Grozim se na cinjenicu da karakterisete cure preko 25 kao starije

meni je starija zene sad tek negdje 55-60 ...a sve do tad je djevojcica-djevojka-cura-zena-srednja dob pa tek onda zrela starija dob... mada priznacu ja kad sam imala 18..i meni je 25 izgledalo jako daleko i starooo

tako da kad dodjes u taj uzrast i dalje ces biti tako mlad, cio, veseo, smijaces se svojom glupostima iz 18-te a uzivati u znanju

i zrelosti

u 25-te. Tako ce biti kad dodjem 30-tu mislicu na 25-tu etc etc ...
Ako mislite na zrelost u smislu sexualne zrelosti neko moze u u 18-oj da ima iskustva duplo vishe nego neke cure u 25-oj ali ova sa 18 nije bila u prilici da razmislja o nekim drugim zivotnim situacijama niti je mogla da upozna veci broj ljudi, niti da ima zivotnog iskustva,niti slifa, niti komunikacije, jer to je nesto sto se gradi zivljenjem,minutama, satima, danima, godinama....
Jer ne moze biti novi most u Mostaru stariji od starog mosta u Mostaru
Naravno individualne varijacije uvijek postoje,s ozbirom na zivotne okolnosti odredjenih osoba, no sustina je ta.
Mislim da razlika od 1 ili 2 godine i nije neka velika razlika...ali sve preko se vec osjeti. Ja recimo svakodnevno budem na kafi sa momcima koji su stariji od mene po 7-8 godina pa do mladjih 2 godine. Milion puta je bolja komunikacija sa ovim prvima. Jer zene brze sazrijevaju...priznali vi to ili ne, nauka je to dokazala

Jer cure mladje 2 godinu su zrelije od momaka tog uzrasta. Ja to inace pratim kad sjedim u drustvu
Zanimljivo je i sledece da cure od 25 godina tesko da ce biti sa nekim ko ima 16 ili 17, ali zato one sa 33-35 godina ce rado biti sa nekim momkom od 25. Te koje su presle 30-tu su ili neudane, ili nisu imale duze partnera ili zele da se osjecaju podmladjene i da budu pozeljne i rado nalaze mladje. Imam takvih par prijateljica cak i iz rodbine

ali sve to je kratkog daha, jer kada se "potrosi" tjelesna privlacnost i kada treba da se krene na nesto dalje , zivotno i trenutno...nema dovoljnog kapaciteta da tece ujednacenim ritmom i to puca.
Kako ono Lepa Brena pjeva "decko mi je skolarac pa mu saljem dzeparac ..da ide u kino da mu bude fino..kad u disko krene da se sjeti mene"

)