banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2021, 15:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja sam u BL vidio barem 3-4 kafane koje se renoviraju...

Danas sam malo bacio pogled na Patrolove taksiste, trojica koje sam vidio nisu imali masku sa klijentom u autu...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
Pfc88 je napisao:
Dobro je ova Horeka navukla ugostitelje, ne znam kako je u drugim gradovima, ali u Teslicu vec dva dana traju (trajale su) pripreme i ciscenje bašti za "start" u ponedeljak.

Sve da su startovali,ne znam ko bi sjedio na kiši i temperaturi od 10 stepeni napolju,kako je najavljeno za naredni period.Opet bi se žalili na loše vrijeme i kako bi morali tjerati goste po lošem vremenu,jer ne smiju raditi u zatvorenom.Obećana je pomoć radnicima i vlasnicima,plus imaju dozvolu da rade šaltersku prodaju.Ne može njima biti najgore nikako.
Ako je gazdama takva kriza da ne mogu do maja izdržati(a većina njih su sebe i svoje obezbjedili finansijski do kraja života) neka otpuste sve radnike,ali onda svima koji tako postupe ukinuti sve olakšice i podsticaje za zapošljavanje za narednih 10 godina.Inače,dobro se zna čemu ti podsticaji kod nas služe.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rivaldinho je napisao:
Rocker je napisao:
bingo_girl je napisao:
Evo kao taksista iz prve ruke odgovor :) Ostavljeno je na savjest građanima, a možeš onda misliti kako to funkcioniše. Prošle godine u prvom naletu vozio babu, dok sam još kontao da su ljudi odgovorni, pozitivna i i to joj bilo malo što me svjesno ugrozila nego je rekla dr da je došla taksijem pa mene preko udruženja nađu i 14 dana izolacije lagano. Država me naravno odbije za tih 14 dana da umanji poreze i doprinose. Skoro dobijem neku adresu u budžaku, sjeda baba kaže ambulanta u docu. Reko gospođo šta je reći kaže ja moram otići po terapiju, nemam muža, djecu a ne mogu komšiju ugroziti ipak čovjek ima porodicu. Šta na to čovjek da kaže, eto ja nemam pao sam sa marsa pa nije frka odvešću vas. Uglavnom, stanje na taksiju što se posla tiče je užas normalno kao i sve uslužne djelatnosti. Al i to bi se nekako premostilo da su ljudi iole normalni pa da bar možemo raditi a ne svaki dan da molim i kumim kad kaže da će u dolac ili gore na Paprikovac da ne kaže da je došla taksijem dosadile više izolacije, juče izašao iz još jedne al ovaj put sam imao simptome pa reko da ne ugrozim nekog.

Da su bar auta riješena poput policijskih u US :D Pa te baš briga neka kašlju koliko oće pozadi.

Mi smo ljetos imali porodičnog prijatelja koji je par dana "nosio" 40 temperaturu, pa na kraju zvao da ga se odveze kod dr itd. Nakon desetak dana ležanja kod kuće se oporavio, a mi svi dobili neke lakše simptome (gubitak mirisa/okusa i blaga temp). Bez obzira na to što je kontakt sa njim bio u rukavicama i sa maskama, ipak je nekako "prešlo" :D Ili - možda smo fasovali neku sporednu virozu pa je gubitak mirisa samo koincidencija.

Zato je moj otac, kad je vozio u ambulantu rođake sa koronom, najlonom potpuno odijelio prednji i zadnji dio auta ;)
Ja ga iz zabrinutosti zvao da predložim to, opet malo sam se bojao da će se ljudi uvrijediti, a on već to sve napravio. Rođaci su razumni ljudi kao rijetko ko, pa naravno nije bilo problema, samo zahvalnost. Iako su oni imali dosta jake simptome nekih 15 dana, tata je prošao "glat". Sitna ideja, ali može glavu spasiti nekome. Da nije to uradio, možda bi preko njega još 5 ljudi bilo bolesno i neko i umro.

Ma nista efikasnije od spustenih prozora. Nikome nista nece biti od desetak minuta voznje po gradu sa promajom.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Castra je napisao:
Ja sam u BL vidio barem 3-4 kafane koje se renoviraju...

Danas sam malo bacio pogled na Patrolove taksiste, trojica koje sam vidio nisu imali masku sa klijentom u autu...

Pa onda nije ni čudo što se širi toliko, ako je svijest građana na tom nivou. Taksisti su statistički gledano možda i najugroženiji, jer danas prevezu toliko ljudi da im se mora potrefiti bar neko asimptomatski, a zatvoren prostor u vozilu... doduše vožnje relativno kratko traju, jedino to. E sad, kad se ne paze oni koji bi se posebno trebalo paziti, šta radi tek običan svijet koji kaHvendiše kao da se ništa i ne dešava.
Može zvučati šašavo, ali mogli su na TV staviti neke preporuke za narod, tipa "pokušajte da sve posjete ograničite na pola sata", "ako imate goste, svakih 15 minuta prozračite prostoriju", i slično. Vjerujem da bi masa ljudi poslušala čisto iz navike da se sluša doktor i vlast, a ovako niko da im bar nabaci tu ideju, pa se opuste skroz vremenom, dok ne dobiju na korona ruletu. Možda zvuči kao pretjerivanje, ali treba bukvalno sve pokušati jer je sa ovim bumovima očigledno da "ima mjera, nema mjera" praktično kao rezultat daje samo pune bolnice i budžetske deficite. Treba rukama i nogama kopati za rješenjima, pa ma koliko se beznačajna činila.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Rocker je napisao:
bingo_girl je napisao:
Evo kao taksista iz prve ruke odgovor :) Ostavljeno je na savjest građanima, a možeš onda misliti kako to funkcioniše. Prošle godine u prvom naletu vozio babu, dok sam još kontao da su ljudi odgovorni, pozitivna i i to joj bilo malo što me svjesno ugrozila nego je rekla dr da je došla taksijem pa mene preko udruženja nađu i 14 dana izolacije lagano. Država me naravno odbije za tih 14 dana da umanji poreze i doprinose. Skoro dobijem neku adresu u budžaku, sjeda baba kaže ambulanta u docu. Reko gospođo šta je reći kaže ja moram otići po terapiju, nemam muža, djecu a ne mogu komšiju ugroziti ipak čovjek ima porodicu. Šta na to čovjek da kaže, eto ja nemam pao sam sa marsa pa nije frka odvešću vas. Uglavnom, stanje na taksiju što se posla tiče je užas normalno kao i sve uslužne djelatnosti. Al i to bi se nekako premostilo da su ljudi iole normalni pa da bar možemo raditi a ne svaki dan da molim i kumim kad kaže da će u dolac ili gore na Paprikovac da ne kaže da je došla taksijem dosadile više izolacije, juče izašao iz još jedne al ovaj put sam imao simptome pa reko da ne ugrozim nekog.

Da su bar auta riješena poput policijskih u US :D Pa te baš briga neka kašlju koliko oće pozadi.

Mi smo ljetos imali porodičnog prijatelja koji je par dana "nosio" 40 temperaturu, pa na kraju zvao da ga se odveze kod dr itd. Nakon desetak dana ležanja kod kuće se oporavio, a mi svi dobili neke lakše simptome (gubitak mirisa/okusa i blaga temp). Bez obzira na to što je kontakt sa njim bio u rukavicama i sa maskama, ipak je nekako "prešlo" :D Ili - možda smo fasovali neku sporednu virozu pa je gubitak mirisa samo koincidencija.

Zato je moj otac, kad je vozio u ambulantu rođake sa koronom, najlonom potpuno odijelio prednji i zadnji dio auta ;)
Ja ga iz zabrinutosti zvao da predložim to, opet malo sam se bojao da će se ljudi uvrijediti, a on već to sve napravio. Rođaci su razumni ljudi kao rijetko ko, pa naravno nije bilo problema, samo zahvalnost. Iako su oni imali dosta jake simptome nekih 15 dana, tata je prošao "glat". Sitna ideja, ali može glavu spasiti nekome. Da nije to uradio, možda bi preko njega još 5 ljudi bilo bolesno i neko i umro.

Ma nista efikasnije od spustenih prozora. Nikome nista nece biti od desetak minuta voznje po gradu sa promajom.

Uhhh, sad... Zimsko vrijeme, organizam, pluća načeta, i onda na promaju... ne znam baš, nekako mi metak humanije zvuči :D

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Daj buraz nemoj zajebavati. Obecana je "pomoc" koliko mi se cini u pola minimalca i porez i doprinose.
A stvarno ne znam da u i malo razvijenijim gradovima bilo koji konobar radi za minimalac.
Tako da nije tu problem samo za gazde, problem je i za te ljude koji bi trebali da budu zadovoljni sa 260 KM pomoci.
I nisu svi vlasnici tajkuni i mocnici.
Recimo ja sam govorio da nema od otvaranja nista, jer prvo nije situacija nista bolja a drugo nije Srbija jos to uradila.
Nego mi nije jasno koji kurac Viskovicu treba da daje bilo kakva obecanja u ovom trenutku, pogotovo sto i sam zna da ne zavisi nista od njega.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Rocker je napisao:
bingo_girl je napisao:

Uhhh, sad... Zimsko vrijeme, organizam, pluća načeta, i onda na promaju... ne znam baš, nekako mi metak humanije zvuči :D

Srbi radije rizikuju sa koronom nego sa promajom :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
markopd je napisao:
Pfc88 je napisao:
Dobro je ova Horeka navukla ugostitelje, ne znam kako je u drugim gradovima, ali u Teslicu vec dva dana traju (trajale su) pripreme i ciscenje bašti za "start" u ponedeljak.

Sve da su startovali,ne znam ko bi sjedio na kiši i temperaturi od 10 stepeni napolju,kako je najavljeno za naredni period.Opet bi se žalili na loše vrijeme i kako bi morali tjerati goste po lošem vremenu,jer ne smiju raditi u zatvorenom.Obećana je pomoć radnicima i vlasnicima,plus imaju dozvolu da rade šaltersku prodaju.Ne može njima biti najgore nikako.
Ako je gazdama takva kriza da ne mogu do maja izdržati(a većina njih su sebe i svoje obezbjedili finansijski do kraja života) neka otpuste sve radnike,ali onda svima koji tako postupe ukinuti sve olakšice i podsticaje za zapošljavanje za narednih 10 godina.Inače,dobro se zna čemu ti podsticaji kod nas služe.
Ispade da je bolje biti ugostitelj nego bilo sta drugo. Kad su tolike pare u toj bransi... cuj vecina se obezbijedila do kraja zivota, hahahaha.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
markopd je napisao:
Otvaraju se tržni centri u RS, kafići ostaju zatvoreni

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... -RS/654688

Jasno je da čekaju odluku u Srbiji za popuštanje mjera.

Citiraj:
Na upravo završenom Kriznom štabu dogovoreno je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera. Rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je na 22 časa.

Ove mere počinju da važe od ponedeljka. Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede, objavio je nezvanično „Blic“.

Preslikane mjere?

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2021, 16:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
vojopd je napisao:
Ispade da je bolje biti ugostitelj nego bilo sta drugo. Kad su tolike pare u toj bransi... cuj vecina se obezbijedila do kraja zivota, hahahaha.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Naravno,pa samo broj lokala u BL ili u Prijedoru ti govori u prilog tome.Govorim o većini vlasnika,a ne o radnicima.Onaj ko je pristao da radi 12 sati,za prijavu od 4h bez plaćenih doprinosa,zdravstvenog,bolovanja,slobodnog dana,godišnjeg odmora...sada mu se to "obija o glavu" i krivi državu i koronu koja je globalna pandemija.

@danijell Eto ga,kroz najviše sedam dana će i ovde otvoriti ugostitelje.Ali ako vrijeme bude hladno i kišovito,opet će biti nezadovoljni.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... ogu/654777

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zakuhalo se na KCUS-u.
https://avaz.ba/vijesti/bih/642141/dram ... su-nikakve
https://avaz.ba/vijesti/bih/642174/dubr ... zetbegovic

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A, sunce ti. Znači kod nas još i dobro.
Pratio sam komentare na Klix kad je Srbija otvorila vakcinaciju za sve BiH građane. Sad kad bi im Vučić uletio sa respiratorima i ostalim potrepštinama, imam utisak da bi se otcijepila Federacija od nas i pripojila Srbiji...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 17:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nije ni kod nas bolje. Danas je valjda pušten dopis ljekarima da se što više pacijenata rješava ambulntno jer su kapaciteti UKC-a pri kraju.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2021, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali nije kod nas neko zbog suđenja pustio u upotrebu sumnjive respiratore zbog kojih direktno ili indirektno ljudi umiru. Od toga da nije moguća pouzdana kontrola protoka do toga da zbog povećane potrošnje kiseonika dolazi do prekida i od sat vremena u cijeloj bolnici... i onda ljudi umiru.
I sada izgleda hoće da prebace odgovornost samo na anesteziologe... jer eto, Sebija je ginekolog. Ne zna ona oko toga...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 01:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Republika Srpska, stanovnistvo = 1.147.902 zvanicno, nezvanicno sigurno manje, gomila ljudi koji ostaju prijavljeni kuci a ne zive u Srpskoj.

Izuzimajuci patuljaste drzave poput San Marina i Gibraltara, RS je prva na svijetu po broju mrtvih u odnosu na populaciju (2746 mrtvih)... ako se uzme ovaj zvanicni broj stanovnika sa popisa onda je samo Ceska ispred po smrtnosti.

Za poredjenje npr, Srbija na milion ljudi ima 620 mrtvih.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 08:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Je.eš mrtve, garaže su bitne.

Послато са SM-A530F уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

burazer je napisao:
Republika Srpska, stanovnistvo = 1.147.902 zvanicno, nezvanicno sigurno manje, gomila ljudi koji ostaju prijavljeni kuci a ne zive u Srpskoj.

Izuzimajuci patuljaste drzave poput San Marina i Gibraltara, RS je prva na svijetu po broju mrtvih u odnosu na populaciju (2746 mrtvih)... ako se uzme ovaj zvanicni broj stanovnika sa popisa onda je samo Ceska ispred po smrtnosti.

Za poredjenje npr, Srbija na milion ljudi ima 620 mrtvih.

Ukupan broj umrlih ili zvanično od COVID-19?

Recimo Srbija zvanično od COVID-19 manje od 6000 do sada, a samo u decembru imali skoro 10k više umrlih nego prethodne godine. Federacija samo u novembru imala 88% više umrlih nego prosječno prethodnih pet godina.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 16:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Otvaraju bašte kafana... vraća se život u normalu :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2021, 16:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to taman kada su snijeg najavili :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]