banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 19:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2021, 09:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Slažem se sa munjom, po pitanju da će se vakcinisani ljudi potpuno raskajišati. Mada u drugu ruku, to je manje zlo nego kad se nevakcinisani raskajišaju.
Kod mene u novoj firmi traže testiranje 3 puta sedmično, bez obzira da li si vakcinisan ili ne.
Za radnim stolom ne moraš nositi masku, ali čim izađeš iz kancelarije ili čim neko uđe u kancelariju, maska je obavezna.

@Pečenko
I dalje imamo činjenicu da je oko 98% hospitalizovanih bez vakcine... Vakcina je daleko efikasnija nego tvoj prirodni imunitet.

Ljudi prave elementarnu grešku kad pretpostavljaju da je vakcinacija ili nevakcinacija samo njihova privatna stvar i da nikako ne utiče na druge ljude.
Vakcinacija je zapravo stvar cijelog društva i tvoje odbijanje da se vakcinišeš vuče cijelo društvo korak nazad...
Nevakcinisanje i nepridržavanje mjera je ono što potiče stvaranje novih sojeva virusa i što čini zaštitu koje vakcine pružaju eventualno manje efikasnim...

Ja sam uvijek za slobode, ali nečija sloboda da rade ili ne rade nešto ne smije da ugrožava druge ljude...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Što se tiče prirodni imunitet i vakcina, Izrael jeste jedno veliko istraživanje jedne vakcine, zbog čega je i dobio prvi velike količine... Pa postoje i ovakvi podaci.
Spoiler:
Slika

Jeste problem što zbog mutacije virusa kod nekih vakcine opet se skoro svodi više na prirodni imunitet. Posebno kod starijih. Ili one kao Sinopharm kod koje tek dvije-tri sedmice nakon druge doze dođe do porasta broja antitijela. A kod nekih ljudi se to i ne desi. Ali to je ona priča da ne reaguje svaki imuni sistem isto. Inače su takve vakcine kao od Sinopharm i kod ostalih bolesti efikasne u najboljem slučaju oko 80 %.

U slučaju Izraela može se porediti u odnosu na prethodnu godinu u isto vrijeme. Ili neki drugi talas. Sada čak i veći broj zaraženih, ali procentualno manji broj umrlih. Uz jednu razliku. Koje su mjere tada važile, a koje sada. Ako si vakcinisan skoro da nema ograničenja.
I onda porediš, isto opterećenje za sistem ako si vakcinisan i skoro da nema mjera i nisi vakcinisan uz mnoga ograničenja. Eto zašto države podstiču vakcinaciju.

Elem, poruka za posebnog.
Primi vakcinu za SrBstvo! Kako bi metak primio da dođe do toga...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 09:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
wizzy_bl je napisao:
Danjamin je napisao:
E to je moj problem s antivaxerima. Kao neće vakcinu jer nije provjerena, može ugroziti zdravlje itd a onda se otimaju za ivermectin i uzimaju ga na svoju ruku. Eno i Rogan je skoro pokupio covid pa uzeo čitav dijapazon neprovjerenih lijekova, što sigurno nije jeftino i svima pristupačno, ali eto vakcina mu je još sumnjiva.
Opet uzimate za primjer extreme. Poznajem dosta ljudi koji ne zele da se vakcinisu, ali nikome od njih ne bi palo na pamet da eksperimentise na svoju ruku sa nekim ljekovima. Zasto, pa jer je to upravo ista stvar zbog koje nece ni ra de vakcinisu.

Mislim da i mediji previse promivisu vakciniaciju, na prilicno glup i providan nacin (npr. majka antivakserka na samrti izjavila samo jedno... vakcinisite moju djecu), tako da se kod ljudi stvara jos veca sumnja i inat.

Sto se nas u BL tice, mislim da iduci talas nece biti ni priblizno jak kao proslogodisnji jer je do sada velili broj ljudi imao dodir sa virusom, sto prirodnim putem, sto sa vakcinom. Samo nista ne zatvarati i pojavati postojece mjere.

Antivaxeri po pravilu jesu ekstremisti. To su oni koji su protiv svakog oblika vakcinacije. E sad, donekle razumijem ljude koji se boje konkretno ove vakcine, jer nije dovoljno ispitana itd, ali velika većina se samo inati i misli da zna bolje od doktora i naučnika. O tome da informacije stiču na osnovu kuloarskih priča da ne govorim. A eto i sam si kontradiktoran. Kažeš idući talas neće biti kao prošle godine jer su ljudi stekli imunitet što prirodnim putem, što preko vakcine. Znači priznaješ da vakcine pomažu, a opet nećeš da se vakcinišeš?
Ja nisam optimistična jer je mali procenat ljudi primio obe doze i jer imunitet nije trajan. O mutiranju virusa da ne pričam...ali dići ruke od svega i nadati se da baš tebe neće zakačiti ono od čega su već milioni umrli je suludo.
Skoro pročitah dobar komentar, kaže "neće biti novog lockdown-a, jednostavno ćemo oguglati na to da veliki broj ljudi oboljeva, da ljudi umiru, kao što smo oguglali na mnoge druge ružne stvari." Tačno tako će i biti, a ne mora.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
_зока je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Ti si zakljucio da ce ti vakcina pomoci i to je tvoja odluka. Sa druge strane, neko drugi poput tebe je isto tako zakljucio da mu vakcina ne moze pomoci i ne zeli se vakcinisati. i.

Evo npr ja sam na osnovu sopstvenog iskustva sa vakcinama u životu i na osnovu uloge vakcina u iskorjenjevanju više bolesti (dječija paraliza, male boginje, zauške, rubeoloa) zaključio da je za mene pametno da se vakcinišem. Ono što me interesuje na osnovu čega si ti, ekonomista, zaključio da tebi vakcine neće pomoći? Na osnovu kog znanja, podataka i istraživanja? I imunitet koji si stekao prehodanom koronom ti je do sada vjerovatno već "istekao".

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Pa zato sto sam promasio pola tih skolskih vakcina, naravno ne svojom voljom, vec spletom okolnosti... i opet sy me promasile sve te bolesti protiv kojih su bile te vakcine.

Naravno, vjerovatno se mogu zahvaliti ostalima sto su se vakcinisali, pa vjerovatno nisma ni bio izlozen tim bolestima. Nisam protiv vakcine, kao sto 100 puta ponavljam, ali vjerujem u prirodno imunitet covjeka + mislim da ova korona nije bas toliko zajebana bolest poput npr. kuge, da ljudi umiru odreda (tj i tu prezive sa jacim imunitetom) . A glavni razlog sto se do sada nisam vakcinisao jeste prelezana korona... broj antitijela jeste sad vjerovatno 0, ali to nista ne znaci ako je imuni sistem upamtio definiciju virusa pa ga opet moze prepoznati i unistit. Mutacije naravno otezavaju stvar, ali prvi kontakt sa virusom je sigurno bio najtezi za unistiit virus, ako je on prevazidjen, proci ce vjerovatno i ostali. Eto, tako sam ja, totalni laik, shvatio svu ovu pricu o koroni.

Eto, na meni cemo direktno testirati koliko traje prirodni imunitet... uz normalno ponasanje (ne mislim na namjerno/plansko izlaganje virusu)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Takodje, korona se neće iskorijeniti, tako da se vakcinisati možemo u nedogled.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 09:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2021, 10:17
Nekako sam najblizi da je tako i planirano ali granica se prelaziti mora pa sam izlozio predivno tijelo riziku :(

Poslano sa mog BV9100 koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 10:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Pečenko je napisao:
Takodje, korona se neće iskorijeniti, tako da se vakcinisati možemo u nedogled.

Plan i nije bio da se iskorijeni, već da se vakciniše što veći broj ljudi kako bi se spriječilo rapidno širenje i veliki potencijal za nove sojeve.
Plan je bio da se korona svede na zarazu koja se pojavljuje sezonski i koja ne predstavlja nikakvu opasnost za ljude...

wizzy_bl je napisao:
Pa zato sto sam promasio pola tih skolskih vakcina, naravno ne svojom voljom, vec spletom okolnosti... i opet sy me promasile sve te bolesti protiv kojih su bile te vakcine.

Hoćeš li vakcinisati svoju djecu?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Hocu...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
Plan i nije bio da se iskorijeni, već da se vakciniše što veći broj ljudi kako bi se spriječilo rapidno širenje i veliki potencijal za nove sojeve.
Plan je bio da se korona svede na zarazu koja se pojavljuje sezonski i koja ne predstavlja nikakvu opasnost za ljude...

A kako bi se to izvelo, ako vakcine ne pružaju trajan imunitet ?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 10:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
Pečenko je napisao:
+1.
Komšija iz zgrade zaglavio na respiratoru, a prethodno se vakcinisao sa obe doze. Vakcina je efikasna koliko i tvoj prethodni imunitet. :D

Mnogi vakcinisani imaju antitijela 0, tako da je i to jedan od mogućih razloga. Ja vjerujem da su ovi farmaceuti sad sposobni da odmah naprave vakcinu za novi soj i odmah je puste u promet, ali da im se ne isplati da im propadnu velike količine starih vakcina za stare sojeve i onda ih uvaljuju narodu...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 11:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2021, 10:17
Pečenko je napisao:
Castra je napisao:

A kako bi se to izvelo, ako vakcine ne pružaju trajan imunitet ?
Onim planom od ranije za vakcine protiv gripa sto narod nije popusio pricu, pticja svi cemo krepati, svinjska svi cemo krepati...

Poslano sa mog BV9100 koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 11:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Pored toga što raste broj hospitalizovanih (463 naspram 311 u prošlu nedelju), raste broj i preminulih (48 za 7 dana); poređenja radi, prethodne sedmice je bilo 19 preminulih, sedmicu prije toga 8, sedmicu prije toga 4... ovakav trend broja umrlih je bio sredinom marta, tj. početkom prošlog talasa.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
U periodu od 06. do 11. septembra 2021. godine, uz revakcinacije, vakcinacija protiv Covid-19 na vakcinalnom punktu u hali Banjalučkog velesajma, bez prethodnog zakazivanja, će se odvijati prema sljedećem planu:
6. septembar 2021. godine (ponedjeljak):

–od 14:00 do 19:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Pfizer BioNTech,
7. septembar 2021. godine (utorak):

–od 08:00 do 12:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Sinopharm,

– od 14:00 do 19:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Pfizer BioNTech;
8. septembar 2021. godine (srijeda):

–od 14:00 do 19:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Pfizer BioNTech;
9. septembar 2021. godine (četvrtak):

–od 08:00 do 14:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Sinopharm,

– od 14:00 do 19:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Pfizer BioNTech;
10. septembar 2021. godine (petak):

–od 14:00 do 19:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Pfizer BioNTech;
11. septembar 2021. godine (subota):

–od 09:00 do 15:00 časova „Otvorena vrata“ – prva doza vakcine Pfizer BioNTech;

Napominjemo da je prema Planu vakcinacije za gore navedene datume predviđeno po 600 prvih doza vakcine Pfizer BioNTech. Naše sugrađane koji žele da se vakcinišu vakcinom navedenog proizvođača molimo za strpljenje i zahvaljujemo se na razumijevanju.

Oho evo nama Fajzera!!!
Ju Es Ej!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 18:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Za sitne pare si prodao dušu amerima.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Slabo prođe taj rajFajzer u najvećem testnom području na svijetu, Izraelu. Ako su toliko promašili za kratkotrajne efekte, koji su uočljivi u nekoliko mjeseci, kako da im vjerujemo kad kažu da ne bi trebao ostaviti neke dugoročne posljedice?

Ne pozvaše me za drugu dozu Sputnjika. Pozvali rođake koji su vakcinisani prije 5 mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2018, 19:49
Pečenko je napisao:
+1.
Komšija iz zgrade zaglavio na respiratoru, a prethodno se vakcinisao sa obe doze. Vakcina je efikasna koliko i tvoj prethodni imunitet. :D
Znaci ima da mrem :D

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam, valjda daju garanciju na drugu dozu ? :D

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2018, 19:49
U slucaju tezih reakcija, vadimo cip i zivu besplatno.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2021, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
<Enter_name> je napisao:
Za sitne pare si prodao dušu amerima.

Evo obećavam treća doza će biti Sputnjik.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Страни држављани без боравка у РС – прва доза 156.505, друга доза 138.132, трећа доза 514

Контам да од овог броја бар трећина отпада на нас, баш доста људи знам да се тамо вакцинисало.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]