Pauza od superheroja, dok Čuvari Galaksije ne stignu u zaliv omiljenih nam pirata.
U međuvremenu, priredih sebi dvije horor noći, sa novim, solidno ocjenjenim hororima, pružih ovom žanru još jednu šansu, pokajah se grdno...

Zašto ovo ima ovako visoku ocjenu na Imdb? Može li mi neki ljubitelj horora objasniti, ovo bi trebao biti dobar film ili dobar horor (ako postoji razlika)?
Jednostavno ne kontam, šta je ovdje dobro?
Nostalgija neka, jedna kuća, jedna noć, demon hoće da uđe u kuću, a ne može dok ga domaćin ne pusti, ima bar milijardu filmova sa 99,9% identičnom pričom, po čemu se ovo razlikuje?
Totalna propast, po meni.
5/10
Drugi, koji je trebao biti posljednji horor za mene, ipak me zainteresovao malo.
Za razliku od prvog, ima neku priču, istoriju, religiju, ali meni je ovo više neka misterija nego horor.
Opet se provlači ista horor priča koja je obrađivana milion puta...
Ipak, prolazna ocjena, moraće me neke naredne kritike dobro ubjediti da pogledam neki novi horor.
6/10Kad smo već kod filmova gdje se može/ne može ući u kuću, odnosno sva radnja filma u jednoj prostoriji, evo malog osvježenja.

Sjajan recept za napraviti dobar film: stavite jednog odličnog glumca (ili jednog koji će se pokazati da jeste) u jednu prostoriju, dodajte prstohvat likova sa duševnim poremećajima i gledajte kako se krčka. Film, nakon koga se zapitate šta se desilo na kraju, šta se moglo desiti i šta je/su poente filma. K'o kad se dobro najedete, pa poslije jela razmišljate kako ste dobro spremili to jelo, tako je i sa ovim filmom, koji traje dva sata i još dva sata razmišljanja o istom.
9/10