарадно такво је првог дана и такво остаје и након шест дана/мјесеци/година.
А чији је хир у питању, више није ни битно, он свакако све присваја себи да је његова генијална идеја.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2023, 09:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Takođe zaista ne vidim opravdanje za rušenje objekta, POGOTOVO ako je uloženo toliko novca da bi imao nešto funkcionalno. Svakako da gubitkom direktnog parkinga i KK gubi dio klijentele, ali opet imaš parkign 100 m dalje, nije prepreka ko želi nešto kupiti.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2023, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Vuk Mandusic je napisao:

Drugar da li si bio na Sokolskom??? Kako ti ono izgleda??? Vjerujem da su i ono "stručnjaci" osmislili a GU sprovela.
Evo ja ću ti navesti nedostatke izvedenih radova, u zgradi do Sokolskog evo živim 43 godine.
Tamo u ćošku gdje su nazovimo sprave za vježbanje eksperti su isjekli ogradu na nosećem stubu ograde da bi "pazi sad" objašnjenja invalidi u kolicima imali pristup spravama (ja ne znam da li iko normalan ovo može prihvatiti kao objašnjenje). Na istom mjestu su skinuli zemlju i napravili pad prema dva ulaza zgrade i sad svaka jača kiša pravi problem jer voda sa Sokolskog direktno ide u prolaz prema dva ulaza zgrade , a stanari da preduhitre poplavu, iznose vreće s pijeskom ispred ulaza da voda ne uđe u podrum.
Dalje igralište su na uštrb bespotrebnih tribina suzili i skratili i to tako su napravili da ograda od bijele linije terena stoji na 40cm a bandera na 50cm. I sad zamisli igra se mali fudbal i neko se zatrči i ne može da se zaustavi i lupi glavom u banderu ili stub ograde. I tribine su udaljene od bijele crte terena na 50cm. To nije teren za mali fudbal već oktagon za boksere.
Dalje postavili su stolove za stoni tenis na 3m od prozora zgrada, i sad nije problem kad se igra stoni tenis već kad se igra glavomet fudbalskom loptom. Lupanje lopte po stonoteniserskim stolom od betona u kombinaciji sa lupanjem lopte na košarkaškom terenu proizvodi takvu buku da je nemoguće otvoriti prozor. Treba li da naglasim da lupanje loptom ponekad kreće od 06h ujutro i traje do iza ponoći (pogotovo je ovo izraženo vikendom).
Dalje, na sportskom terenu je omogućeno parkiranje automobila??? kakav je to sportski teren gdje možeš parkirati vozila, a o buci koju ta vozila proizvode u nedoba noću ili rano ujutro ne treba trošiti riječi.
Dalje, prije "ekspertske izgradnje" odnos beteona i zelene površine na Sokolskom bio je 50%/50% a sad je 98% prema 2% u korist betona.
Dalje. postavili su bandere sa jakim svjetlom a to izuzetno pogoduje ljeti za rojenje razne leteće gamadi, najbolje je da se pogledaju fasade zgrada oko Sokolskog, naravno ne treba navoditi da više prozor ne smiješ otvoriti .....
Dalje, staza za trčanje se "ekspertski" svedena na 80cm širine tako da se dvoje ne mogu mimoići već jedno mora istupiti sa staze da drugo može proći, i umjesto da ista ide po najvećoj širini i dužini Sokolskog ista je skraćena na uštrb parkinga.
Dalje, radi ljepšeg izgleda "eksperti" su srušili po širini Sokolskog jedan dio ograde koja je tako bila robusno napravljena da je mogla još 100 godina da stoji, a zarad dvenih klupa na kojoj niko ne sjedi i neće ni sjediti jer su klupe napravljene od nekog slabog drveta koje je još slabije zaštićeno lakom.
I šlag na kraju, prefarbavanje svijetlo plave ograde u žuto, boja nije problem već način izvođenja radova. "Eksperti" iz Tektona su farbali ogradu po kiši tj pljusku .... da li treba da napominjem da metalna ograda uopšte nije pripremljena za farbanje, mislim na šmirglanje korozije. Naravno da napomenem da se žuta farba počela ljuštiti.
Dalje, na iznesene primjedbe oko nivelacije zemlje i mogućnosti poplave, uz dostavu video materijala i slika GU tj. njihovom odjeljenju da se nešto uradi po ovom pitanju odgovor nije došao prema ZEV-u i siguran sam da neće ni doći.....

I da dodam još jednu stvar u vezi spomenika koji se pravi, "eksperti" su došli do 69 stubova koji navodno predstavljaju brigade VRS. Kad im je argumentovano dokazano da to nije tačan broj brigada koji je obitavao u Vojsci Republike Srpske već da je broj i veći i da postoje samostalni bataljoni i odredi ...... i arhitekta ti odgovori da se "dogovorimo" ko će na koji stub jer on neće da mijenja postojeći projekat. Kad je arhitekti odgovoreno da nema pojma i da svaka jedinica mora imati svoj stub i da će ako stubovi biti podjeljeni između više jedinica spomenik biti miniran odustalo se od toga načina predstavljanja jedinica VRS.

Po ovome se vidi da se ništa nije promjenilo i da se stihijski radi samo da se zadovolji forma.
Srećom pa ne znam i ne interesuje me kakve su muljaže rađene na kružnim tokovima, na izgradnji škola, na (ne)izgradnji mosta u Česmi, na (ne)izgradnji mosta u Docu itditd.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2023, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad pominjete to igralište.
Ja sam prolazio slučajno pored ograde igrališta prema zgradi i umro od smijeha jer su genijalci farbali ogradu po kiši, samo premazujući novi sloj, iako je ograda na nekim dijelovima korodirala.

Ako si pomenuo to oko farbanja, sorry, ali mi je to bilo presmiješno. Predug ti je post, nemam sad vremena da pročitam u cjelosti, pročitah dio.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2023, 08:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Otići pa vidjeti kako izgleda i renovirani most u Trapistima i na šta je utrošeno 660k KM.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2023, 09:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Draškić prepošteni postade kralj ugradnje  :lol: :lol: :lol:

Semafore će morati dobro dobro uštimati - kod Banskog i na Trgu Krajine pješaci dobiju pišljivih 12 sekundi da pređu, a čekaju gladnu godinu za prelaz.Prognoziram Švedski model - da će pješaci veoma brzo početi prelaziti masovno na crveno ćim vide da s desne strane ne dolazi niko, i podržavam to, naprosto je suludo na praznoj ulici, jednosmjernog saobraćaja i ogromne preglednosti o dolasku vozila, stajati minut i po i gledatii u semafor. Pogotovo ako prodajemo muda pod bubrege i priču o ISTJERIVANJU VOZILA iz centra, a ovamo tjeraš pješaka da gotovo 2 minuta čeka na praznoj ulici da bi se mogao kretati - gdje je tu podsticanje alternativnih vidova transportacije?

Ni za automobile nije bolje, kada sam nekidan vozio glavnom ulicom, zeleni val katastrofa, samo me cjepkalo i na svakom semaforu sam čekao, uporedu sa pješacima koji su čekali bespotrebno. Svakako nije rješenje pustiti da stalno ideš glavnom, pa da napraviš kolonu od  iz tog pravca veoma neprohodnog Tvrtka skroz do Boske, ali nije ni rješenje da cjepkaš i staješ svako malo, u čemu je onda poenta tolikih traka i "revolucije"?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2023, 10:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Nije to bolje ni na drugim mjestima. Na semaforu kod Kramara pješak mora maltene trčeći preći da bi stigao. Bukvalno na pola prelaska kreće da treperi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9469 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]