banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
mangia je napisao:
inace interesantno je da sto ljudi vise zanju teze govore. vrlo interesantno

e za ovo bi mogla da se otvori tema na drugom mjestu :D :D :D
sa ovim se u potpunosti slazem..
koliko sam samo puta video te skrte ljude :D :D
predlazem da otvoris novu temu pod nekim drugim podforumom, mogla bi da bude TOP .... svaka cast na komentaru :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 00:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
XentoniX je napisao:
eh da zaboravio sam reci, jedan dobar domaci forum
http://www.mycity.co.yu

Nije loš mycity, ali je to ipak svaštara. [es] je tehnički forum i zna se zašto ljudi dolaze tamo. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 01:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma naveo sam cisto onako.... i ostali su spomenuli po neki forum koji nije cisto elektro - racunarsko - informatickog tipa :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
evo kad je es na temi da i ja nesto pitam... jeste mozda dobili mail od es-a sljedece sadrzine:
Citiraj:
X-Gmail-Received: d7227fd29249b5b93fd81e499f1fc26878f7bbf2
Delivered-To: *******@gmail.com
Received: by 10.38.79.70 with SMTP id c70cs18555rnb;
Sun, 31 Jul 2005 00:08:38 -0700 (PDT)
Received: by 10.54.42.38 with SMTP id p38mr2181676wrp;
Return-Path: <www@es.verat.net>
Received: from es.verat.net (l33t.mafia.elitesecurity.org [217.26.67.165])
by mx.gmail.com with ESMTP id 14si2898044wrl.2005.07.31.00.08.38;
Received-SPF: neutral (gmail.com: 217.26.67.165 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of www@es.verat.net)
Received: by es.verat.net (Postfix, from userid 80)
id A960465C6AC; Sun, 31 Jul 2005 09:08:22 +0200 (CEST)
To: *******@gmail.com
Subject: Poruka od Krstarice
From:root@elitesecurity.org
Message-Id: <20050731070822.A960465C6AC@es.verat.net>
Date: Sun, 31 Jul 2005 09:08:22 +0200 (CEST)

Kao prvo, zelim da naglasim da smatram da je ovakva komunikacija sa korisnicima sjajan vid dokazivanja pojedinih cinjenica koje ne zelite da prihvatite.Naime ja sam Fowler administrator mozda i najveceg srbijanskog sajta http://www.krstarica.com i irc servera irc.krstarica.com

Mislim da se ovdje okupljaju djubrad od ljudi, tipa Limp_Bizkit, bl00dz3r0, Mix, ShatterHand, deroko, sunnis, Mil0s, CyberB, set_X, BoyScout, h4z4rd, Exoduks...i ekipa kanala #linux na krstarici i ono, tipovi su lame 100% pozivaju se kao neki BlackHat-i , mislim da takvim ljudima treba stati na kraj, znaci pokazati im sta su i ko su, a sta smo mi i ko smo mi, Gojko tebe postujem puno, imas forum sa jako jako puno experata, i pametnih i korisnih ljudi, i mislim da treba da udruzimo snage i stanemo ovakvim ljudima na kraj, Gojko pomozi mi da pokazem ovakvima gdje im je kraj, niko nece dirati moju Krstaricu!To je moj zivot, jedino sto imam, nikad ne izlazim iz kuce, imam problema sa vidom kad izadjem na sunce, fata me nesvestica i sl. stoga sam dobio posao da odrzavam ovako vazan sajt i server.Cak sam cuo neke pretnje da ce od 1og Avgusta moj irc server biti pod ddos napadom jer nisam ispunio neke uslove, ono, ovo je moj zivot, ja sam samo faca ovde, ako mi ne pomognes gojko i z
austavis ih, gubim karijeru i autoritet.Puno hvala, unapred.E ajde javi mi se na 0638689937 da dogovorimo taktiku! Bozo aka Fowler@Krstarica

posto sam bio na moru tek sad vidim da mi nisu stizali redovno izvjestaji o odgovorima na teme sa es-a....

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovo sam davno dobio .. i jos jednu poruku slicnog sadrzaja :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
jesam dobio. neko je nekako dosao do baze mailova korisnika i odaslao im tih par mailova jer je imao nekih nerasciscenih racuna sa ES timom. klasicna balkanska posla

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 19:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
mangia je napisao:
jesam dobio. neko je nekako dosao do baze mailova korisnika i odaslao im tih par mailova jer je imao nekih nerasciscenih racuna sa ES timom. klasicna balkanska posla

Nisu došli do baze mail adresa, nego su došli u posjed skripte koja šalje obavještenja svim korisnicima.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2005, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Ivan Dimkovic admin sa ES foruma je napisao:
E ovako... objasnicu ovo po poslednji put - ovo je obavestenje za nase postovane korisnike:

ES na zalost nije radio ovako dugo jer jedina osoba koja je imala mogucnost za pristup ES serveru nije bila dostupna (bila je na odmoru) - i nije bilo moguce organizovati zamenu sistema bez toga iz prostog razloga sto u NOC jednog velikog ISP-a ne moze da se udje bez regulisane dozvole za to.

Oko "problema napajanja": Nije "crklo napajanje" vec je zbog neispravnog napajanja izgoreo ceo ES-1 server (web server) - pa je zamena iziskivala zamenu vise komponenti, ili kupovinu nove masine. Novac da se to izvede nije bio problem, vec je bilo u pitanju neophodno vreme i fizicka prisutnost da se to uradi - a, kao sto rekoh, na zalost - osoba koja je do sada to radila (Gojko) nije bio dostupan.

Kako ovo jeste problem, i u buducnosti moze biti jos veci problem - zbog ovoga upravo ovih dana uvodimo mogucnost da nekoliko ljudi iz ES tima imaju legalan pristup NOC-u ISP-a u kojem se nalazi ES, radi obavljanja neophodnih popravki ako se u buducnosti desi da hardver opet crkne. Ovo ce znacajno unaprediti kvalitet servisa ES-a i eliminisati crne rupe kao sto je ova.

Sto se "hakovanja" tice - u ime ES tima slobodno mogu da kazem da su to najobicnije spekulacije i puke izmisljotine - slanje mailova se desilo ne kradjom baze mailova ili preuzimanjem servera, vec iskoriscavanjem ES skripte za obavestavanje svih korisnika (koristi se za vazna obavestenja) koja, nasom greskom, nije imala autentifikacionu zastitu. Neko je pronasao ime i putanju do te skripte i poslao nekoliko ruznih mailova, dokazujuci pre svega svoju infantilnost - ali i na nas propust, zbog cega mu se ipak zahvaljujem. Ovaj ruzni propust je ispravljen, pa je time i stavljena tacka na "hakovanje" sistema.

Ovo je jedino i "zvanicno" obavestenje ES-tima koje predstavlja potpun uvid u stanje stvari - nema tu nikakvih sakrivenih cinjenica ili bilo cega drugog - od samog pocetka svog rada cilj ES-a je upravo bio kvalitet, profesionalnost i konzistentnost, a ne nekakve teorije zavere i ostale gluposti obicno vezane za rani pubertet.

Jos jednom izvinjenje za neprijatnosti i nedostupnost ES servera i obecanje da se ovo vise nece ponoviti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]