Iz starog svijeta kompjutera:
U malom privatnom avionu letjeli su pilot i desetak veoma vaznih putnika za Sijetl. Medjutim, kad su prisli gradu, udari ogromno nevrijeme, nebo se tako zamraci da se nista vidjeti nije moglo, a grad se izgubi u izmaglici smoga i prljavstine. Pilot nazva kontrolu leta, a oni mu kratko rekose da je situacija kriticna, puno aviona ceka na sletanje, te nek kruzi na 6500 stopa dok ne budu u mogucnosti da mu pomognu.
Pilot ih poslusa, te poce kruziti iznad grada, ali ubrzo izgubi svaki kontakt sa kontrolom, instrumenti pocese da otkazuju, a kao slag na tortu primjeti i da mu nestaje goriva. Ocajan, one se poce spustati ka gradu, u nadi da ce naci bilo kakvu pomoc. Odjednom, kroz prozoru visoke zgrade ugleda cinovnika kako sjedi u svojoj kancelariji i nesto piskara. Pilot primace avion zgradi, mahnu rukom, a cinovnik, vidjevsi ga, ustade i otvori prozor.
"Dobar dan.", uctivo rece pilot "Izgleda da smo se izgubili u ovom nevremenu, pa nam je potrebna mala pomoc."
"Nema problema.", odgovori sluzbenik "Nastojacu da vam pomognem ako ikako mogu. Sta vas zanima?"
"Gdje se mi tacno nalazimo?", upita pilot.
"Ah, gospodine, vi ste u avionu!", samozadovoljno ce sluzbenik.
"Mnogo hvala.", odgovori pilot, okrenu avion, preleti dve milje, potom ga okrenu na istok za 60 stepeni, i po veoma maloj vidljivosti i bez pomoci instrumenata, tecno i glatko spusti avion na pistu.
Medju putnicima nasta odusevljenje, bura aplauza, ovacije, a jedna starija gospodja mu pridje i upita ga:
"Jao divni mladicu, pa kako ste samo uspjeli da nas spasete pod ovakvim okolnostima?!"
"Znate,", odgovori pilot, "covjek od koga sam trazio pomoc, dao mi je potpuno tacan, ali potpuno beskoristan odgovor, sto znaci da je sluzbenik Microsoft-ove Sluzbe podrske korisnicima, a od te zgrade se brzo i lako stize do aerodroma."
|