IzgubljeniSlon je napisao:
Da li je aktivna ova tema još ? Nisam odavno tražio film, no sad mi trebaju dva filma.
Prvi:
Film je stari, možda čak i prastari, jedina stvar koje se sjećam iz filma je zapravo događaj pred sam kraj filma. Scena se dešava na žičari(?), uglavnom neka korpa piči po žici, u njoj se nalazi grupa muškaraca, žena i jedan dječak. Elem, desi se neki kvar i oni ostanu da vise tu iznad neke provalije ili čega već. Neko mora pokušati izaći i ručno popraviti ili se spustiti iz korpe, tako nešto. Dječak koji je tu bira nasumice, stave mu povez preko očiju i on bira ko ide na taj zadatak. Nekoliko ih pogine...
Nije previše, ali to je jedino što imam iz sjećanja na taj film.
---------------------------------------------------------------------------------
Drugi:
Također jako star film, moguće da je i crno-bijeli (ne mogu garantovati), i ima elemente mjuzikla ili kako se to već zove, ono usred filma malo zapjevaju. Što se ovog filma tiče, tu imam dosta više detalja kojih se sjećam. Pa da krenem, radnja filma je smještena za vrijeme drugog svjetskog rata, gospodin je pilot, dok je gospođa zaposlena u tvornici municije. On navodno gine, ona upoznaje drugog. Imaju dječaka od nekih 10ak godina. Osim ovog ostaje jedna upečatljiva scena kad se otac vrati jer nije poginuo, a ovaj tip (ili pak gopsođa) ga zvekne lampom i ubije pred malim i nastave pjevati (znam da zvuči retardirano, ali je tako bilo).
Ako ko pokuša, zahvalu moju ima.
Не знам који су филмови у питању али ти хвала што си ме баш добро насмејао са овим подебљаним делом.