Eh,nekad su i crtani filmovi bili dobri...
A sad,ovi "Tom i Dzeri klinci" jedan izvadi laserski pistolj,drugi izvadi laserski ultra haj-faj-naj pistolj,onda ovaj prvi izvadi atomski-mega-giga-sranje pistolj,onda...
Nema vise onog klepi Dzeri Toma,pa se ganjaju kroz kucu.
Eeee,ta dobra stara vremena.
Gledala sam Kalimera - jeste,crno pile,sa komadom zute ljuske na glavi (ako se dobro sjecam) koje govori "nepravda,pa to ti je"...Imala sam cak i majicu kratkih rukava sa slikom kalimera naprijed.Cijelo jedno ljeto nisam je skoro ni skidala.
Barum,barum (ja sam ubjedjena da je "barum,barum",a ne "bajun,bajun") - uglavnom,bijela linija i taj 'lik' sto hoda po njoj i na kraju uvijek propadne - u originalu se zove "La linea" (ako me sjecanje ne izdaje - stari se,hehehe).
Pcelica Maja (a 'pcelac' se zvao Pavao...ili Pavle mozda???...)
Baltazar.
Sport Bili - plus Lili (ona) i Vili (pas) - sa onom torbicom u koju stane sve sto pozeljeti mozes.
Strumfovi (Gragamel i kompanija).
Snorkijevci (sa onim 'surlama' na glavi...na pocetku je brod i dnevnik s njega pada u more,na dno...).
Evoksi.
Bipsici (oni imaju nekog zlicu kao Gargamela,samo ovaj ima 2 psa i dvorsku ludu).
Kuce Dragoljupce (on je kao neki detektiv,policajac,sta li).
Stripy.
Pera Kojot Genije.
Ptica Trkacica.
Pink Panter.
Eustahije Brzic (i Japanska buba ha-sa,sa onim cvikama

).
"A je to" (mislila sam da se to zove slicno nesto,ali...hm...nek bude "a je to").
Dusko Dugousko i "sta te muci cakani" (simpatican mi je i onaj niski lovac sa smijesnom kapom,sto ga Dusko uvijek zezne).
Tom i Dzeri.
Paja Patak,Siljo,Miki Maus...
Oni su klasika.
Pa bili su i leteci medvjedici.Pa Cipelici.
Sjecam se i nekih Blufonaca,ali pojma nemam o cemu bi se tu moglo raditi (a mozda ni naziv nije tacan).
Ne mogu da se sjetim u kojem je crticu bio Ciril Stipsa,pa ako neko zna...
Danko Bananko - Bananamen,Nindza Kornjace i Hi-men mi nisu bas nesto,koliko su ovi prethodni.
Sa Transformersima za mene pocinje nova era crtica,koji su savremeni,ali bez onog sarma starih dobrih crtica.