gogo99 je napisao:
3 od 5 !!!!!!!
Grok! Jel imaš nešto da zamjeriš ili kažeš, osim što si nam ostavio sud tvog genijalnog ocjenjivačkog talenta? Šta je ovo, osnovna škola ?
Ne znam ja kako vi ocjenjujete filmove, ali evo kako ja to radim...
Prvo, odredim kome je namjenjen film. Pa recimo:
a) film za zabavu - komedija
b) istorijski film
c) muzički film
d) akcijski film
...
Zatim kažem - film je vrijedan vremena koje potrošite gledajući ga - ili nije vrijedan. Eventualno - veoma rijetko - dam neku ocjenu u sredini.
I naravno kratak uvod ili komentar.
U ovom slučaju, rekao bih svima - Dnevnik Če Gevare je
istorijski film ozbiljnog karaktera o mladosti slavnog revolucionara vrijedan utrošenog vremena i novca na gledanje.
Primjera radi, za najnoviji Batman bih rekao:
"Prosječan akcijski film interesantan samo za klince i fanove." pre svega zbog masivnih provala u filmu, od onog klana, preko mikrovalne koja isparava cijeli vodovod do izgleda grada i batmobilea. Sve je ko iz Alise u zemlji čuda, a fizika koja prožima film nije poznata ni naučnoj fantastici.
Pih, šta mi bi da učim ljude kako da ocjenjuju filmove
Svejedno, pozdrav

Film je "il numero uno!" ...
Ebote, kaže mi drug da je u Neumu vidio neke rastafarijance na obali kako duvaju "vutru" i slučajno okinuo po gitari "No woman no cry". Posljedice: Čorba od Vutre & Bijelog luka + put do Dubrovnika i nevjerovatna priča o tim niggerima iz Konga koji su pošli na put oko svijeta. Nešto u fazonu Čea, samo sa manje plemenitim ciljem i tokom