CopyLeft je napisao:
Nije to samo zbog Nove BH nego zbog niza događanja. Prvo zbog gubitka SK kojeg smo imali, onda zbog gubitka Fox kanala, National Geographica pa onda zbog gubitka Nove BH i zbog toga što nema perspektive da ćemo ikad moći dobiti Sport Klubove niti kanale Nova grupacije a meni znači gledati Novu S koju gledam ovako na rate preko youtuba Ivanovića, Utisak i slično a da o filmskom i dramskom programu i ne pričam. Neću da bindžujem. Bolje je iskoristiti promo period Totala a do tad će isteći ugovorna obaveza Elte. Do tad imam Arene u HD-u a preko Totala SK i Nova i ostale strane kanale koje nećemo nikad dobiti od Elte. Mogu ovako čekati dok trava naraste godinama. Dosta je i bilo 8 godina.
Ako su razlog kanali iz Srbije, bolje ti je uzmi Total Srbija, jer su u Total BIH kanali iz Srbije češće zaključani nego što na njima možeš išta vidjeti. Užasni su. Ja sam zbog toga raskinuo ugovor sa Total BIH. Ovih dana mi je pola sela dolazilo kod staraca gledati odbojku, kvalifikacijski turnir za OI, jer je RTS bio zaključan a moji imaju Total Srbija. Toliko su unakazili RTS i Prvu, pa čak i O2 i Pink Srbija, da ništa pod milim Bogom tu više ne možeš vidjeti. U "mraku" su čak i dokumentarni sadržaji, skoro svi filmovi, pa čak i domaći, a često se desi da im taj sistem prolupa pa ostanu u mraku i jutarnji program i dnevne informativne ili zabavne emisije. Ne znam kakvo je stanje sa Nova S, ali i tu zatamne reprezentativni sport. Meni je to bilo krajnje neprihvatljivo, pa smo se brzo pozdravili. Kod staraca mi je Total Srbija već 13 godina. Nemam ni najmanju zamjerku. Vidim da si korisnik Elte, i oni su, vidno je od prodaje, počeli sve više zamračivati kanale iz Srbije, dok su stari vlasnici bili, bilo je super, bilo je jako malo zamračenog sadržaja, sada je stanje gore. Ja sam produžio Ugovor samo zbog toga što mi optika nije ušla u zgradu, a i dobio sam nešto brži net tako da sada mogu istovremeno tjerati Viet, EON i Elta GO a da se to uopšte ne osjeti.