banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Dec 2020, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Koja je minimalna temperatura kao sumnja na koronu? Na ovim digitalnim toplomjerima piše da može do 37.5 i 38 zavisno od mjesta mjerenja (ovo zadnje je putem anusa).
Plus, da zanemarimo da je sezona prehlada i gripa (vjerujem da je stigao) pa ne znači da su svaka temperatura, kašalj i slabost automatski Covid.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 06:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sumnjaju oni na Covid cim se pojavi temp (kad se javis porodicnom), ali ti kazu prati situaciju, tj. da li ce se temp. povuci nakon par dana, a ako predje 38 znaci da imas vise sanse za upalu pluca, tj vise sanse za one komplikacije, pa te odmah testiraju i intenzivnije prate.

Meni to nije losa taktika, jer ces smanjiti priliv pacijenata u bolnice koji se mogu sami izlijeciti kod kuce (a takvih je ubjedljivo najvise), medjutim rizik je sto se bazira na samoodgovornosti pojedicna, tj da neko bude y zatvorenom 10ak dana bez toga da si mu napisao rjesenje o izolaciji,ili da si ga uvjerio sa testom da nema zajebancije. Pocev od mene samog, kad sam sumnjao da imam i ja covid i izolovao se, 2 sedmice, prekrsio sam to u par navrata jer sam izasao malo prosetati i koji put do prodavnice. Sto opet mislim da je OK, jer sam kontakte smanjio za preko 90% , a ovaj glupi virus se ipak ne prenosi tako lako kako nas bombarduju pricama (jer da se prenosi, prvi bih se ja zarazio 100%).

Kako god, cini mi se da smo dostigli peak i da ce sad ovo trajati jos malo i onda poceti padati. Samo da nas ne zatvore jace od ovoga. Vjerujem da svi vec znaju da od proslave NG nema nista, jer kafane rade do 22:00, ali mozda taj dan pojacati kontrole u ugostiteljskim objektima.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 08:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
To ti mislis da nema nista. Iz lokala su se ljudi samo preselili u privatne objekte. Muzika, pice, hrana i 20-30 i vise ljudi po vikendicama. Kod vas u BL ce biti havarija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Govorim o svom blizem okruzenju koje se svakako vec lagano penzionisalo (ne izlazimo ni blizu kao nekada), gdje su se druzenja pretvorila na 3-4 piva do 22:00 i kuci. Ranije smo znali prebaciti 5-6, pa nas malo ponese i onda zavrismo u klubu (poslije toga 2 dana sjeban) :)

Znam da se krsi svaka mjera, ali isto tako mislim da je ovo sa kafanama do 22:00 sigurno dovelo do smanjenog kontakta medju ljudima.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ali koga testiraju?
One što su pred odlaskom u bolnicu?
Ako je tako, 100 je puno na dan za BL.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Testiraju vecinom pred smrt sudeći po broju pozitivnih i umrlihnza 24h.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 12:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Testirao sam se više puta u BL i evo jednom u Austriji.
Moram priznati da je postupak uzimanja brisa puno detaljniji u Austriji nego u BL. Imam osjećaj da su mi pročačkali mozak sa zadnje strane jbt...

Organizacija, držanje distance, punktovi, sve je milion puta bolje organizovano i sprovedeno nego ono u BL. Za to ne trebaju pare već ideje i kultura...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja naprotiv imam drugacije iskustvo. U Austriji doktor kao ovlas procacka po jeziku, dok u BL zabiju klip u mozak da suze krenu same. Testirao sam se bar desetak puta do sada.

Inace mislim kupiti nekoliko brzih testova.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
spavac je napisao:

na sajtu od pise od 7:30-8:30..jel se negdje ulazi unutra za test, il se moze iz auta..il je onako s vrata..

Ne znam tačno, meni je rečeno do 12, možda sam pogrešno zapamtio, dešava se :D Komšinica mi radi tamo. Ako se dobro sjećam uzorak se uzima u kontejneru nekom, a po rezultat se ide u neki podrum. Moguće da sam sve pobrkao :D

Sestrić koji je takođe bio na toj sahrani a živi u Slo, sa dva sina platio serološki test praveći se pametan, i sad u Slo dobili karantin.
Njegova žena koja je instrumentarka na hir. u Ljubljani naravno bila pametna i uradila PCR test ovdje u BL i sve ok.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uzorke uzimaju samo do pola devet ujutro!
I samo ako se telefonski najavis!
Na sajtu imas broj telefona i formular za preuzeti, lakse ne nego da ga tamo popunjavas. Ponesi lovu u markama. Testiranje je na parkingu iza zgrade Instituta. A moje iskustvo je da ne treba ici pre 08.15h Samo ces se mrznuti.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Može li inspekcija ovdje šta raditi? Barem za ove što imaju mjesta za više od 10?

Vikendice i stanovi na dan već rezervisani za najluđu noć

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... noc/636302

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 15:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Ja i?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 15:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
dtkbl je napisao:
Koja je minimalna temperatura kao sumnja na koronu? Na ovim digitalnim toplomjerima piše da može do 37.5 i 38
Plus, da zanemarimo da je sezona prehlada i gripa (vjerujem da je stigao) pa ne znači da su svaka temperatura, kašalj i slabost automatski Covid.

na zalost znaci da je svaka temp, kasalj automatski korona...https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/U-Hrvatskoj-nije-zabiljezen-nijedan-slucaj-sezonskog-gripa/636363

dtkbl je napisao:
Testiraju vecinom pred smrt sudeći po broju pozitivnih i umrlihnza 24h.

pred smrt pcr test ce pokazati negativan..u sustini vec tamo poslije 5-7 dana pokazuje negativan...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 15:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The_new_Statesman je napisao:
Uzorke uzimaju samo do pola devet ujutro!
I samo ako se telefonski najavis!
Na sajtu imas broj telefona i formular za preuzeti, lakse ne nego da ga tamo popunjavas. Ponesi lovu u markama. Testiranje je na parkingu iza zgrade Instituta. A moje iskustvo je da ne treba ici pre 08.15h Samo ces se mrznuti.

telefonski se ne javaljaju...il si ti bas srecan.. :D kakav formular..daj link..

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemam pojma, ali nije ih problem dobiti.

https://www.phi.rs.ba/pdf/sadrzaj/Zahtj ... 20Cov2.pdf

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
dtkbl je napisao:
Može li inspekcija ovdje šta raditi? Barem za ove što imaju mjesta za više od 10?

Vikendice i stanovi na dan već rezervisani za najluđu noć

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... noc/636302

Još se ne znaju ni mjere za NG.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/U-Hrvatskoj-nije-zabiljezen-nijedan-slucaj-sezonskog-gripa/636363

Znaci, dzaba smo se vakcinisali protiv gripa, ne uzimajuci u obzir da je i vakcina stigla prekasno da bi se stvorila antitijela.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 18:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Virus obicnog gripa je najvise pretrpio zbog ovog novog virusa. Moglo bi se reci da je gubitnik godine. Kao sa bubamarama. Otkad su se pojavile ove kineske bubamare sa raznoraznim tackicama, nema vise onih nasih lijepih bubamara sa sedam tackica, istrijebile ih ove nove...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
dtkbl je napisao:
Citiraj:
https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/U-Hrvatskoj-nije-zabiljezen-nijedan-slucaj-sezonskog-gripa/636363

Znaci, dzaba smo se vakcinisali protiv gripa, ne uzimajuci u obzir da je i vakcina stigla prekasno da bi se stvorila antitijela.
Nisu se džabe vakcinisali samo manje će biti slučaja sezonske gripe jer ljudi zbog korone koliko toga drže distancu i nose masku.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ima li prehlade, nazeba, promaje... ičega ove godine?

Znači temperatura = korona.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]