banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 07:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 05:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
BSE je napisao:
Maran Ata je napisao:
Да ли је Ноје, на пример, био Јеврејин? :roll:

ne znam, je li ? Meni se cini da jeste

:D

Nevazno je da li je Noje bio Jevrejin ili ne! Ono sto je vazno jeste da je Noje propovedao dobru vest-unistenje zla koje je prevladavalo u to veme kada su na zemlji "hodili divovi" poznatiji kao Nefilimi (sinovi materijalizovanih otpalih andjela-demona i zena na zemlji). Noje i njegova porodica su bili u potpunosti odani i poslusni Bogu i kao takvi dobili predivnu prednost da budu roditelji celokupnom narastaju koje je naseljavalo i naseljava zemlju.

Gradeci arku Noje je "osudio" tadasnji narastaj koji je umro u velikom potopu. To ce se uskoro desiti i sadasnjem zlom sistemu stvari koji ce nestati zauvek i biti zamenjen Bozjim Kraljevstvom koje ce vladati nad poslusnim stanovnistvom koje vec sada zauzima stav i podupire Bozje Kraljevstvo na celu sa Isusom Hristom!

I da odgovorim na pitanje da li je (ne kazem bio, vec da li je) Noje Jevrejin ili ne: Noje nije Jevrejin. Avram je prvi covek koji je nazvan Jevrejinom (Postanje 14:13). Kada je dobio obecanje da ce biti otac nacijama, Jehova ga je nazvao Avraham (Postanje 17:4-6) sto u prevodu znaci ono sto ce biti -otac nacijama.

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 11:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Dragutin je napisao:
BSE je napisao:
Maran Ata je napisao:
Да ли је Ноје, на пример, био Јеврејин? :roll:

ne znam, je li ? Meni se cini da jeste

[color=darkred][i]Nevazno je da li je Noje bio Jevrejin ili ne!

nije nevazno
ocigledno je vazno cim ga maranata spominje :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
BSE je napisao:
heh subotari....pa hriscanstvo i jeste subotarska religija
pitajte svestena lica ili ako vam je lakse pogledajte u crkveni kalendar
nije valjda da ne znate porijeklo vase jevjrejske vjere
Само да те поидсетим зашто сам питао д али је Ноје био Јеврејин. Ако није, да ли је и његова вера у овог истог Бога - јеврејска?!? :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 14:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa kako se to provlaci kroz tu religiju On i jeste Bog svih Jevreja nije li ? :)
ko su bili sveti ljudi/poslanici/mesije u toj religiji ? Jevrej do jevreja
uostalom kao sto sam rekao ta religija ima toliko kontradikcija da sama sebe ponistava
a i ljudi su od toga napravili idolopoklonicku religiju

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 14:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pitanje religije nije jedostavno. Odgovor na to i mnoga druga pitanja, zahteva ozbiljno i temeljito proucavanje Biblije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
pa kako se to provlaci kroz tu religiju On i jeste Bog svih Jevreja nije li ? :)
uostalom kao sto sam rekao ta religija ima toliko kontradikcija da sama sebe ponistava
Бегаш од одговора као зечић... :lol: Ајде да ти генерализујем питање... Када је и зашто дошло до елекције патријарха који је добио Божји благослов као и његово потомство (јеврејски народ)? И да ли су библјски праведници пре тог патријарха били Јевреји, и ако нису, зашто би ту веру називали "јеврејском"?!? 8) :D :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 17:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
BSE je napisao:
Бегаш од одговора као зечић... :lol: Ајде да ти генерализујем питање... Када је и зашто дошло до елекције патријарха који је добио Божји благослов као и његово потомство (јеврејски народ)? И да ли су библјски праведници пре тог патријарха били Јевреји, и ако нису, зашто би ту веру називали "јеврејском"?!? 8) :D :drinking:

Bilo bi zaista ljubazno kad bi za licne obracune i prepucavanja koristio sanduce za poruke!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 12:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

maranata ako nisi znao ta vjera se je zvala jevrejska zato sto su je samo jevreji praktikovali

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А ја сам ти са својим питањима покушао објаснити да то није тачно. Да су веру у истинитог Бога имали људи и пре него је дошло до елекције Јевреја за Божји народ. То што је у одређеном периоду историје само јеврејски народ имао ту веру, не чини је аутоматски "јеврејском". :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 17:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh istinskog Boga....pa sve religije danas propagiraju vjeru u istinskog Boga
znaci da su sve religije prave ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То није тачно. Будизам на прмер је облик атеизма у коме богови или Бог уопште не постоји... Хиндуизам?!? Они имају 20ак хиљада богова... на ког конкретно мислиш? :lol: Мухамеданци верују у паганског бога меке чији је знак и пре и после Мухамеда - полумесец. :D итд...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 13:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

svojim odgovorom si potvrdio ono sto sam i mislio : nemas pojma o drugim religijama
pogledaj malo bolje sta je budizam i hinduizam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Буда је веровао да је универзум пун богова, божица, демона и осталих нељудских креатура, али су по Буди, све те креатуре биле временски ограничене и подложне умирању и поновном рађању. По Буди, није постојало никакво надбиће, које постоји и пре креације, и које је стврило све видљиво и невидљиво. Дакле, Будина визија универзума не подразумева ишта поврх и изнад креације, а то је познато као - атеизам. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 15:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Nema potrebe za tako krupnom raspravom.

Jedan, jedini pokazatelj identifikuje sve krive religije:

Besmrtnost duse nije biblijska doktrina. Sve religije koje zagovaraju besmrtnost duse ne praktikuju biblijsku nauku. Propovednik 9:5 i 10 nedvosmisleno svedoci o tome a takodje i pocetak Biblije, preciznije Postanje 2:16,17.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево прилике да се ја и ти у нечему сложимо. :D :lol: :D

Само... слабо објашњење за некога ко не верује да је Библија заправо Божја Реч. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sad sam totalno zbunjen
ateizam je religija ?
i btw gdje je u svemu tome Bog iz Budizma ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно да је религија. Као што теисти верују да Бог постоји, такои атеисти верују да Бог не постоји. Дакле, верују у различите ствари... Бог у Будизму не постоји. Зато су прогласили Буду за бога... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Kako god da bilo, u sta vjeruju jedni i u sta vjeruju drugi za mene je apsolutno nebitno. Zar da se ja opterecujem tudjim problemima :D !? Neka svako radi kako mu volja i sta ga ispunjava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 13:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

sathya je napisao:
Kako god da bilo, u sta vjeruju jedni i u sta vjeruju drugi za mene je apsolutno nebitno. Zar da se ja opterecujem tudjim problemima :D !? Neka svako radi kako mu volja i sta ga ispunjava.

Druze od zivotne je vaznosti sta je istina. Ne radi se o obicnom zivotu vec o vecnom zivotu u raju na zemlji!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 13:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Dragutin je napisao:
Druze od zivotne je vaznosti sta je istina. Ne radi se o obicnom zivotu vec o vecnom zivotu u raju na zemlji

super, ti tezi tom vjecnom zivotu. btw: sretno sa knjiskim bubicama

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]