banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2685, 2686, 2687, 2688, 2689, 2690, 2691 ... 2850  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2020, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
supermanijak je napisao:
Imam problem sa komsijom iznad mene. Od februara mjeseca mu negdje curi voda ispod kade i moj plafon je pozutio, samo se siri mrlja. Isao sam nekoliko puta da im kazem, svaki put neka tugaljiva prica, bice bice. I nazovem komunalnu policiju, covjek dodje i kaze da moram naci nekog vodoinstalatera da dodje, pogleda i utvrdi problem i napise kao neki zapisnik da mogu predati policiji, pa da ide proces dalje.
Da li znate nekog vodoinstalatera ili firmu, sta god, ko moze da izda takvu potvrdu? Gledao sam na netu, mozda da zovem elektromont. Ako je neko imao slicnu situaciju pa da da koji savjet.

Ako je Elektromont koji je kod radio kod mene u ulazu, ok su i firma i gazda.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Ozrenx je napisao:
Problem je od njega i nece da rijesi ? Da li je retardiran ili sta, ja bi mu jahao pred vratima svaki dan i uznemiravao ga, sa takvim se ne ide korektno i kulturno

posebni su to pacijenti. ne vrijedi. lakse je dati komunalnoj da se bore, rekli su da ce ici tuzba i kazna ako ne poprave pa cemo vidjeti.

@motozeljo

a da li oni rade to? ne znam da li je dovoljno da neko dodje i samo baci pogled ili treba ici neko termalno snimanje i slicno. to me zanima.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 11:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Ima li neko aparat za kokice što ih pravi bez ulja? Kakva su iskustva?

@supermanijak
Moraš sve napismeno da imaš i da čuvaš, bez toga sumnjam da će komunalna išta pomoći. Ja sam zvao kad su moje komšije trčale po stanu u sred noći, rekli mi da oni rješavaju probleme samo kad je glasna muzika ili žurka, iako su oni nadležni za kršenje kućnog reda. Mojoj kolegici je jedan od inspektora u komunalnoj komšija iznad. Čovjek cijepa drva na balkonu. Toliko o komunalcima...

Čuj debilizma, mora napismeno da ti kaplje voda od komšije...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 11:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Još jedna priča o komunalcima, kad ih neko jak pritisne. Moji kući imaju svinjac sa đubrenikom koji je udaljen od nekog potočića 2-3 metra i ograđen. Taj potočić je prolazio kroz posjed jednog tipa koji drži brentu. On je na brenti nešto nasipao i proširivao i poremetio tok tog potičića i dobio je baru u jednom dijelu brente, sa sve zajedno žabokrečinom i to sve zajedno se osjeti, kao svaka bara. On je podnio zahtjev inspekciji da mu se skupljaju fekalije iz kanalizacije od grupe kuća među kojima je i kuća mojih roditelja. Oni su ustanovili da kanalizacija nema nikakvih dodirnih tačaka sa potokom pa su okrivili moje da kad padne kiša, istjera iz đubrenika fekalije i odnese u potok koji nosi dalje. E sad nemam slike da vam pokažem kako to izgleda, oko đubrenika je sve suvo, nema nikakvog rasipanja fekalija, što govori da nema šanse da fekalije izlaze iz đubrenika. Dalje, ne postoji teoretska šansa da to potok nosi kilometar i da to sve završi u močvari, to svaki normalan čovjek može da skonta kad vidi kakvo je stanje. Moji su dobili rješenje da moraju to da riješe na neki način.

E sad mi smo trebali da idemo na sud, izvodimo vještake itd, jednostavnije nam je bilo kupiti cijevi i zatvoriti taj dio potoka koji protiče pored našeg svinjca, čime su oni bili zadovoljni. Prema tome, mislim da bi to sve moglo da se riješi, kad bi oni imali volju....

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NoSmoking je napisao:

@supermanijak
Moraš sve napismeno da imaš i da čuvaš, bez toga sumnjam da će komunalna išta pomoći..

znam, zato i pitam da li znate nekoga ko moze da izda neku pismenu potvrdu da je plafon pozutio i da se problem samo siri. svaki dan.
da ima osnovu da im napise kaznu ili da se moze ici na sud.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 12:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Za sud je druga priča, al mogao je taj isti komunalac da ode njima i da ih upozori bar.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NoSmoking je napisao:
Za sud je druga priča, al mogao je taj isti komunalac da ode njima i da ih upozori bar.

Ma jeste, odmah nakon sto je bio kod mene, ali izgleda da ne pomaze ni to. Kazem ti, pacijenti su to :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Jebo majku pa zar nije da predsjednik ZEVa formira komisiju koja će utvrditi problem i zaključak predati komunalnoj policiji na postupanje? Čak bi bila dovoljna i usmena opomena predsjednika ZEVa, na koju ako ne reaguje dotični gospodin idu komunalci sa svojim mjerama. Bar sam tako nešto čitao nekada u zakonu o ZEVu, kad sa i ja imao problem.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Jebo majku pa zar nije da predsjednik ZEVa formira komisiju koja će utvrditi problem i zaključak predati komunalnoj policiji na postupanje? Čak bi bila dovoljna i usmena opomena predsjednika ZEVa, na koju ako ne reaguje dotični gospodin idu komunalci sa svojim mjerama. Bar sam tako nešto čitao nekada u zakonu o ZEVu, kad sa i ja imao problem.

Odradjeno i to. Isao predsjednik ZEV-a do njih ali ne pomaze. Zato sad hocu da angazujem policiju i rijesim to. Samo njima treba nekakav pisan trag da imaju osnovu da pisu tuzbu/kaznu, sta vec.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Jesi li pitao u Komunalnom, kod autobuske, da li oni izlaze na teren za takve slučajeve?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 16:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kod nas je izgleda u državnim preduzećima glavni posao da se za neki posao proglasiš nenadležan.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Jesi li pitao u Komunalnom, kod autobuske, da li oni izlaze na teren za takve slučajeve?

Mislis na Cistocu? Oni su dolje kod autobuske.
Vidis nisam, mogao bi ih nazvati.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Evo ti isti slučaj iz mog bivšeg ulaza od prije 10+ godina. Čovjek sa donjeg sprata došao na sastanak ZEV stanara i zaprijetio ako sam ZEV ne angažuje advokata i ne tuži lika koji ne dozvoljava ulazak u svoje kupatilo i popravak, da će tužiti ZEV i vjerovatno dobiti na sudu, pa kad ZEV plati paprene pare, doće svima iz dupeta u glavu. Nako mjesec dva na sledećem sastanku sve super, popravljeno i nema više problema, pošto je predsjednik ZEVa zaprijetio tužbom....

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2020, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka

Treba mi broj od majstora tj. firme koja radi krovove, zamjena greda, daske, letve, novi limeni krov itd. Hvala

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2020, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka

Niko nema nekog pouzdanog i poštenog ????

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2020, 18:26 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
koliko se moze vidjeti na rtg koljena...ono moze li se vidjeti ostecen meniskus...i drugo pitanje jel imamo nekog pravnika, advokata na forumu..

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2020, 18:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Meniskus ---> magnet.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2020, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
spavac je napisao:
koliko se moze vidjeti na rtg koljena...ono moze li se vidjeti ostecen meniskus...i drugo pitanje jel imamo nekog pravnika, advokata na forumu..
DCE0/2

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2020, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
NoSmoking je napisao:

Danas mi drugar baš pokazuje snimak svog novog aparata za kokice i kaže za minut i 23 sekunde napuni posudu. On oduševljen kako funkcioniše, a i mene je oduvalo. Pitao sam da sazna gdje je kupljen taj poklon, pa ću proslijediti.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2020, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Iggy_PoP je napisao:
Zna li neko gdje u bl ima kupiti set za pravljenje koktela? Nesto rekreativno,ne mora biti profi oprema.

Kupio u unitehni na kraju, pojedinačni komadi. Ako bude kome trebalo, imaju pofin izbor svega

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2685, 2686, 2687, 2688, 2689, 2690, 2691 ... 2850  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]