Iz prve ruke, pošto sam relevantan da napišem ovo jer radim tamo, kliničke slike su sve teže i sve je mlađih ljudi ('90. '80. '70. i '60. godišta), to su sve radno sposobni ljudi, koji su do ovoga bili potpuno zdravi.
Prošle godine je većina ljudi bila u strahu, a manjina su bili teoretičari zavjere, a sada je obrnuto, manjina je onih koji su se opekli, a većina smatra da je to "obični grip" jer su dobro prošli.
Nije grip, kao što dizelski motor nije što i benzinski, sličnosti ima, ali virus izazivač i progresija bolesti su potpuno drugačiji, ovo je druga bolest, druge etiologije ali i prognoze.
Drago mi je da većina vas ovdje shvata ozbiljnost situacije, a situacija je alarmantna.
Jedino pravilo kod kovida je da
nema pravila; možete biti sa bolesnim partnerom cijele dane i noći i ne zaraziti se, a možete se zaraziti od nečijeg kihanja usput; možete nakon bolesti razviti antitijela, a i ne morate; možete imati minimalne simptome, a možete završiti da ne kažem kako; a zdravlje ni imunitet ne igraju nikakvu ulogu kod mogućnosti zaraze.
Ostavite brojke i testove po strani, broj hospitalizovanih i njihova teška klinička slika su alarm.
Ajmo ovako, ako ste zdravi i mladi, šanse da umrete su manje od 1%, ali za onog ko umre, za njega je smrtnost stopostotna. Zato se nije igrati sa tim, niko ne voli ruski rulet.
Najjači su mi oni kojima smeta maska. Jesu li to oni isti kojima smeta pojas u autu, a ne smetaju im pederske uske pantalone? Pa navikneš se za dva dana. Kao da nosite kačket, kako maska može smetati koji đavo? Još dobro dođe. Maskiran si pa te teže prepoznaju smaratori na ulici.

Ako ko ima blaži oblik kovida, preporučujem da pije Aspirin 100mg 2x1 dnevno na svoju ruku dvije sedmice, neće škoditi, a smanjuje se rizik od tromboembolije. Ko pročitao, fala.