banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 07:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:24 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tacno se vidi da ni oni nisu pametni nit znaju sta da rade...il zakljucaj il prestani drndati narod..

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I dalje mislim na osnovu ovog sto se dogadja u Austriji i Njemackoj da je bolje sve povremeno zatvoriti na 48/72 sata nego ovo ovakvo mrcvarenje.

Ali da to totalno zatvaranje ekvivalentno opasnosti od vazdusnih udara. Znaci da tri dana ne rade ni pumpe, a ni prodavnice. Eventualna prodaja hljeba na vratima. O firmama i slicnom da ne pricam.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 21 Mar 2021, 15:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
_зока je napisao:
Pa nije njihovo da predlažu, samo da kritikuju. Predlaganje je aktivno, a oni navikli na pasivno. Da su gejevi garant bi bili primači.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Bilo je niz prijedloga ali nijedan nije saslušan a kamoli podržan. Prošle godine kad je Jelena Trivić predložila set mjera za prevazilaženje ekonomske krize i pomoći privredi u jeku pandemije, glavni je rekao, parafraziram, šta ona ima da se mješa...ima ko o tome da misli.

I treba da seru, kad sami odlučujete i svemu, sami i snosite odgovornost.

Problem je što je ovo nenormalna zemlja u svakom pogledu, pa umjesto da struka odlučuje o svemu i svi relevantni pa i politički faktori zajedno, dobijamo politikanstvo i prepucavanje svih strana.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Izbiše nam noseći zid društva: kafanu :(

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
The_new_Statesman je napisao:
I dalje mislim na osnovu ovog sto se dogadja u Austriji i Njemackoj da je bolje sve povremeno zatvoriti na 48/72 sata nego ovo ovakvo mrcvarenje.

Ali da to totalno zatvaranje ekvivalentno opasnosti od vazdusnih udara. Znaci da tri dana ne rade ni pumpe, a ni prodavnice. Eventualna prodaja hljeba na vratima. O firmama i slicnom da ne pricam.

E to, apsolutno ništa da ne radi, i policijski čas. Pa da vidimo da li bi taj eksperiment uspio. Ili to ili pusti nek sve radi i živi normalno pa ko preživi pričaće. Ovako nit kakimo nit seremo a stanje nije dobro.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
<Enter_name> je napisao:
Izbiše nam noseći zid društva: kafanu :(

Ode BDP -50 %.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno, izmedju dva takva zatvranja drzati nekakav nivo mjera i kontrole, ali omoguciti da rade kafane, prodavnice, skole i ostalo. Pa onda opet ponoviti za nekoliko dana.

Vjerujem da ce sadasnjim mjerama spustiti cirkulaciju stanovnistva za 10-15% procenata, ali to nije nista. Odnosno, veoma je malo i dugorocno neodrzivo zbog nezadovoljstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Može li raditi butik koji nije u sklopu tržnog centra?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2013, 10:54
Držaće oni ove mjere najmanje 2 nedelje. Jel’ ikome palo na pamet: ide katolički Uskrs?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Naravno, izmedju dva takva zatvranja drzati nekakav nivo mjera i kontrole, ali omoguciti da rade kafane, prodavnice, skole i ostalo. Pa onda opet ponoviti za nekoliko dana.

Vjerujem da ce sadasnjim mjerama spustiti cirkulaciju stanovnistva za 10-15% procenata, ali to nije nista. Odnosno, veoma je malo i dugorocno neodrzivo zbog nezadovoljstva.

Mislim da takav pristup, kao klatno, nije dobar, jer se ide iz ekstrema u ekstrem.
Ja bih rekao da je bolje naći neko umjereno rješenje koje bi se sprovodilo u kontinuitetu i čega bi se ljudi pridržavali.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Građani su nezadovoljni sa mnogo stvari pa žive.I ne bune se.Ovdje je u pitanju javno zdravlje i zdravstvene ustanove pred kolapsom.
Ovdje se od početka epidemije trebao koristiti model iz Slovenije.Zaključavanje regija koje imaju povećani broj zaraženih .
Sad nije sigurno vrijeme da ekonomija bude važnija od zdravlja,o razvoju ekonomije treba voditi računa kada je normalno stanje.
A mi smo se doveli u poziciju i da nam je prije izbijanja epidemije uništena ekonomija i zdravstvo.

Poslednji put menjao boban1982 dana 21 Mar 2021, 15:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Castra je napisao:

Mislim da takav pristup, kao klatno, nije dobar, jer se ide iz ekstrema u ekstrem.
Ja bih rekao da je bolje naći neko umjereno rješenje koje bi se sprovodilo u kontinuitetu i čega bi se ljudi pridržavali.
Ljudi se ne pridržavaju osnovnih mjera.Nošenja maski i distance.Da se poštuju ove dvije mjere ostale bi bile potpuno nepotrebne.
Bez strogih kontrola u firmama preko 50 radnika sve donešene mjere imaju slab učinak.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Čestitke našem "štabu" na uspješnom razjebavanju još jedne školske godine učenicima, ns uspješnom sistematskom uništavanju malih i srednjih preduzeća i uspješnom guranju naroda u siromaštvo...

Što se mene tiče nek se jebu sa svojim mjerama i stručnošću... A da... Moramo čuvati zdravlje. Baš me zanima kako ćemo ga čuvati u budućnosti, kad bude počelo osjetno da nedostaje sredstava za zdravstvo, za lijekove, za plate medicinskim radnicima...

Kratko i jasno... Nek se jebu stručnjaci.

Toliko od mene na ovoj temi...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 16:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
@boban
Zato mislim da uvođenje ekstremnih mjera nije rješenje.
Mislim da je bolje raditi na tome da se svi pridržavaju osnovnih mjera, kako edukacijom, tako i represijom...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
https://www.facebook.com/watch/?v=267170108332968
Brine to sto mladom covjeku na protestu padne na pamet da igra kolo. To ne moze biti normalno.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 16:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Pfc88 je napisao:
Pa eno palamudi Stanic konstantno, niti ga ko konstantuje niti ga ko slusa.
Ali zanimljivo mi ovo "sklanjanje" Šeranića, da li je sam o'ladio ili ga je neko zamolio da malo stane i ne iskace iz vec ustaljenog dugodisnjeg sablona (balvana).

Edit: op op
https://www.rtvbn.com/4002816/kovacevic ... vec-srpska
Nije politicka tema ali evo rizikovacu pa sta bude. Stranka ne dozvoljava nikome da napreduje na svoju ruku kao sto je to bila situacija sa Seranicem od proslog proljeca. Odmah te sasijeku. Nista on nije sam odlucio. Ne moze Seranic biti cesce na TV-u od Dodika.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 17:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pfc88 je napisao:
Pa eno palamudi Stanic konstantno, niti ga ko konstantuje niti ga ko slusa.
Ali zanimljivo mi ovo "sklanjanje" Šeranića, da li je sam o'ladio ili ga je neko zamolio da malo stane i ne iskace iz vec ustaljenog dugodisnjeg sablona (balvana).

Edit: op op
https://www.rtvbn.com/4002816/kovacevic ... vec-srpska
boban1982 je napisao:
Slobodan Stanić kao čovjek iz struke i nekadašnji ministar stalno predlaže koje mjere treba donijeti i šta ne valja sa postojećim.
Ja se ne sjećam nekog poboljšanja kvaliteta zdravstvene njege dok je on bio v.d. direktora IJZ pa ministar zdravlja pa opet direktor IJZ. Čovjek koji je šest godina zauzimao ključne pozicije u zdravstvu RS sada kritikuje sistem u čijem kreiranju je učestvovao.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kolika je cijena serološkog testa kod nas?
Vidim dom zdravlja u Tesliću od sutra radi ovaj test.Ako se testira na prisustvo jednog imunoglobina cijena je 20 KM a ako se testiraju oba cijena 35 KM.

Poslednji put menjao boban1982 dana 21 Mar 2021, 17:14, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Castra je napisao:

Ti kazes klatno, ja kazem ABS/ESP

Imas primjer tvojih mjera u Njemackoj. Merkelova sada prijeti da ce vratiti jace mjere koje je odnednavno olabavila pa sada brojke kao zbog toga skacu.
A labavljenje mjera je, malo cu da karikiram, na ulici se sada mogu sresti dvije osobe i dijete. Umjesto samo dvije osobe.

Cinjenica je da se virus siri kroz drustvo, kroz firme, kancelarije i pogone, kroz javni prevoz, prehambene prodavnice... Zatvori sve to svakih 7-8 dana na 72 sata i imaces bolji rezultat nego ovo mrcvarenje.

Iskopaj podatke o kretanju stanovnistva na osnovu pracenja mobilinih telefona pa uporedi malo.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Doduse, postoji jos nesto, trodnevni pufer bi najlakse bio sprovodiv oko vikenda. Taman bi u ta tri dana veliki broj novozarazenih ispoljio simptome pre starta nove sedmice.
A sve to ako se pokaze odrzivim principom funkcionisanja drustva neumitno vodi ka stalnom skracenju radne sedmice. Nije bas kapitalisticki, nije bas liberalno, a ni u duhu male Grete.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]