banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2020, 21:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
tatamata je napisao:
boban1982 je napisao:
@Brale001
Svaka čast na komentaru,objasnio si suštinu.
Taj imunitet krda je strašna utopija oni koji bi žrtvovali živote zbog ekonomije.
A Švedska od 10 M stanovnika ima 110 000 zaraženih,neka ih je milion zaraženih računajući i one bez simptoma.
Što znači da ni 10 % nije steklo imunitet a prošlo pola godine.
Kolektivni imunitet je moguće stvoriti samo vakcinacijom.

Hahahahaha, kakvih 6000 ljudi pustite medije. Ugasite malo TV, pogotovo TV Pink koji si na prosloj stranici objavio. Nakon toga sam shvatio da ne vrijedi diskutovati. Samo se opustite bice sve okej :D
I ja gledam sta lik pise i ne vjerujem... Jos prati Pink. Smijurija

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
vojopd je napisao:
O tome ti pricam, prije ces fasovati od bliznjih (koji imaju veliki broj kontakata), nego sto ces otici popiti sok u kafic i zaraziti se. Gledajuci po tebi, rjesenje je jedino lock down (zatvaranje skola), ti radis od kuce, zena isto, dijete uci od kuce. Vama je super, plata redovna, sve super. A sta sa drugih 60% ljudi koji ne mogu raditi od kuce, a drzavu naravno boli briga za njih. E to mene nervira sto ljudi ne vide siru sliku. Kako pomoci agencijama, hotelima, kaficima, pa ovim ljudima na pijaci koji ionako slabo rade? Njemacka, Austrija ce to isto tesko uspjeti, ali ce uspjeti. RS nece.

Nigdje ja nisam rekao da neko laze i da nema mladih koji su u kriticnom stanju, ali nek radi sta ko hoce, nas narod je ionako tvrdoglav.

Jel ti misliš da svi ovi što su na budžetu mogu funcionisati bez realnog sektora..ajd da ne gnjavimo ljude, iz tvojih postova je vidljivo da samo je problem kafana a ne preduzeće od npr 30 zaposlenih i sl.

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 21:13 
Veteran
Veteran

Da, mogu koliko toliko. Kad nije niko radio, plata je bila redovna u drzavnim, topli obrok isao normalno, hiljade prosvjetara primalo punu platu. Kao rad od kuce, daj molim te! Odakle? Istrosili budzet, onda ajmo otvaraj pa sta bude. A ostali sjedili kuci, trazili pozajmice, cekali 3 mjeseca da im se uplate porezi i doprinosi. Neki jos i dalje cekaju. Pa kafane su najzahvacenije, napisao sam i ostale djelatnosti. Imas fotografe, svadbene salone. Ne znam sta se hvatas za kafanu?! Svima je izvor zaraze kafana. J..e mi se za kafanom nisam usao ne pamtim.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
tatamata je napisao:
boban1982 je napisao:
@Brale001
Svaka čast na komentaru,objasnio si suštinu.
Taj imunitet krda je strašna utopija oni koji bi žrtvovali živote zbog ekonomije.
A Švedska od 10 M stanovnika ima 110 000 zaraženih,neka ih je milion zaraženih računajući i one bez simptoma.
Što znači da ni 10 % nije steklo imunitet a prošlo pola godine.
Kolektivni imunitet je moguće stvoriti samo vakcinacijom.

Hahahahaha, kakvih 6000 ljudi pustite medije. Ugasite malo TV, pogotovo TV Pink koji si na prosloj stranici objavio. Nakon toga sam shvatio da ne vrijedi diskutovati. Samo se opustite bice sve okej :D
Malo odeš do sajta wordlmeters pa ćeš vidjeti broj umrlih u Švedskoj.
To su zvanični podaci koje objavljuju sve država pa i Švedska.

Ja sam podelio link sa izjavom lekarke,kakve veze ima da li je to izjavila na Pinku ili na RTS :-D
I nije govorila o broju mrtvih u Švedskoj nego koliko traje imunitet poslije preležane korone.

Malo se saberi,pročitaj šta se piše.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Brate ti si opasno istraumiran. Al nek ti bude. Prati statistiku i Pink i RTS.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Rocker je napisao:
Odlaganje izbora odgovara snsd-u više nego opoziciji. Taman bi imali vremena da koristeći policijski aparat dobro pritisnu odmetnute dnsovce including Nešića.

Izbore ne treba odlagati, nego ih razvući na dva - tri dana da se smanje neminovne gužve zbog kovid mjera.
Ko bi cuvao vrece toliko dugo :)
Kod nas se prevara dogodi i za jedan sat, sta bi tek bilo za dan, dva ili tri.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 22:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Ne, nismo mi stok pardon neodgovorni potpuno sebični egocentrici koje boli tuki za drugima

Pojas se veze samo gdje ima policije, a i sta mi moze biti, pogotovo pri maloj brzini?
Pijan se vozi samo kud se nadaš da nema policije, al neće se meni desiti ništa što sam pijan, stari vuk sam ja
..

Zmigavac se ne daje, osim ako ne vidiš patrolu negdje.

Ograničenje brzine se drži samo gdje bi mogla biti patrola, nema veze sto bi sa 50 na sat stigao zakociti da ne ubiješ dijete koje je istrčalo za loptom ili bježeći od psa, ovako sa 80 se nece mučiti puno. Pola vozila tehnički ne bi u snu proslo, gume raspad, al nagazi.

Samo je bitno da te ne kazni novčano ili vozackom.
Koliko ti moze ugroziti druge, nije to važno, JA Hoću bez pojasa, ja mogu pijan, to ograničenje je presporo...

Eto to smo mi, i samo uzmi bilo koji od ovih mozgova, i eto ti bez maske natrpavanja u mal zatvoren prostor, eto bolesnog koji krije simptome i ide da zarazi svjesno zdrave, eto sranja i picvajza.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 22:30 
Veteran
Veteran

Boga mi kako su kazne poostrene, rijetko vidjam ljude bez pojasa ali stvarn, i rjedje je divljanje npr na cesti pd-bl. Prije da, sada slabije.

Poslednji put menjao vojopd dana 25 Okt 2020, 22:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U glavnim rezimskim novinama u Austriji krece lagana kampanja kako je virus mnogo manje opasan nego sto se mislilo i da je smrtnost svega 0,23 % i da se stariji moraju paziti i da ce vjerovatno biti haosa po starackim domovima.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Vezano za tu smrtnost i to IFR. Odnosno procjena umrlih od ukupnog broja zaraženih, ne potvrđenih. Po starosti.
Ima ovdje dosta o tome
https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 6.full.pdf
Ali ova tabela je zanimljiva, kada spominješ tih 0.23% koja je za 45-54 godine starosti. Pošto ima poređenje sa drugim smrtnostima. Tako da ispada, ovi mlađi od 34 će prije od saobraćajke poginuti u SAD nego od korone.
Spoiler:
Slika

Ali statistika... Kako kome odgovara... I treba sačekati da napravi pun krug korona.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
zidarR je napisao:
Ne, nismo mi stok pardon neodgovorni potpuno sebični egocentrici koje boli tuki za drugima

Pojas se veze samo gdje ima policije, a i sta mi moze biti, pogotovo pri maloj brzini?
Pijan se vozi samo kud se nadaš da nema policije, al neće se meni desiti ništa što sam pijan, stari vuk sam ja
..

Zmigavac se ne daje, osim ako ne vidiš patrolu negdje.

Ograničenje brzine se drži samo gdje bi mogla biti patrola, nema veze sto bi sa 50 na sat stigao zakociti da ne ubiješ dijete koje je istrčalo za loptom ili bježeći od psa, ovako sa 80 se nece mučiti puno. Pola vozila tehnički ne bi u snu proslo, gume raspad, al nagazi.

Samo je bitno da te ne kazni novčano ili vozackom.
Koliko ti moze ugroziti druge, nije to važno, JA Hoću bez pojasa, ja mogu pijan, to ograničenje je presporo...

Eto to smo mi, i samo uzmi bilo koji od ovih mozgova, i eto ti bez maske natrpavanja u mal zatvoren prostor, eto bolesnog koji krije simptome i ide da zarazi svjesno zdrave, eto sranja i picvajza.

naravno.
korona ne postoji, Zemlja je ravna ploča. i 'oće da nas čipuju sa 5G qrcima-palcima! al' nemoš nas zajebat, mi smo carevi!

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 23:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@danijell, jasno je to i neko ne spori da su procenti razliciti po starosnim i kakvim sve ne grupama.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 08:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ваљда се сви слажемо да су мјере стихијске, ето реда ради, да покажу да владају ситуацијом.

Баналан примјер, дјеци школу затворили, одоше се дјеца масовно на игралишта, масовнији скуп него у школи. Наставници опет могу на другим мјестима заразу покупити. Ништа се није добило, само једна безоблна мјера у овом тренутку.

По мени је најбоље, а финансијски је неизводљиво су масовна тестирања, и јаке казне за непоштовање самоизолације. Све остало је лутање.

Ето шта су добили затварањем кафана у 22х? Опет ће се људи напеналити од 18 до 22, и ајд бјежи кући.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
danijell je napisao:
Vezano za tu smrtnost i to IFR. Odnosno procjena umrlih od ukupnog broja zaraženih, ne potvrđenih. Po starosti.
Ima ovdje dosta o tome
Ali ova tabela je zanimljiva, kada spominješ tih 0.23% koja je za 45-54 godine starosti. Pošto ima poređenje sa drugim smrtnostima. Tako da ispada, ovi mlađi od 34 će prije od saobraćajke poginuti u SAD nego od korone.
Spoiler:
Slika

Ali statistika... Kako kome odgovara... I treba sačekati da napravi pun krug korona.

Upravo tako, statistika uopste nije relevantna, jer zavisi od mnostva faktora. Glavni razlog visokog broja smrtnih slucajeva konkretno u Svedskoj je njihov nacin vodjenja starackih domova. I uopsteno dugovjecnosti naroda, i velikog broja penzionera, koji cine 80-90% te statistike smrtnosti. I naravno da ne pokusavam reci ko ih ebe, nisu bitni, svaki zivot je bitan, i Svedjani su priznali da su sto se njih tice da je napravljena katastrofalna greska, ali se sada koristi novi model, i rizicne grupe se stavljaju pod strogu zastitu. I rezultati se vec vide.

Nisam strucnjak, samo svaki iole normalan covjek sa gramom mozga vidi da su nase mjere totalni promasaj i pune nelogicnosti. Jer nas vode neznalice i sarlatani.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Objašnjenje našeg "ministra" o zatvaranju škola je atak na zdrav razum. 7 dana, da se šatro oporave i izađu iz izolacije, monogobrojni zaraženi nastavnici.
Zar prije par dana nije nekoliko puta naglašeno da je u školama transmisija minimalna i da će ta mjera biti posljednja uvedena.
Drugo pojašnjenje je da je najveći broj trenutno zaraženih iz starosne grupe 30-49 godina, a to je jel'te grupa ljudi koja najčešće dovodi djecu u škole. Samo djecu 1. i 2. razreda, roditelji su obavezni da dovode u školu, mnogi od njih ne koriste ni tu opciju, već djeca dolaze samostalno, a dobar dio dolazi iz produženog boravka. Ukratko, smiješno i jadno istovremeno.

Apropo ovog apela na očuvanje ljudskih života i naglo otkrivene humane crte kod mnogih, uključujući i ljude sa ovog foruma, pitam se... Da li ste apelovali na distancu, maske, ostanak kod kuće, zatvaranje privrednih subjekata i početkom prošle godine, kada je za 10ak dana umrlo preko 40 ljudi od obične gripe? Ili su životi tih ljudi manje vrijedni?

tatamata je napisao:
danijell je napisao:
Ima ovdje dosta o tome
Spoiler:
Slika

Upravo tako, statistika uopste nije relevantna, jer zavisi od mnostva faktora. Glavni razlog visokog broja smrtnih slucajeva konkretno u Svedskoj je njihov nacin vodjenja starackih domova. I uopsteno dugovjecnosti naroda, i velikog broja penzionera, koji cine 80-90% te statistike smrtnosti. I naravno da ne pokusavam reci ko ih ebe, nisu bitni, svaki zivot je bitan, i Svedjani su priznali da su sto se njih tice da je napravljena katastrofalna greska, ali se sada koristi novi model, i rizicne grupe se stavljaju pod strogu zastitu. I rezultati se vec vide.

Nisam strucnjak, samo svaki iole normalan covjek sa gramom mozga vidi da su nase mjere totalni promasaj i pune nelogicnosti. Jer nas vode neznalice i sarlatani.

Može i da se kaže da je kod Šveđana, prosječna starost preminulih od/sa korona virusom, 84 godine, a tzv. life expectancy, odnosno prosječno trajanje ljudskog života im je oko 83 godine. Prošle godine su zabilježili najmanji broj srmtnih slučajeva u proteklih 10 godina, a do 5. oktobra ove godine, zabilježili oko 71000 smrtnih slučajeva, što u projekciji, sa sadašnjom stopom umiranja, daje broj od nekih 94000 umrlih na kraju godine. Jeste više od prosjeka, jeste za oko 2000 više od najviše smrtnosti iz 2018. kada je zabilježeno preko 92000 smrtnih slučajeva, ali nije nikakava kataklizma, kako je najavljivano...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 09:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Zatvaranje od 7 dana ce vjerovatno biti produzeno za 7 pa jos za 7 dana. Sedmodnevno zatvaranje bilo cega pa i skola ne moze dati nikakve efekte.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 09:46 
Veteran
Veteran

Sljedece sedmice ugostitelji do 20:00, skole jos 7, onu tamo sedmicu ionako se ulazi u sedmicu izbora, opet skole nece raditi i ako bude policijski cas, veselo.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 10:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
zidarR je napisao:

Juce sam dosao do slicnog zakljucka.
Prekojuce su u Poljskoj uvedena mnoga ogranicenja, izmedju ostalog obaveza nosenja maski na otvorenom prostoru. Juce smo bili na novom djecijem igralistu i bilo je brat bratu 200-300 osoba, sto djece sto odraslih. Od svih njih mozda je 5-6 imalo maske na licu. Zbog takvih ce opet da zatvore igralista kao sto su uradili na proljece :angry4: I onda se jos cude zasto je doslo do 15.000 dnevno...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... iji/628415

Astma + korona. 17 godina. Grehota.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2020, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Ma nee. Srbi su stoka koja ne poštuje mjere. Svi ostali ih poštuju i pridržavaju ih se, ali samo kod nas narod je neodgovoran i ne poštuje. Nigdje niko ne štrajkuje protiv anti- covid mjera i svi ih se pridržavaju.

Autošovinizam, šta li to bi ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]