krajo je napisao:
Moje iskustvo sa Textar pločicama i diskovima je takvo kako sam i napisao.
Nisam samo jedne do sada promijenio pa da na osnovu samo jedne zamjene donosim zaključak.
Zamijenio sam iste bar 5 puta.Svaki put su me služile odlično.Zašto da razmišljam za neki drugi put o drugm proizvođaču istog ranga, ne. Odnos cijene i kvaliteta dobar.
Opet nije ovo samo moj neki "rezon" ,već iskustvo pomenutom markom i savjet mog oca koji je automehaničar u penziji ,posao je radio 40 godina.
Da bi mogao napraviti poređenje, moraš isprobati i objektivno testirati više komada...
Znači zamijenio si 5 komada Textar i 0 komada recimo Brembo. I onda preporučuješ Textar. Mislim, brend uopšte nije bitan, neka budu brendovi A i B...
Ili da karikiram malo, ako jedem samo govna, biće mi super dok ne probam pitu...
Ili ovo za oca automehaničara. Da li je on ijednom zaista uporedio dva seta kočnica pod istim uslovima?
Staviš kočnice na 10 različitih auta od 10 različitih vozača.
Svaki auto je u drugačijem stanju, svaki auto se na drugačiji način vozi i drugačijim rutama.
Ako vozaču A nešto crkne, a vozaču B ne crkne, može naravno biti milion faktora zašto je došlo do toga mimo da je sama ta komponenta kriva...
Mislim, Textar je super brend i imaju kvalitetnu robu, da ne bude da ih kinjim...
Samo kažem da treba biti objektivan, što ljudi jako često nisu...
Što se tiče upoređivanja, pa zna se kako se to radi.
Postoje standardizovane procedure za testiranje, tako da se objektivno može kvantifikovati šta se kako ponaša i koliko vrijedi...