LDA212 je napisao:
lemi_93 je napisao:
Covjek "mahinalno" pravi greske i kaze nije kriv
Vozis li mahinalno u suprotnim smjerovima? Ili kada naprave kruzni tok skrenes li mahinalno lijevo kroz njega jer ti je to prije bila stvar navike?
Samo me zanima zasto ne stave tamo patrole i naplate jedno 500 kazni na dan pa nastavite da vozite mahinalno. Bez zaustavljanja, samo postaviti kameru i kada dobijete po dzepu zapamticete.
I inace vozac sam svakodnevni, da ne bude "Smijem se kladiti da nisi vozac. Jer da jesi, skapirao bi koliko je glupo ovo sto si napisao."
Jesi ti glup ili se samo pravis?
O cemu pises?
Pricamo o trakama u istom smjeru. Kakve veze imaju kamere i sve napisano sa tim sto neko hoce da ide ravno, a stane u pogresnu traku iz koje moze samo u desno pa se mora prestrojiti u drugu traku?
Koji tu prekrsaj napravljen?

OK, vidim da ti si bistar kao Vrbas poslije kise pa cu da vrati malo unazad niz komentara.
Evil_Dead je komentarisao kako se vozacu u ulici Vuka Karadzica iz desne trake koja je sada samo za skretanje desno nepravilno krecu tj nastavljaju pravo ka Crkvi Svete Trojice, sto si i naglaasio jer si povecao font tog dijela poruke i rekao da "sekund greske nije na vozacima". Iako je vertikalnom i horizontalnom signalizacijom obiljezen novi sistem kretanja.
Malo si laprdao tj pokusavao objasniti kako su se ti biseri nasli u toj situaciji, jer eto upravljaju vozilima od 2 tone koristeci 2% mozga pa je pokusaj ulaska u ispravni traku nezamisliv, kao sto si sam rekao "Meni se recimo isto par puta ova situacija desila u zadnjih par sedmica jer kad vozis 10 godina na jedan nacin i sad promijene, u ovim situacijama ce se dosta puta dogoditi da mahinalno nastavis i onda skapiras da si pogrijesio."
A sto se kamere tice, nisam komentarisao prestrojavanje iz jedne trake u drugu prije semafora nego za vas sto iz desne trake nastavljate pravo. Stavio bih je samo za dokazni materijal da se prekrsaj desio tj da ne moraju zaustavljati ikoga i time stvarati dodatne guzve, nego kao sto su stavili kamere na zeljeznicnim prelazima i salju kazne uliko prodjete dok svjetlo za spustanje rampe trepti.
I jos najgore pises "Ovo sto si ti napisao je zabranjena radnja." jer je kao gore skrenuti u tu traku nego ostati u desnoj i produziti pravo.