Šta bi meni forumski znalci preporučili do 11 milja - može i manje ako ima neki best buy?
Nisam neki ni ljubitelj ni poznavalac auta, više sam za motore, ali neće dovijeka biti ovako prijatan i topao septembar kao ljeto u San Diegu, jer ide zima.
Moja Fiesta se još drži iako je imala više kuršlusa, kolizija, surdukavanja, zapostavljanja, zlostavljanja iz razonode.. za posao-kuća-birtija je okej, ali ipak bih prije zime uzeo nešto funkcionalno.
Ali Nervozni poštar je bio u pravu sa stihovima "moj Ford stari nikad se ne kvari, a šta sam mu sve radio".
Čini mi se da je za te pare najbolji izbor Audi A6 C6 (2005-2007) sa 2.4 V6 benzinskim atmosferskim motorom:
https://olx.ba/artikal/55005681/ https://olx.ba/artikal/54822313/To je auto koji se uprkos godinama i dalje odlično drži i ima visok kvalitet, ipak je to "luxury car" ili "large family car" po stranim klasifikacijama.
I dalje je robusan i nije digitalizovan kao svi novi modeli, nego fino analogija i dugmići i visoka klasa, ako je očuvan, može se on voziti još ihahaj.
Međutim, kad bolje razmislim, koji će mi toliki auto, ne vozim puno ni daleko, pa bih tražio nešto što ispunjava sljedeće kriterijume:
- iole nov, brend nebitan;
- lagan za održavanje, pouzdan, ima dijelova, a i da nešto mogu sam mijenjati i održavati;
- bez nekih posebnih mana;
- može i B segment, može i C, može i kupe, dvosjed, razmišljao sam i o Alfi Breri ali sam se brzo otrijeznio;
- Ford Focus MK2 sa dvoje vrata mi je ok, ali to je Fiesta na steroidima tako da ne dobijam ništa puno bolje;
- NE VOLKSWAGEN;
- preferabilno atmosferski benzinac sa ne više od 2399ccm;
- dakle nešto neupadljivo, ali da radi posao.. nisam zahtjevan, jer mi je auto potreba kada dođe lošiji dio godine (kasna jesen-zima-rano proljeće).
Ali fora mi je kako su jebeni Golfovi precijenjeni, otac uzeo neki auto, nebitno koji, veća klasa od Golfa, iz SLO, bez packe, kilometraža ok, nema mana, automatik, HDi, par godina noviji, naravno veći i prostraniji, više opreme, konforniji, a košta manje od jebenog Golfa VI.

Noviji par godina, veći, jači, više opreme - jeftiniji 2-3 milje od Golfa.
Golf ili se mrzi ili se obožava, kao jagnjetina.
Ja eto mrzim Golf ali obožavam jagnjetinu.. jesam li normalan Bosanac i Hercegovac ili sam napola?