banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2005, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
spitivanje koje je trajalo trideset godina i u koje je bilo uključeno tisuću djece pokazalo je da se djeca koja najviše gledaju televiziju najrjeđe upisuju i završavaju fakultete.

Televizori su doista zaglupljujuće kutije, zaključili su novozelandski znanstvenici. Sedam posto djece koja gledaju televiziju manje od jedan sat na dan stječu najviše kvalifikacije u 26. godini.

"Djeca koja su malo gledala televiziju imala su najbolje izglede za studij i stjecanje diplome", rekao je istraživač Bob Hancox, zamjenik direktora istraživačkog odjela Dunedin.

Neka su djeca provodila više vremena pred televizorom nego u učionici, a istraživanje je pokazalo da skraćivanje vremena provedenog uz televizor poboljšava rezultate u školi.
Znanstvenici su pratili navike 1037 djece rođene u Dunedinu 1972. i 1973. od njihove pete do 15. godine. Istraživanje je pokazalo da su djeca u prosjeku provodila dva sata ispred televizora, što se još više povećavalo tijekom vikenda.

No, više od 20 posto provodilo je pred televizorom više od tri sata svakoga dana. Ta su djeca ostvarila najslabije rezultate u školi. Premda je gledanje televizije u tinejdžerskoj dobi povezano s uspjehom u školi, najveći utjecaj na stupanj obrazovanja ima gledanje televizije u ranijem djetinjstvu.

"To pokazuje da pretjerano gledanje televizije u ranom djetinjstvu ima trajno štetan utjecaj na uspjeh u školi", zaključio je Hancox. Studija je pokazala da čak i pametna djeca i ona iz dobro stojećih obitelji koja puno gledaju televiziju rjeđe stječu višu stručnu spremu.

Hacox tvrdi da gledanje televizije dovodi do lošeg uspjeha u školi jer djeca ne pišu zadaće, ne ponavljaju i provode pred televizorom vrijeme koje bi provodili u učenju ili čitanju.

Televizija je, usto, povezana s poremećajima pažnje i ponašanja, što može utjecati na uspjeh u školi. Ovo je prvo istraživanje koje je pratilo djecu sve do odrasle dobi.

Rezultati istraživanja objavljeni su u međunarodnom časopisu Archives of Pediatric and Adolescent Medicine.

Hina|IskonInternet

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2005, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ja sam mnogo gledao televiziju pa nisam glup :P :P

mislim da dosta zavisi od toga kakav program djeca gledaju....
ja sam mnogo novih stvari saznao na televiziji .... mislim da prije svega ima obrazovni karakter i da ti samo moze pomoci u skoli. kad se samo sjetim koliko puta sam dobio peticu u skoli iz aktivnosti jer sam rekao nesto sto sam video na televiziji ...
doduse kao dijete nikad nisam gledao crtane filmove, nego dokumentarce iz bilo koje oblasti i filmove :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2005, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Opstanak rules.. posebno sam obozavao epizode sa gmizavcima ili pticama grabljivicama...

kao sto rece kolega nije bitno koliko djeca gledaju TV nego sta gledaju. no u eri big brothera, bar-a, red carpeta, hrabrog oca huana itd..........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2005, 23:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Mislim da je ova teza o TV dosta utemeljena uzimajući u obzir ovdašnji medijski prostor.Tu pre svega na prvo mesto staljam Vikom TV i onaj njihov cirkus orkestar....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Opstanak rules.. posebno sam obozavao epizode sa gmizavcima ili pticama grabljivicama...

kao sto rece kolega nije bitno koliko djeca gledaju TV nego sta gledaju. no u eri big brothera, bar-a, red carpeta, hrabrog oca huana itd..........

he he, ja sam nekako vise volio emisije o svemiru, znamenitostima starog egipta, svjetskim cudima i tako to.
kad se sjetim artura klarka ... njegove emisije sam redovno pratio :wink: :wink:

ovo sto sad pustaju na tv.. to je sasvim bezveze, ove glupe latino americke serije.. ja bih to zabranio kad bih mogao.. jos kad sam neki dan video komsinicu kako place jer se neki lik ubio ...

hakinen je napisao:
Mislim da je ova teza o TV dosta utemeljena uzimajući u obzir ovdašnji medijski prostor.Tu pre svega na prvo mesto staljam Vikom TV i onaj njihov cirkus orkestar...

i to sto kazes.. stave neke polugole djevojke kod instrumenata i one kao sviraju ..
ma bezveze totalno... normalno je ocekivati da ce te televizija zaglupiti kad imas takav program...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 07:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
A bar mozes nauciti spanski u rekordnom roku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 08:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
Televizija zaglupljuje ako imas kablovsku o u Banja Luci od 30 kanala od kojih su pola narodne muzike i turbo folka a pola njemacke produkcije i spanskih serija... DOKAZANO, jos imam mamu !!!

A ako s druge strane obezbijedis sebi satelitsku i paket Discoverijevih kanala onda se desava suprotna stvar !!! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
pa imas i discovery na kablovskoj, cak i dio titlovan...

trenutno se preko satelitske bas i ne mogu gledatio discovery kanali kao nekad (moglo se pratiti 5-6 razlicitih)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2005, 09:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sve moze, moze cak i 15 discoverija da se gleda... :angel:
Samo trebas kucati na pravu adresu !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
govorim o astri i hb
malo ljudi ima motor
a jos manje u bih koriste CS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 00:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
....a kompjuteri?? Sta mislite o njima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SlipKnoT je napisao:
....a kompjuteri?? Sta mislite o njima?

mislim da bi trebao otvoriti novu temu :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 09:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Jeste u pravu si da bi trebali otvoriti novu temu ali dopusti samo da kazem pa mozemo da se PM-ujemo...

Sto se tice toga, motor ti je preduslov da uhvatis silne naucne kanale, bez toga nista. Jedna jeftina opcija ako hoces da imas sve je sada, SkyStar2 kartica za komp. koja ima softver (to sam znas cim znas za CS) i plugine koji dozvoljavaju CS na divljim serverima koji ne traze nista zauzvrat...
Dakle samo se povezes i gledas kanale Premiere, Cyfra itd...

Kako je nedavno krenulo daleko vise ce biti sad takvih divljih servera, to se vise nem oze zaustaviti po mom misljenju.
Inace je vrlo lijepo imati dosta opcija za te naucne kanale jos kad imas SS2 onda mozes i da snimas do mile volje...
Toliko!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2005, 08:18 
Ja na svojoj digitalnoj volim gledat' ribarenje :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 09:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne slazem se sa zakljuckom tih naucnika

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 09:40 
Ma ni ja se ne slazem sa tim....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]