banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 12:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2005, 15:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2003, 21:10
Kupujem si ploču u narednih nekoliko dana, za sada skoro kupljena je:

ASUS P4C800-E DELUXE - Supports Intel Socket 478 CPU with Hyper-Threading Technology / Intel 875P chipset / FSB 800/533/400 MHz / 4DDR (Dual Channel) 400/333/266 / 2*ATA100 / 1*ATA133 / 4*SATA / RAID 0, 1, 0+1:ATA 133*2 + SATA*2 ports,RAID 0:SATA*2 ports / AGP Pro/8x / Audio AD1985-6channel / LAN Gigabit Intel CSA82547EI / S/PDIF out / 1394 Firewire x 2 / Wireless WIFI / PCI x 5 / USB 2.0 x 8 / ATX FormFactor / WiFi-b slot, Ai Audio, Ai overclocking, Ai BIOS (CrashFree BIOS 2, POST Reporter, Q-FAN), MyLogo2, EZ Flash, Multi-language BIOS, C.P.R., WinDVD Suite bundle, Instant Music, HT Technology

Ima kakva bolja??
Preporuka??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
Ja sam cuo da je npr. Abit IC7 bolja.
Iskreno, Asusove ploce nisu lose ali desava se da poneki primerak ima neki feler... Takodje bilo je slucajeva gde su neke asusove ploce imale nekakvu verziu BIOS-a koja nije dobro rasporedjivala napon sto je moglo da izaziva probleme tako da je bilo cestih flashovanja biosa (ovo sam cuo od nekoliko servisera u Beogradu)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 20:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Kad vec kupujes ,kupi sa PCI Express a ne AGP.
A to je relevantno koja je "najbolja" posto stancaju nove ploce skoro svake sedmice a i ne ispalit se trositi na najskuplje jer ce se za 6 mjeseci opet nesto promijeniti i cijena spada.
Sa PCI Express mozes da pravis upgrade kasnije sa grafickim karticama sa AGP vec je dostignu limit.
A sto neides sa AMD plocama,bolje i jeftinije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Intruder, po meni za s478 nema bolje ploce. Ja trenutno imam p4p800-gl i prezadovoljan sam, nisam imao nikakvih problema. Ona je slicna toj koju ti kupujes (kod mene je i865PE cipset) + sto ne firewire i jos neke dodatke koja ima p4c800-e deluxe. Ono sto zvucnjak kaze je istina, recimo citava jedna serija p4p800 je izdata felericna .. (mene na svu srecu nije zapala jedna iz te serije). Cak iako se to desi, valjda ces imati garanciju. Koliko ja znam Asus daje 36 mjeseci garancije na svoje proizvode.

Bostech, on vec ima p4 3.0 i 6800Ultra (agp slot) .. mislim da je to glavni razlog zasto uzima s478 plocu. Investicija u novi Athlon, plocu i karticu (barem po meni) je nepotrebna .. zasad ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 23:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bravo Vanja kralju!
Istina ja i sada imam matičnu koju sam uzeo prije godinu Gigabyte 8IK 1000 875 chip set, i platio sam je hm. oko 4 glave ali mi pravi probleme, restratuje, diže mi temperaturu grafičke i procesora itd.. mijenjao sam i bios i vršio razne izmjene komponenti, čak sam promijenio sve pločice RAM memorije ( a imam ih dosta ) ali uvijek ista priča...
Već sam naručio ovu ASUS ploču i stiže u sledeću srijedu... nadam se da je problem riješen, mrzi me kad nešto ne funkcioniše kako treba.....

A ko je proizvođač ovih ploča koje zvučnjak spominje..!?
koja je web stranica, onako da pogledam...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 23:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
Intruder je napisao:
A ko je proizvođač ovih ploča koje zvučnjak spominje..!?
koja je web stranica, onako da pogledam...?

Na sta mislis ? Abit je....... Abit... A ostalo o cemu smo pricali je Asus...
Sto se tice sajtova idi u Google pa kucaj koji te model zanima, naci ces svasta... Tako sam i ja radio kad sam birao konfiguraciu... I izabrao p4p800, mada mi se cini da sam ipak trebao da uzmem Abit... Doduse, problem je u to vreme u Beogradu (dve nedelje pred uvodjenje PDV-a) naci bilo sta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 02:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa bolje mu je da napravi pametnu investiciju nego da baca pare.Proda to sto ima pa kupi AMD64 i nForce 4 Ultra plocu sa kojom moze da pravi upgrade kasnije do 4200 i PCI Express graficku kartice.
Uz to imat ce sistem koji ce podrzavati Win64 kada ga izbace za mase.
I ploce i processor AMD su jeftiniji i bolji od Intela a trosi manje energije i hladnije radi.
Ako uzmes novu plocu opet ces trositi pare kasnije na upgrade a to ti je bezeveze trosak.
A Abit je financijskim troskovima pa nisam siguran koliko su vise pouzdani.
A danas skoro svi proizvodjaci prave dobre ploce of Foxconna do Asusa,samo je razlika u opcijama i koliko su podobne za overclokanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 09:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Tako je, razmisli o A64 platformi, nf4-ultra, tipa DFI Lanparty, Epox ili Gigabyte plocu (zavisno od budzeta)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ako uzmes novu plocu opet ces trositi pare kasnije na upgrade a to ti je bezeveze trosak.

Sta ti mislis da bi on jos mogao upgrade-ovati na svom trenutnom racunaru, da ne mijenja 90% sastava unutar kucista? Novi procesor? Razlike u preformansama izmedju 3.0 i nekog 3.2 ili 3.4 procesora na 478 socketu su minorne u odnosu na cijenovnu razliku? Novu graficku karticu? Za AGP slot nema jace od 6800ultra .. a na prste jedne ruke mozes nabrojati i pci-e kartice koje su jace od nje. Jos RAM memorije? Covijek vec ima 2GB .. mislim da mu ne treba vise. Ajmo reci da su to "glavni" dijelovi unutar kucista (+ napajanje .. mada ako ima 6800U, vjerovatno ima i neko dobro napajanje buduci da ona popi drzavu struje :).

Kao sto rekoh, mislim da mu je glupost trenutno prodavati takav racunar (koji ce ga sluziti kvalitetno barem jos godinu dana) i uloziti nekih 1000 KM da bi dobio malo jacu A64 platformu. Ako vec ima ovo sto ima, bolje mu je da da nekih 300 KM za taj p4c800 i "stabilizuje" stanje racunara i da ga koristi dok moze, a onda neka kupuje novi PC.

Prodavanjem svog racnuara on moze dobiti plafon 80% cijene novog racunara (sto je uzevsi u obzir na pare koje je dao za njega poprilicna cifra) ..

Zato ja mislim da bi bolje bilo da se drzi ovoga sto ima ... ipak 64 bitnim windowsima ce trebati jos dosta da se siroko rasprostrane na trzistu, taman toliko da Intruderov PC zastari i da on odluci da kupi novi (A64 :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 12:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nisam dobro citao, nisam znao da vec ima sve te komponente, povlacim rijec :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Maaa da , ja volim svoje komponente :)))) mnogo sam zadovoljan i stvarno mi je žao što uopšte moram šta da diram ali će sada da bude oki. Vanja je u pravu, 6800 optereti napon u ulici kada upalim komp. :)))) šalim se, na sebi nosi bakrenu ploču sa dva velika coolera u sebi i stvarno mislim da doslovno pije struju...a što se tiče napajanja sa tim nikada ne bih smjeo imati problema, zadovoljan ENERMAX Noisetaker 470W Smart sa dva hladnjaka.Prodaja, hm... mislim da ne bih mogao da dobijem ni 60% od cijene koliko je ova moja npr.košta u nova u trgovini a i ne vuče me niti jedna 64-bitna oprema ( Intel ,Athlon ) još godina do godina i par mjeseci ( po meni ) dok se to sve dobro ne testiraa onda ćemo da vidimo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 13:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
DIAB10 je napisao:
Tako je, razmisli o A64 platformi, nf4-ultra, tipa DFI Lanparty, Epox ili Gigabyte plocu (zavisno od budzeta)...

heheh tebe k`o da AMD sponzorise :))

nego najbolja ploca za s478 je ABitova IC7

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 14:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mah bezveze je da ljudi placaju vise za Intela, a za manje para dobiju iste preformanse kod AMD-a, ali to nije tema emisije, pa necemo sada da flame-iramo ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 14:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heheh iste performanse.....nemoj me vuci za jezik

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 15:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Gde ima da se kupi ta:

ABitova IC7 ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 15:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mislis ovdje u BL ili... ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 18:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa nemoras sve prodavati,prodaj plocu,cpu i graficku...ostalo mozes zadrzati jer ce ti funkcionisati sa novim AMD64.
Kupis nForce 4 Yltra plocu,3000 AMD64 (il brzi kao imas vise love) i PCI Express karticu (zavisi koju gotivi).
Kasnije kada izadje nova kartica moze samo da zamijeni i proda staru.
Za malu lovu i troskove imas uvijek dobar sistem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 20:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Uz to Ultra 4 nForce podrzavaju i nove dual-core AMD processore,tako da imas unaprijed dobar sistem za buducnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 22:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Mislim da nema dileme oko toga da li da zadrzi postojece komponente ili da prelazi na neku drugu platformu/tip ...

Covjek ima sve osim ploce koja mu je problematicna... Rjesenje je jednostavno - kupiti novu plocu za tu platformu i gurati masinu dok je vrijeme ne pojede....

Tek kad se zavrsi taj ciklus onda moze razmisljati o novom racunaru i eventualno novoj platformi...

Sve ostalo bi bila cista ludost i bacanje para bez nekog realnog benefita...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2005, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
mislis ovdje u BL ili... ?

Ma da, ne samo u BL. već mislim uopšte. Onako pitam, ovog ASUSA sam već naručio i stiže u srijedu....mrzi me više da čekam... mada sam volio da ima na sebi i bluetooth ali eto....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]