banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 10:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3354 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 168  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2022, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Upravo o tome govorim... na ogromnu vecinu zaposlenih SNSD ne moze uticati kako da glasaju (niti kazem da trebaju), ali isto tako, za istu vecinu ljudi ako bi se promjenile pozicije, ne bi imali nikakvog razloga da se iskljuce iz SNSDa

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Inače kod nas nadaleko poznato jedinstvo u porodicama što se tiče politike :)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kuju se planovi "B"

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 20:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
danijell je napisao:

ne samo to, nego ako neko i jeste uslovljen, kaze, ok, glasacu za tog i tog...
izadje na izbore i glasa kako hoce ili ponisti listic jer ako neko i kontrolise, moze iskontrolisati samo da li se izaslo ili ne a ni u teoriji ne postoji opcija da zna na koji nacin se glasalo.
zbog toga mi ova prica da neko mora da glasa za nekoga ne pije vode nikako.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
vlakanje je napisao:
Dce/02 je napisao:
wizzy_bl je napisao:
U svakom slucaju, preko 95% ljudi iz drzavnih preduzeca/uprave u sustini ne zavisi od stranke i vlast njihovu podrsku mora zasluziti da bi glasali za njih ponovo. Isto vrijedi i za opoziciju, stim da su oni u losijoj poziciji, jer se moraju bas dobro pokazati i dokazati da bi neko promjenio stav (kad to kazem mislim na ljude koji vec 20 godina vecinom glasaju za SNSD, pocev od mene prvog).

Na srecu SNSDa, u opoziciji su toliki levati da ne zasluzuju ni da se o njima razmislja kao o opciji. Cast izuzecima tipa Milka Grmuse koji su tamo teska manjina.
Jbt wizzy pa stvarno.
Ne znam gdje radiš, ali jesi li ti svjestan šta se sve radi po upravama.
Pa 90% sadašnjih radnika po raznim ministarstvima, upravama, upravnim organizacijama, javnim preduzećima itd je došlo na taj posao za vrijeme vladavine snsd.
Jesi svjestan da se od njih očekuje da glasaju .
I ne samo oni već i porodice.
Jesi svjestan da 95 posto njih i glasa za snsd.
Jbt ne mogu vjerovati šta pišeš.
Od 2010 godine radim za državu. Kada bih pisao sve čemu sam svjedočio ne bih do sutra završio.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Pa ako je to tako, kako to da nisu pobijedili na izborima?
Ocigledno da narod ne zarezuje previse naredbe/sugestije/savjete za koga da se glasa?! Pogotovo u BL, koliko je naroda u drzavnom sektoru, trebalo bi glat da dobiju a ne da izgube gradonacelnika pored toga sto sve manje i manje imaju glasova u gradu...
Da, u bl rade samo ljudi iz bl i nema nikakvih institucija u drugim opštinama.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 20:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
pucas u prazno i siris pricu tamo gdje nema logike.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
vlakanje je napisao:
danijell je napisao:

izadje na izbore i glasa kako hoce ili ponisti listic jer ako neko i kontrolise, moze iskontrolisati samo da li se izaslo ili ne a ni u teoriji ne postoji opcija da zna na koji nacin se glasalo.

Zato vidimo svaki put kad Dodo izgubi glasove, odmah se mjenjaju direktori, zamjenici, ovi i oni... mozda ne znaju, ali znaju sta ocekuju, i ako to ocekivanje ne bude ispunjeno, promjene garnituru ljudi, pa ces vidjeti kako se glasa sljedeci put... zato ovo Wizzy sto govori ne pije vode... cinjenica da niko nije uslovljen direktno, ne znaci da nije indirektno, jer se svi boje za svoj posao...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 20:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Đe ste vi u BL vidjeli banjOlučanina na nekoj poziciji u firmi? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 20:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Direktori se i postavljaju po političkoj liniji pa nije neka šteta kad se mijenjaju.
Zaposleni koji su došli preko stranke ostaju bez obzira ko je na vlasti (eventualno promijene stranku), a radnike niko ne dira jer neko mora završiti posao i zaraditi plate ostalima.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 21:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
vlakanje je napisao:
danijell je napisao:

Ma niđe veze. Logika i glasanje nemaju veze jedno s drugim.

Znam ženu koja već druge izbore glasa za SNSD jer joj je sin zaposlen po stranačkoj liniji. U međuvremenu sin je napredovao i dokazao se samostalno na tom radnom mjestu, nema straha za njega, ali ona i dalje glasa za njih. Kaže nemam izbora, moram. Isto tako znam mlađu ženu koja radi kod poznatog gazda iz SNSDa, svi znamo za njega. Redovno glasa za njega iako joj niko nit sugeriše nit uslovljava. Isto kaže, mora, da opstane na poslu.

U strahu su velike oči.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Isti strah kao kad se ide kod doktora ili u opštinu.
Ponesi kovertu i kesu sa pićem... ćuti, neka, običaj je!

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Đe ste vi u BL vidjeli banjOlučanina na nekoj poziciji u firmi? :D
Enter pogadja u centar... pa ko shvati, shvatice

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2022, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
vlakanje je napisao:
danijell je napisao:

Zato vidimo svaki put kad Dodo izgubi glasove, odmah se mjenjaju direktori, zamjenici, ovi i oni... mozda ne znaju, ali znaju sta ocekuju, i ako to ocekivanje ne bude ispunjeno, promjene garnituru ljudi, pa ces vidjeti kako se glasa sljedeci put... zato ovo Wizzy sto govori ne pije vode... cinjenica da niko nije uslovljen direktno, ne znaci da nije indirektno, jer se svi boje za svoj posao...

Ako obavljas svoj posao kako treba, strah je neopravdan... i to zna 95% zaposlenih u upravi. Mogu glasati iz zahvalnosti jer im je mozda neko iz stranke nekada pomogao, mogu glasati iz svog licnog uvjerenja, itd... ali iz straha, mislim da ne glasaju, niti postoje kakvi pritisci.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2022, 00:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Sta mislite zasto su okrenute kabine na ovim izborima? Uslikaj listic za koga si glasao i posalji onom kome treba. A to je bilo moguce sa okrenutim kabinama. E tako se kontrolisalo ko je svoju "duznost" ispunio, a ko ne. Problem nasih ljudi je sto sve laprdaju po kafanama, pa se to sve brzo sazna, kako idu šeme. Zato su interesni sektasi zvani US, debelo podbacili. Samo zato sto su se kabine okrenule, i vise nije bilo moguce verifikovati ko je glasao a ko ne. SNSD se ocigledno fokusirao na zapisnike, pritiske i potkupljivanje posmatraca opozicije. Zato je ovolika panika i guzovi rade...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2022, 00:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
wizzy_bl je napisao:
Ako obavljas svoj posao kako treba, strah je neopravdan... i to zna 95% zaposlenih u upravi. Mogu glasati iz zahvalnosti jer im je mozda neko iz stranke nekada pomogao, mogu glasati iz svog licnog uvjerenja, itd... ali iz straha, mislim da ne glasaju, niti postoje kakvi pritisci.

Mozda nije opravdan, a mozda i jeste... nije to obicna firma gdje su dobri radnici vrijedni... vrijedan je samo onaj koji donosi glas, kako bi ovi sto su na vlasti ostali tamo... Sta Dodi ili bilo kome znaci neki NN koji radi u upravi i stambilja neke dokumente...

Kao sto rekoh, niko nece otvoreno prijetiti, jer nije lud, ali se zna da ako ne glasas za vlast, neces se provesti... u najgoru ruku, ako ne glasas za vlast i oni izgube, kad dodje opozicija, oni ce dovesti svoje ljude, dzaba sto si ti dobar radnik, ako je tebe vlast dovela tu gdje jesi.. u svakom slucaju, ne glasas iz uvjerenja nego iz straha...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2022, 03:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dajte ljudi pa ko je iz državne uprave dobio otkaz??? I kad se promjeni vlast oni samo dovedu nove, stare niko ne dira....

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2022, 04:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
vlakanje je napisao:
danijell je napisao:

A svi razmišljaju na način kao i ti???
Ljudi vjeruju u teoriju da je zemlja ravna ploča a da ne vjeruju u mehanizme uvida za koga je glasao.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2022, 06:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Dajte ljudi nemojte se praviti naivni.
Svi znamo da je stranačka knjižica put do posla u javnim ustanovama.Ali to moraš i opravdati.Znam posmatrače ispred stranaka koji imaju spisak ljudi od kojih očekuju glas i njihov posao je da prate da li će taj doći glasati.Imaju očekivanja koliko glasova trebaju imati na određenom biračkom mjestu a ako zakaže mašinerija sigurno sledi kazna.
Kad sam bio posmatrač jedna žena koja je preko SNSD-a dobila posao u ZTC B. Vrućica slikala je glasački listić.
Bar da je isključila zvuk blende

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2022, 06:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Mene pred svake izbore salijeću SNSDovci koji agituju da se glasa za određene kandidate. Ove godine dvije ekipe, od tog jedan radni kolega čija žena, takođe član crvenih radi u školi. Suprugu je ganjala žena zaposlena u Poštama Srpske koja je molila da se da glas kandidatima USa. Naravno da mnogi neće glasati za predloženog kandidata ali nekima i upali. Poslije te zovu na tel i pitaju jesi li glasao za tog i tog. Možeš uvijek slagati ali mnogi ispune svoju dužnost. I to idu u baš širok krug poznanika koje zovu i agituju, uži krug je siguran. Mašinerija je odavno razrađena.

Ovo što ja i Boban pišemo su lična iskustva s terena kako to funkcioniše a sve ostalo tipa "nema logike" da se tako glasa, "svi glasaju iz uvjerenja" i sl su palamuđenja koja nemaju veze sa stvarnošću.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2022, 07:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Znači pobjeđuje onaj koji više utjera strah u kosti... demokratija :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3354 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 168  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]