Ja se sjećam dosta slučajeva što iz osnovne škole što iz komšiluka,..i svi ti "slučajevi" su bili "vaspitavani" batinom i agresijom, što se pokazalo kako se pokazalo.
Izdvojiću dva, naravno neću navoditi imena, pretpostavljam da većina ljudi iz generacija koje sada imaju 26 + godina znaju te ljude,..posebno ovi koji su rasli u Boriku..
Prvi je stariji od mene 2 - 3 godine,..otac ga je tukao vojnim opasačem da je komšiluk sav u krugu 50 metara bio na prozorima,..stari mu je bio mrcina poprilična (fizički), poznat lik u gradu i sportski radnik (trebalo bi i da je pedagog, ali..) otišli su iz BL 92. On je svoje frustracije (koje su po mom mišljenju, izmedju ostalog velikim dijelom posljedica upravo vaspitnih mjera koje je sprovodio njegov otac) ispoljavao maltretirajući na sve moguće načine drugu djecu, uglavnom mladje klince od sebe ali nije se ustručavao obračunavati ni sa starijima, sa njima je izvlačio deblji kraj uglavnom, hodao modar, iživljavao se na životinjama- mačkama, psima i svemu što mu je dolazilo pod ruku..da bi kao šlag na sve, od silnog bijesa ogulio drvo, koje se naravno osušilo i morali su ga posjeći.
Drugi "slučaj" je išao sa mnom u razred, on je takodjer bio "vaspitavan" opasačem, ali za razliku od ovog prvog, njegov otac se nije libio da ga izdegenjači pred rajom, što iz škole, što iz komšiluka, (ako treba birati od dva zla manje, onda bolje da ga je tukao u kući) pa je i on imao slične "vaspitne" metode prema svojim vršnjacima i malo starijima ali su (koliko ja znam), biljke i životinje bile poštedjene.
Ovaj drugi je danas u zatvoru zbog ubistva, na žalost, a ovaj prvi ne znam u šta je izrastao jer je otišao iz BL kao što sam već napisala.
Ovim sam se htjela nadovezati na Nitrov post, dakle sve generacije su imale problematičnih likova..ovi što sam navela su ekstremniji, ali za razliku od onoga što se danas dešava, oni mi se čine kao "drage baje" u svoje vrijeme. Mi koji smo rasli u neka normalnija vremena, imao nas je barem(ako ništa drugo) ko istući, danas mi se čini da roditelji niti znaju, niti ih pretjerano interesuje šta im djeca rade, gdje su i u kakvim se krugovima kreću.
Slažem se Vader da stanje kakvo danas imamo, nije samo posljedica rata, ali 80% jeste posljedica, ne direktno ratnih razaranja, ali opšte atmosfere koja je vladala u to vrijeme zasigurno, odsustvo svakog oblika odgovornosti dovelo je do toga da današnja omladina (pri tom mislim na klince 13,14,15,16... godina) ne osjeća odgovornost za svoje postupke, niti ima osjećaj prema drugim ljudima..tudjoj imovini, nemaju osjećaj poštovanja prema autoritetima, oni su sami sebi dovoljni, jer su na žalost i bili, a i sada su većinom prepušteni sami sebi.
_________________ ..u tom cucu grmi zec... 
|