banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 06:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2021, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Pošteni Srda je napisao:
"Bacio sam udicu" hahah Skeva vas sjebo

Prozreo si me.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Danas neke nove mjere idu?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
vlakanje je napisao:
skeva je napisao:
Sledeca je saobracajka prouzrokovana umorom prouzrokovanim iscrpljenoscu organizma usled djelovanja virusa.

Ti guras onu pricu, je8o koronu, ja to prehodao, odradio 3 treninga, laksa, onako, u stanu... cisto da se preznojim i to je to od korone !?

Banalizujes sve a nemas pojma sta znaci kada se nadjes medju 200-300 nesretnika koji jedva do vazduha dolaze, ne mogu do toaleta da odu koji je 20metara od kreveta, pa pisaju i seru u krevetu kao da su bebe ili nepokretni starci!?

Nije dovoljno imati 2metra, 100+ kila i izgledati namrgodjeno... i namrgodjeniji i krupniji likovi su ostali samo sjenke...
Malo poniznosti nije na odmet u ovom slucaju jer nije korona samo ekonomija, lockdown, politika i zatvorene kafane...

Ponoviću - džaba široka ramena kad su muda malena. Mozak u ovom slučaju.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Odbijen je prijedlog Kriznog štaba da se zabrani rad ugostiteljskim objektima u unutrašnjosti prostora, a dozvoli usluživanje gostiju u baštama i na teresama.

Pederacija.
Jedna od "jacih" predlozenih mjera.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
jovic23 je napisao:
vlakanje je napisao:
skeva je napisao:
Sledeca je saobracajka prouzrokovana umorom prouzrokovanim iscrpljenoscu organizma usled djelovanja virusa.

Ti guras onu pricu, je8o koronu, ja to prehodao, odradio 3 treninga, laksa, onako, u stanu... cisto da se preznojim i to je to od korone !?

Banalizujes sve a nemas pojma sta znaci kada se nadjes medju 200-300 nesretnika koji jedva do vazduha dolaze, ne mogu do toaleta da odu koji je 20metara od kreveta, pa pisaju i seru u krevetu kao da su bebe ili nepokretni starci!?

Nije dovoljno imati 2metra, 100+ kila i izgledati namrgodjeno... i namrgodjeniji i krupniji likovi su ostali samo sjenke...
Malo poniznosti nije na odmet u ovom slucaju jer nije korona samo ekonomija, lockdown, politika i zatvorene kafane...

Ponoviću - džaba široka ramena kad su muda malena. Mozak u ovom slučaju.

Tacno ce me natjerati da ga napokon izgazim, a obecao sam da necu :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Vidiš srda, ovako se pecaju glupi somovi.

Nego, okrenimo se nečemu pametnijem i bitnijem:

Preko 450 zaraženih i 16 mrtvih danas. Sjednicu su zgurali za danas u 3 iako je pominjan petak a prije tog imaju sastanak sa svim gradonačelnicima. Sve miriše na neke nove i jače mjere.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
jovic23 je napisao:
Vidiš srda, ovako se pecaju glupi somovi.

Veoma zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BEOGRAD - Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić primljena je u bolnicu "Dragiša Mišović" u Beogradu na liječenje zbog zaraze virusom korona, potvrđeno je Srni iz njene porodice.

"Već tri dana je u bolnici. Dobila je sve simptome, porodica je odvezla kolima i poslije ispitivanja odlučeno je da se hospitalizuje", naveo je član porodice Plavšić.

Iz porodice navode da Biljana Plavšić nije na respiratoru, da je rano primljena s početnom upalom pluća, a da su se neki zdravstveni parametri u međuvremenu popravili.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 13:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Stezemo stezemo...jos malo pa kljucic

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 14:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Propast!
Meni jedino žao što mi se čini da dobri ljudi umiru, a stoka se nekako provuče...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 14:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
U FBiH nisu zatvorili dio privrede kako im je predložio štab.Poznavajući naše da vole "prepisivati",mogli bi eventualno uvesti vikend zabranu rada,po uzoru na Srbiju ili ostaviti sve ovako kako jeste danas.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Šoping vikend u Delti, nema od zatvaranja ništa.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 15:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Čitam sad na Nezavisnim Viškovićevu izjavu. Kaže da je njegovo mišljenje da bi pored novčane kazne trebalo i zatvarati prekršioce.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 16:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Na RTRS-u su jasniji. Tamo kažu da bi objekti trebaloi biti zatvoreni ako se ne budu poštovale mjere.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Informacije govore da se ide na skracenje radnog vremena kafica, sad za ostale djelatnosti ne znam.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Zatvore li se kafane na par dana, eto pada prihoda u budžetu, eto zatvaranja onih koji su ionako bili na granici solventnosti, eto nama i talasa nezaposlenih na birou. Privreda ionako grca, kafedžije će da traže da im se subvencioniše razlika u padu prihoda, jer realno nisu oni krivi što je zavladala epidemija i što ugostitelji čine dobar dio ekonomije. Eto nam budžeta na aparatima...

I opet se perfidno gura priča o tome da gradska vlast u BL nije reagovala na vrijeme... Prošle godine, krajem oktobra, na 5-6 uzastopnih dana sa 150-200 slučajeva dnevno u BL, niko to pitanje nije postavljao. Politizacija postaje baš očita... Uostalom u cijelom svijetu je tako...

Inače, ovdje pomenuti Džon Magufuli, tanzanijski predsjednik, nije umro od kovida, nego od srčanih problema, koje je imao posljednjih 10 godina. To da je bolovao od kovida, samo je nagađanje njegovih političkih protivnika.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... koj/652084

Samo da nije gore :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Iz prve ruke, pošto sam relevantan da napišem ovo jer radim tamo, kliničke slike su sve teže i sve je mlađih ljudi ('90. '80. '70. i '60. godišta), to su sve radno sposobni ljudi, koji su do ovoga bili potpuno zdravi.
Prošle godine je većina ljudi bila u strahu, a manjina su bili teoretičari zavjere, a sada je obrnuto, manjina je onih koji su se opekli, a većina smatra da je to "obični grip" jer su dobro prošli.
Nije grip, kao što dizelski motor nije što i benzinski, sličnosti ima, ali virus izazivač i progresija bolesti su potpuno drugačiji, ovo je druga bolest, druge etiologije ali i prognoze.
Drago mi je da većina vas ovdje shvata ozbiljnost situacije, a situacija je alarmantna.

Jedino pravilo kod kovida je da nema pravila; možete biti sa bolesnim partnerom cijele dane i noći i ne zaraziti se, a možete se zaraziti od nečijeg kihanja usput; možete nakon bolesti razviti antitijela, a i ne morate; možete imati minimalne simptome, a možete završiti da ne kažem kako; a zdravlje ni imunitet ne igraju nikakvu ulogu kod mogućnosti zaraze.

Ostavite brojke i testove po strani, broj hospitalizovanih i njihova teška klinička slika su alarm.

Ajmo ovako, ako ste zdravi i mladi, šanse da umrete su manje od 1%, ali za onog ko umre, za njega je smrtnost stopostotna. Zato se nije igrati sa tim, niko ne voli ruski rulet.
Najjači su mi oni kojima smeta maska. Jesu li to oni isti kojima smeta pojas u autu, a ne smetaju im pederske uske pantalone? Pa navikneš se za dva dana. Kao da nosite kačket, kako maska može smetati koji đavo? Još dobro dođe. Maskiran si pa te teže prepoznaju smaratori na ulici. :)

Ako ko ima blaži oblik kovida, preporučujem da pije Aspirin 100mg 2x1 dnevno na svoju ruku dvije sedmice, neće škoditi, a smanjuje se rizik od tromboembolije. Ko pročitao, fala.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2021, 19:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Mentalitet je nas jedini problem. Nakon ovih upozorenja ljudi ce i dalje nastaviti sa istim ponasanjem, a onda kada zatvore svi ce pljuvati stab, snsd, vlast itd.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]