Muslimani se u Jajcu naoruzavali???????
No comment.
3 dana u izbjeglickoj koloni?
Pa ja sam putovao 7 dana od Banjaluke preko koridora do Ljubljane.
Znas kako je bilo divno ,jedini musliman, pa da me zaustave na svakoj kontroli a pred Beogradom me htio voditi izvan autobusa U MRAK..sta mislis zasto?
Ili susreti bliske vrste sa mafijom po beogradski ulicama i hotelima.
Covjece sta si ti prozivjela i vidjela..pa neka te bude SRAMOTA.
Znas li ti sta su Bosnjaci prozivjeli????
Pa za muslimane rat je poceo 1991 godine.Ja sam vise puta bio napadan nozem ,cak i u sred mog vlastitog naselja, 5 puta skoro su me mogli ubiti iz pistolja i Kalasnjikova i vise puta pretucen.
I ja sam dobro prosao jer sam uvijek koristio glavu,znam druge koji su jos stravicnije prosli.
Jesi li ti vidjela zrtve srpske vojske??
Ima ovdje u Jaxu curu sto joj je 18 godina i ne smije sama da spava od trauma sto je dozivjela kao dijete,imas zene sto su silovane,kojima su crtali nozevima krstvove na ledjima,jesi li ti vidjela momka iz Bos Novog sto je bio u logoru srpskom i srpska vojska ga toliko tukla da mu je smrskala kicmu i momak je danas 100% inavlid,jesi li vidjela narod sto je prezivljavao opsadu Sarajeva,jesi li vidjela zenu sa dvoje male djece kako tumara u 2 ujutro poa zeljeznickoh usred Beca trazeci muza,bez para i direkcija,jesi li vidjela curu koja je izvukla zivu glavu iz Gorazda jer joj je prijatelj Srbin napisao na komadu papira "Pustite ovu djevojku",jesi li vidjela prezivjele logorase?
Nisi ti vidjela nista,lupas gluposti....tebio je najgora stvar "provocirali te"..covjece mene su toliko provorcirali u Banjaluci da vise i ne obracam paznju,totalno sam oguglao ...cak mi je i smijesno kad mene neko krene vrijedjati.
Susretao sam se sa cetnicima,ustasama,skinhedima,crncima pa cak i mudzahedinima...nemas ti blage veze sta je ULICA.
Kad si vec toliko pametna da kazes da sam otisao sa 15 U SVIJET bez roditelja,trebala bi se zadiviti....Koliko ih znas da su otisli u svijet sa 15 i da su uspjeli u zivotu na svoju ruku.
Znas li ti da sam za 3 godine preselio se 35 puta???
To se zove BITI IZBJEGLICA.
Ja i sestra SAMI smo postigli nego vecina ljudi u Bosni,dovodili smo stare fukare u Ameriku.
Blage veze ti nemas,samo ti gledaj TV Beograd RTS tamo ces nauciti svasta dobrog...kao sto jesi.
I upamti da si ti mene nazvala "seronjom" samo zato sto sam napisao nesto drkucije misljenje....SAMO zbog misljenja,srami se.
Kao sto rekoh da ostanes zivjeti u Americi trebat ce ti 5-10 godina da uvidis koliko si zatucana.
I da znas da sam pred sami rat i objezbedivao te iste dzamije sto su porusili kasnije......Tokom Ramadan,kada su ljudi isli na molitve mi smo ih cuvali da ko ne napadne.
Znas koliko je bilo ljudi,nas DVOJICA.
Niko drugi nije smio ili htio,tada sam vidio da je to sve veilko sranje.
Niko ni od Srba ni od muslimana nije htio da napravi nesto i stane ukraj zlocincima,svi su se skrivali po kucama.
Danas te iste kukavice glume junake,gluma nekakve mafijase pred curama na motorima.
A to sto sam se snasao na Floridi zove se SNALAZLJIVOST.