banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 109  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima?
Glasanje se završava 14 Nov 2020, 18:50
Igor Radojičić 33%  33%  [ 14 ]
Draško Stanivuković 47%  47%  [ 20 ]
Neću glasati 21%  21%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2020, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
@Tabako Pit
Po toj logici CIK ne može kažnjavati stranke i političare nakon izbora do mjesec dana pred nove izbore.
Samo u mjesec dana izborne kampanje.
CIK je raspisao izbore pet mjeseci prije termina i od tada važe pravila i sankcije definisane zakonom.

Poslednji put menjao boban1982 dana 08 Okt 2020, 18:24, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Kazna je odlična.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 18:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Jesta zabrana politicke partije, uci ce u istoriju, ima da se procava u svim demokratskim knjigama dok je gradjana.
To se ni onaj niski predstavnik nije usudio da uradi, ali onaj njemac sa brcica nekad ranije jeste mada i on je tvrdio da je demokrata. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ne moze uci u istoriju.
Brale, nema vise mjesta tamo.

Sorry.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
GialloRosso je napisao:
Kazna je odlična.

Ova kazna je pravda božija.....ovako trebaju završiti sve stranke nastale papkarskim inženjeringom vladajućih.Stevandić dok je bio usamljen u toj ulozi kontao sam na tome će se završiti ali ovo sad je uzelo maha.....karcinom je metastazirao na sve vitalne organe i postao velika opasnost po nacionalni organizam.Jedini lijek je odstranjenje malignog tkiva sa oboljelog organizma.....hirurški i precizno.
Sve priče o alternativnoj medicini su sviranje q.......traženje zakonske osnove za sankcije i sl.
Slijedi radio i hemo terapija oboljeloj naciji,neće biti lako ali treba vjerovati medicini.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Da mi ipak sačekamo par dana da se vidi šta tačno piše u obrazloženju i šta će sud uraditi po žalbi.

@Čiča

Šta misliš da se može napraviti po pitanju preletača, i kako riješiti taj problem ?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:05 
Veteran
Veteran

Čiča iz Rogače je napisao:
GialloRosso je napisao:
Kazna je odlična.

Ova kazna je pravda božija.....ovako trebaju završiti sve stranke nastale papkarskim inženjeringom vladajućih.Stevandić dok je bio usamljen u toj ulozi kontao sam na tome će se završiti ali ovo sad je uzelo maha.....karcinom je metastazirao na sve vitalne organe i postao velika opasnost po nacionalni organizam.Jedini lijek je odstranjenje malignog tkiva sa oboljelog organizma.....hirurški i precizno.
Sve priče o alternativnoj medicini su sviranje q.......traženje zakonske osnove za sankcije i sl.
Slijedi radio i hemo terapija oboljeloj naciji,neće biti lako ali treba vjerovati medicini.

:o Ovo na nivou malignog ruskog uticaja, slabo Cile slabo.

Sta je sljedece sto planirate da hirurski odstranite? Je li to ta demokratija sto nas sutra ceka, sto vam se ne svidja i ne misli ko i vi, odstranju. Odstranjuj hirurski, odstranjuj da nista ne ostane.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Blic/Srpskainfo objavio obrazloženje CIK-a:
https://srpskainfo.com/nisu-se-drzali-d ... rima-foto/

Pominje se 7.3, ali i nešto novo
Citiraj:
Međutim, novo je što CIK smatra da je US prekršila član 1.13. a u njemu piše: “Prijava za ovjeru za učešće na izborima uključuje izjavu, potpisanu od predsjednika političke stranke,koalicije ili nezavisnog kandidata, da će se ta politička stranka, koalicija ili nezavisni kandidat u svojimaktivnostima pridržavati Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini”.

U prevodu, CIK smatra da se US nije držala Opšteg okvirnog sporazuma za mir, poznatijeg kao Dejtonski mirovni sporazum.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ova kazna je pravda božija.....ovako trebaju završiti sve stranke nastale papkarskim inženjeringom vladajućih.Stevandić dok je bio usamljen u toj ulozi kontao sam na tome će se završiti ali ovo sad je uzelo maha.....

Valjda bi bolje bilo da ga kazne birači ili da mu saradnici u stranci okrenu leđa, a ne da ga na ovaj način odstranjuju sa izbora.
Novi izbori su za dvije godine, od ovog što mu je CIK uradio samo može izaći jači, ako ima imalo pameti to će iskoristiti.

Što se tiče priče o papcima, jesmo li mi na forumu određivali ko će se naći na listama ili vrhovi stranaka?
Kako i zašto su stavljeni na liste oni koji su promijenili xy stranaka, poput Stevandića?

Poslednji put menjao Choban dana 08 Okt 2020, 19:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:12 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Rocker je napisao:
Da mi ipak sačekamo par dana da se vidi šta tačno piše u obrazloženju i šta će sud uraditi po žalbi.

@Čiča

Šta misliš da se može napraviti po pitanju preletača, i kako riješiti taj problem ?

Kako je to Sojic rijesio u Beloj Ladji...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
GialloRosso je napisao:
Kazna je odlična.

:o Ovo na nivou malignog ruskog uticaja, slabo Cile slabo.

Sta je sljedece sto planirate da hirurski odstranite? Je li to ta demokratija sto nas sutra ceka, sto vam se ne svidja i ne misli ko i vi, odstranju. Odstranjuj hirurski, odstranjuj da nista ne ostane.

Hirurški odstraniti maligno tkivo jer se organizam ne može sam sa tim nositi.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Joj Čiča al sereš.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:34 
Veteran
Veteran

Brale001 je napisao:
Ne moze uci u istoriju.
Brale, nema vise mjesta tamo.

Sorry.

Jes, da se nece napisati nova bolja demokratskija i gradjanskija.

U Srbiji se uveliko nove knjige pisu. Neki dan naletih, ono sa Kosova vam nista ne valja, nema pisanih tragova kazu.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Joj Čiča al sereš.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Ne sudi po avataru :(

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2020, 20:52 
Veteran
Veteran

Choban je napisao:
Blic/Srpskainfo objavio obrazloženje CIK-a:
https://srpskainfo.com/nisu-se-drzali-d ... rima-foto/

Pominje se 7.3, ali i nešto novo
Citiraj:
Međutim, novo je što CIK smatra da je US prekršila član 1.13. a u njemu piše: “Prijava za ovjeru za učešće na izborima uključuje izjavu, potpisanu od predsjednika političke stranke,koalicije ili nezavisnog kandidata, da će se ta politička stranka, koalicija ili nezavisni kandidat u svojimaktivnostima pridržavati Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini”.

U prevodu, CIK smatra da se US nije držala Opšteg okvirnog sporazuma za mir, poznatijeg kao Dejtonski mirovni sporazum.

Sto znaci, odluka nema konkretno uporiste u zakonu i nije pravan utemeljena, krsi osnovno ljudsko pravo da bira i bude biran, donesena iz sitnih politickih interesa SDS-a i PDP-a, pa cemo je zamotati u Dejtonski sporazum da babuni popuse. Jos jedna perverzija.

Ima li neko od demokrata neko bolje tumacenje, za neuke babune, a da nije na liniji mrznje prema US, kad smo vec kod govora mrznje.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2020, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ja ne znam čemu toliko uzbuđenje oko ovoga...Ništa značajno se nije desilo, i ništa se značajno u buduće neće promjeniti... Neki "kadrovi" koji su trebali ući u lokalne parlamente, neće ući, a ući će drugi koji inače ne bi... po kvalitetu i jedni i drugi su u 5 deka...
Već isti dan sam čuo da su se odmah počeli sklapati aranžmani između ovih sa liste US, i koalicionih partnera o plasiranju glasova njima za adekvatnu protuuslugu..."demokratija" se dovodi do perfekcije....

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2020, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Taj član oko Dejtona tumačili su "široko".
Mogu većinu stranaka izbaciti sa izbora ako ga budu tumačili na taj način.
Neke stranke govore o razdruživanju, neke o trećem entitetu, neke o ukidanju entiteta ili o "jedan čovjek jedan glas"... Sve zavisi iz čijeg dijela BiH dolaze.
Onda bi ih ovi iz CIK-a mogli poizbacivati sa izbora, ako bi taj član tako tumačili.

Da se razumijemo, spot Ujedinjene je debilan, a nešto nisam ni ljubitelj te partije, ali se ovo njima nije trebalo desiti. Još im diže rejting i dodatno u BL motiviše birače njihovih koalicionih partnera da izađu na izbore, što umanjuje šansu opozicionom kandidatu za gradonačelnika.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2020, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
GialloRosso je napisao:
Kazna je odlična.

Ukinuti SDS?

Zar nije trebalo prvo u partiji koja ponajvise boluje da se to rijesi. Brljas SDS i narod.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2020, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Choban je napisao:
Taj član oko Dejtona tumačili su "široko".
Mogu većinu stranaka izbaciti sa izbora ako ga budu tumačili na taj način.
Neke stranke govore o razdruživanju, neke o trećem entitetu, neke o ukidanju entiteta ili o "jedan čovjek jedan glas"... Sve zavisi iz čijeg dijela BiH dolaze.
Onda bi ih ovi iz CIK-a mogli poizbacivati sa izbora, ako bi taj član tako tumačili.

Da se razumijemo, spot Ujedinjene je debilan, a nešto nisam ni ljubitelj te partije, ali se ovo njima nije trebalo desiti. Još im diže rejting i dodatno u BL motiviše birače njihovih koalicionih partnera da izađu na izbore, što umanjuje šansu opozicionom kandidatu za gradonačelnika.

To može da motiviše samo zaostale u razvoju da izadju na izbore. Motivacija za normalnu osobu bi bila veća plata, niže cijene goriva, manji PDV itd. Nacionalizam na zadnjem mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2020, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti ko da si pao s Marsa.
Ovdje nacionalističke fore prolaze decenijama, a taktika koja prolazi kod glasača neće biti tako lako promijenjena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 109  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]