blaf77 je napisao:
Milan je napisao:
u cemu je razlika izmedju manuelne i automatske klime?
Ugrubo - manuelna stalno jednako hladi, automatska smanji kad dostigne zadanu temperaturu, pojaca se kad se zagrije kabina, neces se zalediti ako je ne diraš.
Ja bih bjezao od tog focusa, to ce trositi boga oca a neće ici nikako. Imao sam stariji 1.6 i slabo je isao, trosio 12.5 litara plina po gradu, a tek 1.4.
Kad Blaf77 kaze potrosnja...u prilog tome
Re: Focus 1.4 benznac
Poruka od Vlada » ponedeljak, 21. sep. 2009. u 10:32h
Nikola kv piše:
Pravi izbor i odlican auto. Ja imam novog Fokusa 1.6 100ks kupio sam ga pre dva meseca i do sada sam presao 1700km i prezadovoljan sam, samo mislim da si mogao da uzmes neki jaci motor posto mislim da je 1.4 slab za njega jer auto ima tezinu. Kako ti se krece potrosnja, i da li si isao na neki servis posto me intresuje da li je skup za odrzavanje. Koliko si ga platio ?
Mogao sam samo što ih je bruka teško naći kao što sam već napisao.
Potrošnja mi ide između 6,5 l i 7.0 l u kombinovanoj vožnji.
Inače klimu ne gasim, a i pošteno ga gazim tako da su te cifre odlične.
Za nedelju dve ga vozim na servis, prvi odkako je kod mene.
Gledajući fakture iz Granda osnovni servis je koštao negde oko 9.500 din pre godinu i nešto.
Isto to je u G.A.G.A. servisu plaćeno 6.500 din.
Delovi i maziva su isti kao i u Grandu, a i cena je ista, ali su ruke kod Gage oko 3.000 din. To je cena iz decembra 2008.
Ti ćeš u svakom slučaju morati u Grand dok ne istekne garancija. Posle toga traži nekog jeftinijeg majstora jer ovi zvanični deru sumanuto.
Čuo sam da u Ćupriji kao ima neki Ford servis koji se zatvarao pa opet otvarao, ali je potpuno ne proveren pa ići kod njih je rizik.
Inače mene je ovaj moj izašao 9.000 €, sa pređenih 38.000 km. U vreme kada sam ga pazario tako su se kretale cene, i kod vlasnika a i na auto plačevima.
Pri čemu da vrsta goriva (dizel ili benzin), snaga motora, kilometraža i oprema skoro da nisu igrale nikakvu ulogu.
Svi tražili 9.000 i to ti je.