Lisa_Simpson je napisao:
(kao npr. Fiat Seicento)

Donesi meni desetak konzervi od pastete i dvadesetak od Cole (moze i od Laskog

) i kilu eksera i sklepacu ti auto pouzdaniji od tog.
Jedna pouka: znate onu cuvenu kad su vlasnika Mercedesa pitali koji je najbolji auto na svijetu, a on rekao: "Novo auto, pa polovan Mercedes" e ima jedna moja: "Bolje i polovna Zastava (aj dobro nemora bas zastava ali...) nego novi Fiat". I stvarno tako mislim ako imas uslove (para) nemoj kupovati Fiat (pogotovo taj Seicento) zbog svoje sigurnosti. Pa ljudi moji ne propadaju oni zato sto su kvalitetni. Mislim stvarno ja tanji lim na autu nisam vidio (cak se u proslosti desavalo da su zadnje dijelove nekih automobila pravili od plastike - mislim na djelove karoserije).
Po tim uslovima sto si ti nabrojala nemozes naci nijedan auto. Pazi, ako kupujes relativno noviji auto moras se pomiriti sa tim da su dijelovi skupi i tu nema sta.
mikii je napisao:
VW Polo III, peugeot 306
Polo III mi nekako nije za zensko, a pezo nikako ne ispunjava njene uslove. Auto je prilicno velik (tacnije sirok) tako da mislim da nije bas za nju, a dijelovi su papreno skupi (pogotovo ako uzimas original u Veranu - znam iz iskustva)
Lisa_Simpson je napisao:
U pravu je P-I-M-P, golf 3 je ok auto
E sad ti jedno pa drugo. Jesi li uopste vozila tricu (to uopste nije malen auto - meni jeste jer ja volim auta kategorije Audi 100...). Auto jeste fin (meni odlican po svim kriterijumima) ali nikako ne ispunjava tvoj uslov za parkiranje. Kod voznje unazad je poprilicno nepregledan tako da ti za parkiranje nebi bio bas pogodan. Prednost mu je sto ima dobro odradjene bocne retrovizore te ga mozes onda bez problema uvesti ako znas voziti na retrovizore.
Po meni Clio je pravi auto za zensko, a ti fino otidji po prodavnicama i vidi koliko su farovi i ostali dijelovi za pojedina auta pa vidi za koji su najjeftinijji

.
Inace ti si dala vrlo malo kriterijuma za kupovinu auta, a ima ih jos mnogo znacajnih kao sto su potrosnja (kad nevozis auto na ovo uopste ne obracas paznju pa mnogi kupe jako auto koje trosi ko boing 747 pa se uhvate za glavu kad im se novcanik stanji), snaga, kubikaza (od ovo dvoje zavisi i visina osiguranja), diesel/benzin, odnos tezina - snaga/kubikaza, cijena redovnog servisa, ko ga je vozi prije tebe i kako je vozen. Dobro mozda sam i ja pretjerao (nekima jesam ali ovo su svakako stvari na koje treba obratiti paznju). I kad se odlucis vec da kupis neki auto najbolje bi ti bilo da zovnes pred samu kupovinu nekog majstora da ga pregleda (kvlitetan majstor na prvo oko vidi stanje auta) i kaze ti vrijedi li toliko. Ne da mi se vise pisati...
Jos jednom moj glas za Clio (jest da dijelovi nisu bas jeftini, ali, vec sam rekao, to je stvar sa kojom se moras pomoriti kad kupujes noviji auto).
Fino oglase u ruke i vidi koja ti se auta svidjaju pa stavi to ovdje a mi cemo ti reci nedostatke i prednosti.
BTW. Niko ti nije predlozio legendarnu peglicu. Lakse ju je parkirati nego bicikl a potrosnja prava sitnica dijelovi isto tako.

Of course zezam se