Bostech2000 je napisao:
Tolerantniji,ne kazem da su perfektni ili bez mana,nego su mnogo tolerantiji i to ti mogu potvrditi iz realnog zivota.
Neki primjer...rijetkost je cuti muslimana kako se poziva na ubijanja ili prijetnju prema drugim nacijama,ja licno ne znam 5-6 faca da sam ikada cuo da sta tako govore ,zauzvrat znam po desetine Srba i Hrvata.
U starac al' ti mene vuces za jezik...kazes gdje ste culi muslimana koji poziva na ubijanje...ALOOOO...pa citav svijet je u strahu od teroristickih napada Al'kaide...ali da ne idemo u sirinu...ostanimo na teritoriji nekadasnje Bosne...svi smo dosad culi tvoju istoriju tj. kako si morao napustiti BL...sta je tu je, ali opet ponavljam ti si svoju kucu napustio gospodski za razliku od mnogih Srba a i Hrvata koje su muslimani oruzjem protjerali...ali to nije tema danasnje price...tema ja nacionalizam...dakle i sam si priznao da si se jos prije rata furao na "Mladu Bosnu" i pri tom znas na koje aspekte mislim...nemam nista protiv furaj se na sta hoces to je tvoje pravo, ali u to isto vrijeme ja a i vecina ako ne i svi moji prijatelji srpske nacionalnosti maltene nismo ni znali sta smo po nacionalnosti dok rat nije poceo jer smo zivjeli u uvjerenju da je jugoslovenstvo jedina prava opcija...za to vrijeme ste se vi muslimani redovno klanjali kad hodza zapjeva, muskarci su suneceni po vasim religijskim obicajima, Hrvati su se krizmali, a ja a ni brat mi (sramota me reci) nismo bili ni krsteni...alo pa mi smo bili Jugosloveni, kakva nacija...elem dodje zalosni rat i mi se opametismo, kad ono eto Srba najveci nacionalisti...e zalosti moja