<Enter_name> je napisao:
Teoretičari zavjere su i sa jedne i sa druge strane... individualna je stvar kojem timu će se ko pridružiti.
Virus postoji, bolest postoji. Eto, ja sam bio bolestan i bio pozitivan na PCR testu.
Imao sam sreće, pa je bila lakša varijanta bolesti. Neki nisu imali tu sreću... znao sam nekoliko ljudi koji su stradali na taj način, nažalost.
Nek vjeruje ko u šta hoće, ja se samo nadam da se niko više neće sresti sa tom bolesti. I ako se sretne, da bude ko lakša prehlada.
Enter uvijek ubode u temu, tačno tj. korektno je sve što si napisao a to i potvrđujem sa stručne strane.
Poznavao sam, a i učestvovao u dijagnostici i liječenju više ljudi koji su DIREKTNO umrli od te bolesti.. između ostalih i moja baka.
O finansijama i vakcinama neću, to može samo pokrenuti forumski rat - mišljenje je kao guzica, svako ga ima.
Jedina stvar koja se može reći je da je ovo od početka "medijski prenapuhano" ako tako mogu reći, pa je to donijelo kontra-efekat odnosno puno teoretičara zavjere.
Miloš Milaković iz Dnevnjaka je izjavio zajebavajući teoretičare "kažu da će svi koji su dobili vakcinu umrijeti do 2177. godine".

Pečenko je napisao:
odgovarati za umrle od drugih bolesti, jer nisu adekvatno i na vrijeme liječeni
I to je nažalost tačno, mnogi su indirektno trpili jer pandemija bila prioritet.. prvih godinu dana u par navrata je bilo stotine ozbiljno hospitalizovanih zbog kovida u UKC.
Sada kad se osvrnem nazad, možda, samo možda je to moglo drugačije, bolje organizovati da drugi ne ispaštaju.. ali eto, išlo se po protokolima, preporukama, je li moglo bolje, teško je reći.