Drizzt je napisao:
EU ima Xiaomi orginalne aplikacije gdje su global zamjenjene googlovim. Iskreno ne znam sve, ali ona koja je meni najviše falila je MIUI dialer koji je imao mogućnost snimanja razgovora, integrisano u MIUI.
Hvala za info.
StigoStriko je napisao:
11 T Pro nije jos dobio MIUI 14
Ovdje piše da jeste ali trebaš sačekati još koji dan da ti bude ponuđen, osim ako želiš da ga manuelno instaliraš.
https://miuirom.org/phones/xiaomi-11t-proAikus je napisao:
nakon tako velikog upgrade treba uraditi factory reset. Poslije toga je sve kako treba
To je i moje iskustvo uopšteno na Androidu, nakon većeg update-a često treba uraditi factory reset (vraćanje na fabrička podešavanja).
Ali jedna stvar je da mnogi ne znaju za to, a druga stvar je da čak i ako znaju - ne da im se da bekapuju stvari, ponovo instaliraju aplikacije, sve nanovo podešavaju, pa onda kukaju kako vremenom sve "uspori".
Tako da ili factory reset, ili kupiti iPhone koji je idiot-proof po tom pitanju, samo sipaj i vozi, bez razmišljanja.
Ovo što mara- kaže, jeste to najviše do aljkavosti proizvođača, ali dijelom je kriva i struktura Androida, rijetko će proći par godina i 2-3 velika update-a bez problema/usporenja.
Ali evo na Redmi Note 10 nisam imao nikakvih problema, a došao je sa Android 11 i MIUI 12 i apdejtovan je vremenom na Android 12 i MIUI 13, pa onda i na MIUI 14 i sve je fino šljakalo bez potrebe sa resetovanjem.
Doduše nije dobio ništa posebno tim novim verzijama, odavno je izmišljena topla voda i sve se svodi na kozmetičke izmjene.
Što se tiče Xiaomi - koliko para toliko muzike.
AMOLED veliki displej, velika baterija, brzo punjenje, jeftin - e ne može onda i softver da bude savršen.