Rivaldinho je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Kako pa nema,u cije ime se ulaze u Ukrajinu, ko cijenu placa? Ta nesretna bijeda zivi na ulici da bi onaj pametni prao pare u Ukrajini i jos tvrde da im je jeftino.

Ta bijeda sto nema za ajfon u Filadelfiji kao i ta sto zivi na ulici u Gradu andjela a ima dolara za granate je isto strana u sukobu. Drugo stvar u Ukrajini je sukob samo eskalirao.
Sve su prilike ovo ce postati moje omiljeno pitanje.

Po onom što sam čuo od naših ljudi koji su baš dugo u Njemačkoj (o decenijama se radi) i dobro pamte njene bolje dane, situacija ni tamo nije više zlatna, pogotovo za penzionere, jer mnogo para ide na Ukrajince. Naravno, nije dostiglo Filadlefiju, ali kod Švaba se to i ranije drugačije manifestovalo. Uz to, migranti, LGBTABCD ideologija...
A Švabo ne voli dugo da trpi pad standarda, da ne kažem, nemaštinu.
S padom mogućnosti za zaposlenje i uz ove sumanute ideologije, određen broj naših ljudi tamo, već razmišlja o povratku u postojbinu, kakva god da je.
Dakle, nije moje mišljenje, već samo prenosim.
Oni su u kandžama Amera i moraju ih slušati, kao i Japan npr. Naši ljudi razmišljaju u 95% slučajeva o povratku , kad zarade penziju. Jer se puno bolje prođe sa 2-2,5 k € kod kuće nego u DE. A kad njima bude frka za poslove, šta misliš šta će biti kod nas, kojim je 80% para za život ta ista EU, da ne kažem Njemačka.
Činjenica koliko nisu mislili na crne dane, se ogleda evo u jednoj od situacija. Dan danas gro firmi i stanovništva u DE ima kablovski net, o optici se sanja. I kad su bili najjači, prije 10 do 15 godina, nisu htjeli da ulažu masovno u prelazak na bolju infrastrukturu, nego kad dođe frka onda će. Sad, Finska i Estonija imaju bolju uslugu po glavi stanovnika od njih.
Slično je sa željeznicom. Kad su trebali da plaćaju i izgrade mrežu pruga za brze vozove (300-350 km/h) , rekoše da će koristiti postojeće kolosijeke i da pare provuku kroz guzice, socijalne programe , migrante itd. Sad kroz Francusku pičiš poprilično brzo zato što su oni ulagali i imaju odvojenu mrežu brzih vozova, a Nijemcima DB u rasulu. I sad na sve moguće probleme, moraju da zahuktaju vojnu industriju i plaćaju Ukrajinu. Idu malo ružnija vremena , čini mi se....