banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 04:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2021, 04:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne razumijem ovaj status.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4354113067

Je li to njima u HR neko brani ili šta?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 06:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Isto sam primjetio u subotu kad sam otisao u centar. Narod vraca u normalu - Bogu hvala

1) nema parkinga - napravio 3 kruga dok neko nije izasao

2) setajuci po parkicu, primjetio sam da Tavita ponovo radi.Gosti imaju cc 18 god. Kad neko otvori vrata, bukvalno ispadaju ispred, tolika je guzva.

3) Ista fora i za Downtown

4) Neki normalniji kafici su skroz popunjeni, ali kolilo toliko se postuje distanca. Mi smo sjedili nekom novom lokalu do SDK (ne znam kako se zove).

5) 988 gori zemlja. Tamo bismo sigurno otisili, ali vec je bilo blizu 22:00.

Sve u svemu, po suboti u gradu, ne bi nikad skontao da postoji korona, osim sto ne rade klubovi, pa nemas gdje otici poslije 22:00

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hvala Bogu što su pune kafane. Nula vakcinisanih. Pauza između dva talasa.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 10:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Da jbt, to je kao nešto pohvalno. Da ste prošli koronu ne biste hvalili to što su kafane pune.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 11:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Pa ti sjedi kuci u 4 zida, on neka izlazi. Glupo je prebacivati nekome sto izlazi, a isto tako nekome sto sjedi kuci. Izbacilo mi na Instagramu neka likusa, snimak iz Backe Palanke klub, gostovala neka Tea Tairovic, prepuno, krcato... Tako da je i u Srbiji jos gore sto se tice klubova i muzike, samo se ne prica toliko.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 11:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kolektivna svijest na nivou. Našem nivou.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 11:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Čovjek ne zna više šta reći na sve ovo...
Jedan sam od onih koji smatra da virus postoji (imao lakše i teže slučajeve u bližoj porodici) ali mišljenja sam da je na svjetskom nivou ova pandemija tako politički iskorištena da to graniči sa ludošću...
O tome kako i gdje je virus nastao, ne vrijedi ulaziti u raspravu...
Kažu nema klubova, nema noćnog provoda poslije 22h, nema nastupa uživo itd. Da, nema za obične smrtnike!
Kako čujem neki rade i do 3h ujutro, čak i pjevači nastupaju uživo ali to je javna tajna!
Ma dajte ljudi, pustite narod da živi!
Takođe, načuh da su vlasnici pojedinih noćni klubova dobili obavještenje da bi mogli početi raditi od 01.03. Vidjećemo...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 11:40 
Veteran
Veteran

Moze biti, cim pise da se i Kabinet otvara za vikend. Sve ludo kod nas.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
https://mondo.ba/Info/Drustvo/a1022367/ ... virus.html

Kad su ovakvi redovi za testiranje, čemu uopšte bilo kakve mjere.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Trazio se test viska :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
To je red za spontanu imunizaciju.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 13:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
vojopd je napisao:
Pa ti sjedi kuci u 4 zida, on neka izlazi. Glupo je prebacivati nekome sto izlazi, a isto tako nekome sto sjedi kuci. Izbacilo mi na Instagramu neka likusa, snimak iz Backe Palanke klub, gostovala neka Tea Tairovic, prepuno, krcato... Tako da je i u Srbiji jos gore sto se tice klubova i muzike, samo se ne prica toliko.

Pa ne trebamo se onda čuditi što virus postoji i cirkulira. Ja sam najebo zbog jednog takvog kolege koji je hodao i išao po slavama i feštama, i onda dolazio na posao, pa se zarazio pa zarazio i mene. Džabe maske džabe sve kad radiš na minimalnoj distanci. Nije to više jarane nek hoda kud ko hoće jer ti ugrožavaš druge svojim ponašanjem. Uzalud što sam ja bio svjestan i sjedio kod kuće kad me jedna takav na poslu zarazio. Sad i on priča drugu priču da nije trebao hodati, al sad je gotovo. Taj krug je za sad obuhvatio troje bolesnih ljudi sa teškim i srednje teškim simptomima kao rezultat tog ponašanja. Daj Bože da stane na tome.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2021, 15:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
bogata_sirotinja je napisao:
Čovjek ne zna više šta reći na sve ovo...
Jedan sam od onih koji smatra da virus postoji (imao lakše i teže slučajeve u bližoj porodici) ali mišljenja sam da je na svjetskom nivou ova pandemija tako politički iskorištena da to graniči sa ludošću...
O tome kako i gdje je virus nastao, ne vrijedi ulaziti u raspravu...
Kažu nema klubova, nema noćnog provoda poslije 22h, nema nastupa uživo itd. Da, nema za obične smrtnike!
Kako čujem neki rade i do 3h ujutro, čak i pjevači nastupaju uživo ali to je javna tajna!
Ma dajte ljudi, pustite narod da živi!
Takođe, načuh da su vlasnici pojedinih noćni klubova dobili obavještenje da bi mogli početi raditi od 01.03. Vidjećemo...

Virus je isti kao i prije godinu dana,ali način sprovođenja mjera je nebo i zemlja.Kada je sve počelo u martu 2020. kada je donešena prva mjera zabrane rada klubovima i ostalim ugostiteljima ograničenje do 20h,mjere su se sprovodile perfektno.Ulazili su samo par minuta poslije 20h i pisali kaznu svima koji su se nalazili u tom objektu,nebitno bio on vlasnik,radnik ili običan gost.
Danas,svjesni da ovo ne prolazi brzo i lako dopuštaju se propusti,ne da bi se neko ugrozio već kako ne bi došlo do kraha čitave ekonomije u državi.Ličnog sam mišljenja da će se normalni život u potpunosti prije vratiti kod nas,nego tamo gdje se sprovodi uveliko vakcinacija stanovništva upravo zbog ekonomije i privrede koja je i prije ovoga bila skoro pa uništena.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2021, 02:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
БЕЧ - Фризерски салони у Аустрији поново раде први пут послије више од шест седмица, али, према новима правилима, њихове услуге могу да користе муштерије које имају негативан тест на вирус корона.

И поред великог броја нових инфекција вирусом корона, Влада је поново отворила школе и продавнице јер сматра да ће супротном економска и социјална цијена блокаде бити превелика.

Са ублажавањем мјера дошла су и нека нова правила ради успоравања ширења вируса.

У фризерским салонима на сваких 10 квадрата може да буде једна муштерија, али мора да прије тога приложи негативан тест на вирус корона не старији од 48 часова.

“Имам утисак да посланици сједе много ближе једни другима. Да ли они поштују правило од 10 квадрата?”, рекао је фризер Андреас Ен из Беча, коме је дозвољено да користи само двије од пет фризерских столица и у потпуности је букиран.

Ен је рекао да је задовољан због захтјева за тестирање, али сматра да ће то обесхрабрити његове редовне муштерије који су старији људи и долазе једном седмично.

У продавницама може да буде само један купац на сваких 20 метара квадратних.

Чланови доњег дома аустријског парламента сједе на уобичајеној раздаљини близу једни других, али одвојени провидним баријерама.

Braćo Austrijanci i ja sam se trebao šišati marta 2020, pa sam se zbog mjera ošišao juna 2020.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2021, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Die rusišen banditen objavili da je stvarni broj preminulih od posljedica korone, 3 puta veći nego što se dosad smatralo.

https://www.rt.com/russia/514955-pandem ... cial-data/

E, sad, kao to nisu znali prošle godine kad su tvrdili da imaju jednu od manjih stopa smrtnosti... :) Samo što onda nije bilo politički podobno, da se objavi, a sad kad se treba vršiti vakcinacija i povećati povjerenje u istu ili makar zastrašiti narod, ipak je korisnije. Profesionalno odrađeno, Mader Raša 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2021, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... nja/645628

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2021, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/njemacki-ministar-trazio-od-znanstvenika-najgore-scenarije-kako-bi-strahom-opravdao-lockdown-15049435

Švabe u svom elementu, ništa nisu prepustili slučaju. Ionako im propaganda i represija, nisu nimalo strane. EU je dobro uzdrmana sopstvenom nefunkcionalnošću. Em izlaz iz krize vide u preslikanoj američkoj politici bjesomučnsg štancanja evra, em im taj gigantski birokratski aparat, nije uspio obezbijediti urgentno vakcinisanje stanovništva. Činjenica da pojedine članice već otvoreno zagovaraju nabavku Sputnika V, dodatno će da ukanalni Brisel. Rusija će, po svoj prilici, iz pandemije da izađe kao apsolutni pobjednik...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2021, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Dok se EU dozove pameti Srbija će odavno i drugi krug vakcinisanja odraditi.

Vučić > eu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2021, 14:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Fon der Lajen priznala grešku kako su loše odradili upravljanje krizom i pripreme za vakcinisanje.
A pao je i dogovor za paket od 700 milijardi evra da se upumpa u EU.

Na kraju, gle apsurda, još će ispasti da je Vučko odlično odradio posao sa svojim švedskim stolom vakcina.
Samo cifre o broju vakcinisanih i dobavljenih vakcina će prikazati na kraju realniju sliku. Ako se takav podatak objavi.

Ne bi bilo loše da se postavi anketa na ovu temu i da se glasa o vakcinisanju u RS.
Tipa:
a)vakcinisaću se
b)neću se vakcinisati
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.)
d)nisam o tome još razmišljao/la

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2021, 14:06 
Veteran
Veteran

Slazem se za anketu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]