Citiraj:
Mislim da jedan od najboljih konfiguratora ima Alienware...
Eh eh .. Alienware :) Mislim da je on ipak van konkurencije ;)
Malo zakasnjelo, ali evo i moj komentar (nije da se nesto posebno razlikuje od drugih, ali sta je - tu je)
Mislim da je mangia htio reci da prodavaci zele sa minimalnim naporom da ostvare maksimalan profit.
Druga stvar, ponuda kod nas je stvarno ocajna. Recimo Ze-Com (koji ajmo reci vazi za jednog od vecih dilera u BL) na svom site-u ima maximalno 4 tipa grafickih kartica (od kojih nijedna nije ni blizu onima novije generacije), situacija sa ponudom procesora, ploca, diskova i memorije (recimo da su to najvazniji dijelovi racunara). Nista bolja nije situacija ni sa drugim komponentama. Ova "boljka" prati i ostale prezentacije firmi na internetu (ako je uopste imaju). Ok, razumijem da trenutno nemaju odredjeni artikal na lageru, ali misim da je red da se navede barem malo veci broj pa ako treba i pored njih (to Bogu hvala i nije tako tesko) okace znak "nedostupno" ili nesto slicno pa da se zna da treba proci odredjeni vremenski period da bi se dobila konfiguracija sa tom komponentom.
Jos jedna zamjerka ide (mada to i nije posebno vezano za internet prezentacije) je njihovim ponudjenim konfiguracijama. Racunar kosta 2000 KM, sve u njemu top i odjednom 128MB memorije ili neki GeForce 2 .. pa mislim stvarno ili nedaj Boze ono sto je Diablo govorio, fali ram ili nesto tome slicno :)
Dalje, zamjerke na dizajn .. vecina njih je dosadna, neintuitivna i ne pruza ni izbliza dovoljan broj zeljenih informacija. Takodje je i "podrska" na tim sajtovima ravna 0. Odgovor na zeljeni upit (ako uopste stigne) kasni barem 15-20 dana. Niko me ne moze ubjediti da oni imaju toliko posla da ne mogu odvojiti 1/2h dnevno za azuriranje stranice/citanje pristiglih mailova.
Stef, sajt k'o sajt nije poseban ali nije ni brilijantan, ali buduci da te vec interesuje misljenje korisnika o situaciji kod nas predpostavljam da ne planirate ostati na trenutnom. Znaci - samo naprijed, pregledaj malo ove komentare vidi sta ljudi smatraju za najveci problem te ga probaj otkloniti. Sretno ;)