banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2813, 2814, 2815, 2816, 2817, 2818, 2819 ... 2850  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2023, 10:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kako mislis stave parking za radnju, ako je njihov privatni parking nemas ti tu sta stajati ako nisi dosao u tu radnju, ako je gradski onda moraju platiti gradu i mora biti rezervisan, ono R stoji ispisano. Ako su na neki drug8 nacin uzurpirali gradski parking onda ih prijavi.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2023, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Je li slovenačka destilovana voda bolje izblondirana* dok košta 2,25KM (ili 2,3KM) po litru (Petrol kod Kosmosa)?
ABC Metalex na Laušu, boca od 2 litra košta 1,2KM.. znači skoro 4 puta jeftinija (iz Srebrenika je inače).
A što se tiče benzina, nemam zamjerki ni na cijene ni na kvalitet kod Petrola.
Juče sam nasuo za 2,85KM za Gazpromu a danas je na Petrolu 2,81KM.
Btw, litar destilovane iz Modriče na Nestru je 1,1KM.

Spoiler:
Za one koji ne znaju, riječ "izblondirana" ne postoji, smislili su je Nadrealisti, pojavljuje se u skeču Fabrika za proizvodnju ničega (borna voda nije radioaktivna, ona je MALO radioaktivna ali je idealna za čišćenje pora).
Ovo u zagradi je citat doktora Neleta Karajlića.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2023, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Deckard_Cain je napisao:
Ali ako stave parking za neku radnju ili prodavnicu i tamo stave znak nosi pauk, nikoga ne blokiras samo si stao na mjesto, to ne bi trebalo da smije pauk nositi?

Pauk zakonski ima pravo da ukloni tvoje vozilo ako si parkiran nepropisno i ako ometas druga vozila. Ako si na označenom parkingu, nema pravo da te nosi. Tu ide samo kazna

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 08:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
Zato i pitam, i ja sam mislio tako nesto, znaci ne moze on staviti znak nosi pauk, ako nema zakonski osnov za to.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 08:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ali ako je npr. prodavnica, frizerski, zanatska radnja ili šta god u stambenoj zgradi i ti parkiraš ispred te "radnje" iako nisi došao u tu radnju, da li te ima pravo pauk nositi?
Kontam da je to javna površina i da svako ima pravo tu stati, jer je valjda vlasnik samo unutrašnjeg prostora a ne i onog ispred.
E sad drugi par opanaka je što je pederski i bahato nekom tako zakloniti prilaz u radnju.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 12:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Parking se može i zakupiti i u tom slučaju ako si stao na njega zakupac parkinga ima pravo da traži da te uklone sa parkinga.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Zna li iko radi li jos uvijek ona Fabrika kafanica na svedskoj plazi?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Ne znam, ali imaš malo prije Alibabe kafu. Domaća i nes. Bujrum :)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A mogao si i proviriti kad budes isao setati.
Hvala, ali nije ono sto mislis, nas 5 s posla htjeli na pauzi otici.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Deckard_Cain je napisao:
Zato i pitam, i ja sam mislio tako nesto, znaci ne moze on staviti znak nosi pauk, ako nema zakonski osnov za to.
Te natpise "nosi pauk" po garažama možete prevesti kao "ne parkiraj mi ispred garaže, 'bem te u usta škrbava".
Dakle nebitno ima li pravo staviti obavještenje za pauka, on hoće da zabrani ometanje ispred svoje garaže jer je već vjerovatno imao sličnih situacija.
Kao npr. u USA "No trespassing, private property - trespassers will be shot, survivors will be shot again" pa ti izvoli.
Ovo odgovaram samo na originalno pitanje sa prošle strane, za oznake na privatnim garažama.. to ispred radnji i prodavnica trebalo bi da je jasno, a i odgovoreno je.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 20:25 
Veteran
Veteran

Po kom osnovu neko ko je vlasnik objekta unutar zgrade ima pravo da svojata javni prostor ispred tog objekta, samo jer je u prizemlju? Onda katastarski i dio ispred isto mora biti zaveden kao privatan posjed.
Kao npr. da ja imam stan u zgradi na drugom spratu, nađem neko zgodno mjesto za parking ispred zgrade i stavim tablu ne parkiraj, nosi pauk.
Ne govorim o zgradama privatnih investitora već ovih starih državnih.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedino invalidi mogu dobiti mjesto, ostali sumnjam. Zato zoves komunalnu pa rijese lako.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 21:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne smije se blokirati prilaz ulazu, bio to u zgradu, garažu ili poslovni prostor.
Kome to nije samo po sebi jasno, džaba mu objašnjavat.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Po kom osnovu neko ko je vlasnik objekta unutar zgrade ima pravo da svojata javni prostor ispred tog objekta, samo jer je u prizemlju? Onda katastarski i dio ispred isto mora biti zaveden kao privatan posjed.
Kao npr. da ja imam stan u zgradi na drugom spratu, nađem neko zgodno mjesto za parking ispred zgrade i stavim tablu ne parkiraj, nosi pauk.
Cekaj brate jel ti govoris o iscrtanom parking mjestu ispred zgrade, ili o nekom trotoaru, dijelu ulice na koji se inace parkiraju svi?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, definiši na šta misliš, originalno si pitao za LIČNE GARAŽE i znakove "nosi pauk", na prošloj stranici.
Ako neko stavi ovakav znak na vrata lične garaže ispred zgrade da mu neko ne bi zagradio ulaz ili izlaz iz iste, to je okej.
Ne može niko normalan reći "ah, ta površina ispred garaže je javna i ja ću tu parkirati".
Logično je da vlasnik garaže u ovom slučaju može zvati službu za premještanje vozila.
Da li je znak legalan, to nije ni bitno.
Može i pisati "ne parkiraj mi ispred garaže, ista se koristi!" i dođe na isto.
Druge stvari (radnje, prodavnice) nisam komentarisao, samo ovo.

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
skypostman je napisao:
Macr0 je napisao:
Cekaj brate jel ti govoris o iscrtanom parking mjestu ispred zgrade, ili o nekom trotoaru, dijelu ulice na koji se inace parkiraju svi?

Ja takodje imam situaciju gdje stanar ispod svojata parking mjesto odmah do ulaza, a ja sam sprat iznad. Ne parkiram tu, već ispred garaže, ali znam šta je forumaš Macr0 htio reći.
Kad bude stanar ispod mene vlasnik zemljišta ispred zgrade, onda može reći da je to njegovo.
Takodje, on i ne stanuje tu, već povremeno kad dodje želi da to mjesto bude slobodno. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svakakvih budala.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 22:32 
Veteran
Veteran

Evo da pokušam konkretizovati nekim primjerom.
Npr. Ako neko ima frizerski salon u garaži stambene zgrade, da li ima pravo pozvati pauka ako mu neko autom stane ispred salona/garaže ako nije došao u salon? Znači nije onemogućio prolaz, već ga malo zaklonio.

Koliko je meni poznato, površina ispred stambenih zgrada je javni prostor i tu ima pravo parkirati ko hoće, bio ili ne bio stanar zgrade.

Opet kažem ne govorim o zgradama privatnih investitora jer ko zna kako jen tu vlasnički to prodano i regulisano.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2023, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam sada na šta misliš, često ispred prodavnica ili fast food-ova piše "Samo za goste".
Ili npr. kod kružnog kod Gimnazije, onaj parking ima ili je imao tablu na kojoj piše "Samo za pacijente zdr. ustanove dr Arar".
Apoteka Prvi maj takođe ima par mjesta koji su kao samo za kupce.
I ima tako puno primjera, kod većih parkinga je teško kontrolisati je li lola gost tog objekta ili je parkirao i otišao na drugo mjesto.
Ali ako ima npr. 2 mjesta ispred frizerskog salona onda je tačno ovo što si napisao, da je bahato.. ali nisam pametan, ne znam je li se zakonski može zvati pauk ako vlasnik objekta nije vlasnik ta 2 parking mjesta.
Macr0 je napisao:
E sad drugi par opanaka je što je pederski i bahato nekom tako zakloniti prilaz u radnju.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2023, 05:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne smije se blokirati prilaz ulazu, pisao je vec neko. Nema veze da li je to ulaz u stambeni objekat, neka garaza gdje je frizerski, neki kiosk ili nesto trece. Vlasnik ima pravo da pozove pauk sluzbu i sigurno ce takvo auto maknuti. Ja sam imao slucaj da sam stao ispred garaze na kojoj je takav znak i ostavio sam dovoljno prostora da izadje auto izbte iste garaze, znaci 100% je mogao izaci uz mozda 1 manevar vise, covjek zvao pauka i digli me u roku od 15 minuta koliko me nije bilo. Znaci sve ovo pricamo ne o iscrtanim parking mjestima. Ukoliko je iscrtano a nije rezervisano mjesto i oznaceno na taj nacin, ne moze niko imati ekskluzivitet na to mjesto bez obzira sto je ispred tog nekog poslovnog prostora.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2813, 2814, 2815, 2816, 2817, 2818, 2819 ... 2850  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]