Vuk Mandusic je napisao:
Cesto citam ovaj forum i temu, a ima li i jedne jedite pohvale ovdje ili sve jebeno ne valja, a do prije tri godibe sve superiska bilo...
PS I ovaj saobracaj su ljudi strucni radili, sa diplomama sabracajnog fakulteta, to im struka, ali dosle taldzije i bolje od njih znaju. U BL je i prije bila guzva u spicu, a narocito u praznicima, kada se nakace ovi iz dijasporr.
Drugar da li si bio na Sokolskom??? Kako ti ono izgleda??? Vjerujem da su i ono "stručnjaci" osmislili a GU sprovela.
Evo ja ću ti navesti nedostatke izvedenih radova, u zgradi do Sokolskog evo živim 43 godine.
Tamo u ćošku gdje su nazovimo sprave za vježbanje eksperti su isjekli ogradu na nosećem stubu ograde da bi "pazi sad" objašnjenja invalidi u kolicima imali pristup spravama (ja ne znam da li iko normalan ovo može prihvatiti kao objašnjenje). Na istom mjestu su skinuli zemlju i napravili pad prema dva ulaza zgrade i sad svaka jača kiša pravi problem jer voda sa Sokolskog direktno ide u prolaz prema dva ulaza zgrade , a stanari da preduhitre poplavu, iznose vreće s pijeskom ispred ulaza da voda ne uđe u podrum.
Dalje igralište su na uštrb bespotrebnih tribina suzili i skratili i to tako su napravili da ograda od bijele linije terena stoji na 40cm a bandera na 50cm. I sad zamisli igra se mali fudbal i neko se zatrči i ne može da se zaustavi i lupi glavom u banderu ili stub ograde. I tribine su udaljene od bijele crte terena na 50cm. To nije teren za mali fudbal već oktagon za boksere.
Dalje postavili su stolove za stoni tenis na 3m od prozora zgrada, i sad nije problem kad se igra stoni tenis već kad se igra glavomet fudbalskom loptom. Lupanje lopte po stonoteniserskim stolom od betona u kombinaciji sa lupanjem lopte na košarkaškom terenu proizvodi takvu buku da je nemoguće otvoriti prozor. Treba li da naglasim da lupanje loptom ponekad kreće od 06h ujutro i traje do iza ponoći (pogotovo je ovo izraženo vikendom).
Dalje, na sportskom terenu je omogućeno parkiranje automobila??? kakav je to sportski teren gdje možeš parkirati vozila, a o buci koju ta vozila proizvode u nedoba noću ili rano ujutro ne treba trošiti riječi.
Dalje, prije "ekspertske izgradnje" odnos beteona i zelene površine na Sokolskom bio je 50%/50% a sad je 98% prema 2% u korist betona.
Dalje. postavili su bandere sa jakim svjetlom a to izuzetno pogoduje ljeti za rojenje razne leteće gamadi, najbolje je da se pogledaju fasade zgrada oko Sokolskog, naravno ne treba navoditi da više prozor ne smiješ otvoriti .....
Dalje, staza za trčanje se "ekspertski" svedena na 80cm širine tako da se dvoje ne mogu mimoići već jedno mora istupiti sa staze da drugo može proći, i umjesto da ista ide po najvećoj širini i dužini Sokolskog ista je skraćena na uštrb parkinga.
Dalje, radi ljepšeg izgleda "eksperti" su srušili po širini Sokolskog jedan dio ograde koja je tako bila robusno napravljena da je mogla još 100 godina da stoji, a zarad dvenih klupa na kojoj niko ne sjedi i neće ni sjediti jer su klupe napravljene od nekog slabog drveta koje je još slabije zaštićeno lakom.
I šlag na kraju, prefarbavanje svijetlo plave ograde u žuto, boja nije problem već način izvođenja radova. "Eksperti" iz Tektona su farbali ogradu po kiši tj pljusku .... da li treba da napominjem da metalna ograda uopšte nije pripremljena za farbanje, mislim na šmirglanje korozije. Naravno da napomenem da se žuta farba počela ljuštiti.
Dalje, na iznesene primjedbe oko nivelacije zemlje i mogućnosti poplave, uz dostavu video materijala i slika GU tj. njihovom odjeljenju da se nešto uradi po ovom pitanju odgovor nije došao prema ZEV-u i siguran sam da neće ni doći.....
I da dodam još jednu stvar u vezi spomenika koji se pravi, "eksperti" su došli do 69 stubova koji navodno predstavljaju brigade VRS. Kad im je argumentovano dokazano da to nije tačan broj brigada koji je obitavao u Vojsci Republike Srpske već da je broj i veći i da postoje samostalni bataljoni i odredi ...... i arhitekta ti odgovori da se "dogovorimo" ko će na koji stub jer on neće da mijenja postojeći projekat. Kad je arhitekti odgovoreno da nema pojma i da svaka jedinica mora imati svoj stub i da će ako stubovi biti podjeljeni između više jedinica spomenik biti miniran odustalo se od toga načina predstavljanja jedinica VRS.
Po ovome se vidi da se ništa nije promjenilo i da se stihijski radi samo da se zadovolji forma.
Srećom pa ne znam i ne interesuje me kakve su muljaže rađene na kružnim tokovima, na izgradnji škola, na (ne)izgradnji mosta u Česmi, na (ne)izgradnji mosta u Docu itditd.