Matrix? Šta jel sad i to istina? Vidiš, sve se to fino uklapa u moju "teoriju realnosti". Blesavi zapadnjaci (izgleda da je i vas to uhvatilo) vremenom nemaju svog života i sve uspoređuju sa bestsellerima. "Joj kako je lijepa ko Žoli iz ..." "Joj kako je dobar hacker ko Zerocool" "JOJ PA TI SI U ZABLUDI KAO U MATRIXU" "Joj" "Joj" A najgore je kad neko kaže "Joj pa zar nisi čitao Harry Pottera ili LotR- TAMO TI SVE PIŠE?" ---
Ja se bunkiram? Ne. Jer kada bih se ja bunkirao - to bi značilo da i sam prihvatam da ima istine u tome što vi govorite - što mi moj zdravi razum ipak ne prihvata

Dakle ja se ne bunkiram. Nego vas napadam. Jer nonstop pričate koještarije. Pa jebote, šta god da vi tu napišete, ja mogu da uzmem malo prepravim i napišem da se to meni desilo. I kako to sad da ja nekom dokažem (recimo da nekog korisnika poput mene interesuje istina iz toga) ? Samo pratim vaše šablone i gotovo! A da li je takva stvar moguća sa
matematikom, fizikom, medicinom ... - e kako idemo slijeva na desno ima sve više varanja a na kraju tog "naučnog niza" bilo bi
"... astrologija, astralne projekcije ...".
Vi ste bre mafija. Normalno je da nećete priznati. Ili ste
upravo vi u kojekakvom, da se izrazim vašim riječnikom, MATRIXU, tih koji su napravili tu iluziju, drugim riječima neko vas koristi kao telegraf ili razglas za svoje teorije.
I šta je tu čudno što te vaše pričice postoje kolko već reče - hiljadama godina ... Pa to je sve jednostavno za objasniti -
vjera. Vjeruju ljudi. Kad nemaju mozga ... Ajde vjeruj mi da sam u pravu. Vader ... A da znaš da sam te branio na nekim postovima kada su te ljudi zaista napadali bez razloga. Ali ovo je previše.
I šta još da kažem?
Ne vjerujem vam. Niti vam iko pametan treba vjerovati. Jer su vam dokazi smiješni. A vjerovanje u šuplje priče je za šupljoglavce. Doviđenja moji prijatelji..