banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 09:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Avg 2005, 16:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Posto cu uskoro kupovati novi racunar ,interesuje me koja je bolja graficka karta u PCI-Express verziji i da li ove graficke podrzavaju neke starije igre(npr.Prince of Persia -Sands of time) ? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Podrzavaju, kako da ne. Sto se tice te tvoje dileme mislim daj x700 pro dosta bolja od obicne 6600 (ne znam sta je to b), ali takodje mislim (ustvari siguran sam) da je 6600GT puno bolja od x700 pro, a razlika u cijeni nije velika.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Ma greskom sam napisala 6600b umesto 6600.Da.,mislila sam na obicnu 6600.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Situacija je onda ovakva ..

6600GT > X700Pro > 6600

Ova treca bi trebala biti u nizem cijenovnom rangu ode prve dve.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jul 2005, 11:12
Sto se tice podrske nema nikakvih problema sa samom grafickom, jedino ako mislis na praistorijske DOS igre :)

Moj glas ide za ATI, nekada cijena nije mjerilo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliko sada koštaju 6600GT i X700Pro?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam u HG spotovom cijenovniku nasao varijacije cijene od 1300 do 2000 kuna za 6600GT (vecinom su to bile razni tipovi Gainwardove 6600GT) dok je Saphire-ov x700pro bio nesto malo iznad 1000 kuna. Izgleada da sam se ipak malo zeznuo kad sam rekao da su ove dve u cijenovnom rangu. U svakom slucaju x700pro je definitivno slabiji od 6600GT. ATI-ev pravi pandam 6600GT je tek x800 ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 19:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Slažem se sa V@njom, 6600GT je bolja od X700 Pro, tek X800 je u klasi sa 6600GT. Obični 6600 je slabiji, ali i jeftiniji od X700 Pro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 05:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Graficke kartice u vecini poodrzavaju sve igrice,mislim na zadnje verzije.Rade ne istom principu kao orignalna prva graficka kartica pa to nema veze.Jedino ako imas staru graficku karticu onda mozes imati problema sa novim igricama.

Evo ti dobar test mapa,sa Tom'sHardware Gudie,oni testiraju kartice pocesto.Obrati paznju da za razlicitu igru moze da pokazuje razlicit rezultat jer svaka je podesena drukcije,neke su vise skolne ATi a neke nVidia.
Trenutacno razlika izmedju PCI Express i AGP je minimalna,ali posto je PCI novi sistem i ako pravis upgrade kupi nju (naravno ploca mora podrzavati,stare ploce nece).

http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]