Rider on the storm je napisao:
Sjećam se da je i 2014. forumaš @drug izrazito detaljno izvještavao o sukobima u Ukrajini u sitne detalje.
Svako selo mu je poznato, dokle je došla svaka četa, itd, @drug je li ti to hobi, ili ti je to struka (novinar/vojno-politični analitičar i sl.)?
Btw, prije ovih dešavanja ja nisam znao naprojati više od 5 gradova u Ukrajini iako mi je geografija jača strana (nisam ni znao da je nedavno Dnjepropetrovsk promijenio ime u Dnjepar).
Recimo da mi je porijeklo s tog kraja. Po bakinu liniju. Imao sam priliku da vidim. Obiđem. Doživim. U neka, sretnija vremena.
Koliko vidim danas je proključalo na svim stranama. Ruska vojska vrši snažnu ofanzivu na Ugljedar - preuzeli su kontrolu nad Pavlovkom, južnim predgrađem, a istovremeno drugim krakom prodiru prema Vodjanu.
Cilj je, da se presječe putna komunikacija koji povezuje Ugljedar sa Marinkom. Na tom pravcu jedinice DNS su večeras ušle u Novomihajlovku. Ugljedar je već sada u svojevrsnoj potkovici.

Snage DNR uspješno napreduju i prema gradiću Opitnoe koji se nalazi sjeverozapadno od Donjecka. Orlovka je tako već sada pod kontrolom DNR snaga čime se presijeca odstupnica snagama Kijevskog fašističkog režima u Avdejevki koji još uvijek pod kontrolm, i dosta uspješno odolijeva svim napadimana savezničkih sanaga na potezu prema Avdejevki.
U Zaporožju odjekuju eksplozije, pogođen je aluminijumski kombinat koji je pretvoren u vojnu bazu stranih plaženika koji ratuju na strani VSU.
Na Hersonskom pravcu nas tek očekuje spektakl. Kijevski režim je najavio da će do kraja novembra ući u Herson. Ukoliko se to desi, to bila velika šamarčina za Surovikina i Rusku vojsku, koja je već sada ojačala taj pravac, iako je protivnik višestruko brojniji i sve polaže u tu operaciju, zauzimanje Hersona.