banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2023, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Pa i oni konja za trku imaju...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
hadzidado je napisao:
Jes, gledano s druge strane, moš se posrat na svu tu tehniku ako vojske(pješadije) nema.

Nije to ovde u igri Hadzi(vojska-tehnika) ima toga ali nije to sustina oko ovih dogadjaja sa Prigozinim i Vagnerom.

Vlasov je bio odlikovan od Staljina, heroj, cenjeni general u plebesu na pocetku i u toku 2sv rata ali....od heroja do izadjnika se put brzo predje.
Imaju precice za to.

Da li je Prigozin drugi Vlasov ili je u pitanju dobro odigran potez Putina.
Novac cini cuda i pokoleba i mnoge pravedne i moralne. Milijarde dolara nisu samo zavrsile u Ukrajini.Jesu li Prigozin i ekipa oko njega imuni na kesovinu? Da li oni ratuju iz cistog rodoljublja a plate su samo za porodice da mogu da prezive?? Da li je bas tako?

Svako me je jasno da Ameri, zapad pored zvanicnih sankcija i otvorene podrske Ukrajini podriva i organizovano punom parom radi i unutar Rusije, bilo bi bez pameti kad to nebi radili.
Ogromna kolicina para sa zapada se tajno slijeva i ubrizgava u Rusiju. Ko misli da toga nema neka pogleda proslost svrgavanja i instaliranja marioneta po svijetu.
Gdje i kome odlaze pare koje zapad ubacuje u Rusiju?

Tacno u Rusiji je Vagner morao da potpise po novim zakonima da je zvanicno pod ministarstvom odbrane rok je 1 jul. Prije nije je bio na teritoriji Ukrajine i nisu se zakoni Ruski odnosili na njih. Pripajanjem 4 regije u Rusiju a pogotovo povlacenjem sa bojista u Rusiju sad se je promjenilo stanje. U Bjelorusiji paravojne formacije imaju drugi status po ustavu i zakonu mislim da jos nisu ilegalne.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
hadzidado je napisao:
I da i ne. Afganistan je zanimljiv primjer gdje tehnika ne znači ništa, Jemen takođe, a i u Ukrajini su Rusi brzo shvatili da rakete i avioni ne mogu sami zaustaviti brojnijeg neprijatelja.

Poredis babe I zabe

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Peskov najavio da će večerašnje obraćanje Putina "odrediti sudbinu Rusije". Najavljen niz važnih izjava.
Počinje za 5 minuta, najavljeno za 22:10 po Moskovskom vremenu.

Možda bude i na RT?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa koliko panjimajem, ništa revolucionarno, čini mi se da je rekao da će ili Vagnerovci potpisati za MO, ili se mogu vratiti svojim porodicama, ili idu u Bjelorusiju...
Pričao o tome da se mogla proliti krv, ali i pohvalio Vagnerovce što su se okrenuli u posljednji čas i izbjegli to...
Vuk sit i ovce na broju?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Nema vise "firme" Vagner u Rusiji...?

Je li ova pobuna ili "nesporazum" prosla bez prolivanja krvi ili nije?

Je li Prigozni lago ili govorio istinu uvezi borbi i stanja na Ukrajinskom fronu?

Sta je sa drugim paravojnim grupama, svaki Oligarh ima malu vojsku?

Kako god rijesena ova epizoda da li je Putin sada jaci ili slabiji?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Evo Putin je odao počast poginulim pilotima. Tj spomenuo ih. Jel se i dalje sumnja?

https://t.me/boris_rozhin/90444

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
https://twitter.com/_surovikin_/status/ ... 81648128?s

E vala u ovo nema sumnje. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Megabyte je napisao:
A Ukrajinci su galopirali na konjima?

Aikus je napisao:
Poredis babe I zabe

Ja ne znam šta ste gledali ovu godinu i po al ono što sam ja vidio je ruska premoć u artiljeriji, raketnim sistemima i avijaciji dok je pješadija bila "trči, trči pa vojnik". Kada je počela da pada oblast po oblast, ajmo dići cca 300k vojnika da se taj prostor popuni jer očigledno da tehnika ne može sama da začepi rupe.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2023, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Avijacija je jedno duže vrijeme bila na offu. Do pojave UMPK. Minus krstareće koju su uvijek letile.

Moglo je tako da nisu Amerikanci stali iza Ukrajine, da se bolje poljuljalo prvih dana.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2023, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Evo Putin je odao počast poginulim pilotima. Tj spomenuo ih. Jel se i dalje sumnja?

Pa i da je bilo prevare, neće valjda to javno priznati drugi dan? :) "Dobro veče, ja sam Vladimir Vladimirovič, a ovo je šou Država! Pilot sad ga vidiš, sad ga ne vidiš"
Možda je bilo poginulih, ali previše čudnih stvari se dogodilo. Ono što me najviše zanima je da li je onaj avion tresnuo negdje u pustolinu gdje ni pod razno nije mogao ugroziti civile. Ima li neko podatke o mjestu pada?

Sinoć Putin proveo soveštanije sa čelnicima države, bio i Šojgu. Ono što ga je kamera uhvatila, oborenog pogleda. Planove kuje ili o penziji već snuje?

Ne znam jeste li ovo vidjeli, malo starije: https://www.youtube.com/watch?v=imIXatFFlv0

Nešto mislim, ako će i skidati Šojgua, neće biti odrađeno da izgleda da ga je Prigožin otjerao, zbog ugleda države. Već kad se sve slegne malo.

U međuvremenu Ukrajinci se ukrepili na ruskom beregu Antonovskog mosta. Kažu 70-ak i povećavaju brojku. Blokiraju GLONASS pa planirajuće bombe nisu upotrebljive, a artiljerija slaba za konstrukciju pod kojojm su se sakrili. Radio kasnije i TOS. VDV ih pokušava istjerati, kažu Rusi, obostrani gubici.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2023, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Rivaldinho je napisao:
Megabyte je napisao:

Pa i da je bilo prevare, neće valjda to javno priznati drugi dan? :) "Dobro veče, ja sam Vladimir Vladimirovič, a ovo je šou Država! Pilot sad ga vidiš, sad ga ne vidiš"
Možda je bilo poginulih, ali previše čudnih stvari se dogodilo. Ono što me najviše zanima je da li je onaj avion tresnuo negdje u pustolinu gdje ni pod razno nije mogao ugroziti civile. Ima li neko podatke o mjestu pada?

Sinoć Putin proveo soveštanije sa čelnicima države, bio i Šojgu. Ono što ga je kamera uhvatila, oborenog pogleda. Planove kuje ili o penziji već snuje?

Ne znam jeste li ovo vidjeli, malo starije: https://www.youtube.com/watch?v=imIXatFFlv0

Nešto mislim, ako će i skidati Šojgua, neće biti odrađeno da izgleda da ga je Prigožin otjerao, zbog ugleda države. Već kad se sve slegne malo.

U međuvremenu Ukrajinci se ukrepili na ruskom beregu Antonovskog mosta. Kažu 70-ak i povećavaju brojku. Blokiraju GLONASS pa planirajuće bombe nisu upotrebljive, a artiljerija slaba za konstrukciju pod kojojm su se sakrili. Radio kasnije i TOS. VDV ih pokušava istjerati, kažu Rusi, obostrani gubici.
Ko blokira GLONASS i kako?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2023, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pojedinosti ne znam, tako pišu ruski kanali. Uglavnom, pošto nemamo snimaka da jedreće FAB-ovke rade, znači da problem postoji. Valjda slično kako Rusi ometaju GPS.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2023, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Putin vrši sastanak nekakav sastanak par stotina oficira i zvaničnika u Kremlju.

Citiraj:
The Kremlin hopes that all parties to the agreement will unquestioningly fulfill their promises after an attempted armed rebellion (c) Peskov

Ovo nije "both parties" :) Zanimljivo, zanimljivo.

Više na https://t.me/s/intelslava

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2023, 17:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Megabyte je napisao:

To vec ima svoju tezinu mada bih volio vidjedti sta je Putin tacno rekao a pitanje i zasto. Nalrtio sam i da se pise da su Rusi znali sta se sprema ali nisu htjeli da sprijece, pa hajd znaj sve je ispalo mnogo cudno. Opet ostaje pitanje sta i koliko je mozda oboreno jer ovi dosadasnji dokazi sa twitera nista ne dokazuju.

Za avion tvrde i da ono sto pada ima dva motora zanci neki AN. Sama olupina na slici pored toga sto nema veze sa mjestom onih ostataka sto se puse je 24.06. mogla da sleti na tu na twiteru ''geolociranu'' njivu sve sa tim brojem samo putem photoshopa. Nigdje na zemlj oko olupine nema traga da je pala a valjda je pala se neke visnine ili doklizala tu gdje jeste nakon pada pa i da je sletio bio bi trag.

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2023, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://youtu.be/66kkpo90-PY

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2023, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

24. jun, odnosno Vagner.

Citiraj:
У селу Коминтерн, на иницијативу локалних самоуправа и локалног становништва, постављен је Поклонни крст на месту погибије посаде хеликоптера КА-52. Трагедија се догодила у суботу, 24. јуна.
Сада свако може да донесе цвеће и ода сећање на хероје. Убудуће ће овде бити постављен пуноправни спомен-знак и оплемењивање околине.

https://t.me/fighter_bomber/12983

Sumnja li se i dalje?

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2023, 19:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Džabe pišeš prijatelju. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2023, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam. Možda. Opcije su da je odlično osmišljena varka, da su stvarno poginuli ljudi iz neke od struja MO, da je MO katastrofalno izvelo operaciju zaustavljanja pobune, da su tek neki htjeli da polete i pucaju na svoje...
U svakom slučaju, đe vi "državni udar" koji vas je stresirao 24.06? Hapšenje Prigožina i plejade saradnika? Itd... Sve se za dan smirilo. Uz to je Vagner valjda i nastavio regrutaciju u Rusiji.

Elem, da vas ovog jutra razgalim jednim inteligentnim naslovom sa Klixa: https://www.klix.ba/vijesti/svijet/stig ... /230704006

Tekst sam tek preletio, mislim naslov me toliko oduševio da je sadržaj teksta praktično i nebitan.

P.S. Bonus vijest - "Uralvagonzavod" se prebacuje isključivo na proizvodnju tenkova T-90M. Ide pun gas.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2023, 21:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Po netu kruze price da ce Ukri veceras da roknu Energodar. Lijepo spavajte ako se ne vidimo sutra.

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]