Прво, основно и једино: о укусима се не расправља.
Али, изузмимо из дефиниције то "једино", па да наставимо расправу...
Ово што си објавио је неки готик метал у својој већини
Neki_to_vole_vruce je napisao:
Metal da. Ali ne i death i black metal.
To je bas crno. Ma da imas ljudi mladje populacije koja se ubija tim
To je fora ova
https://youtu.be/6dW6aNAZGTMAli ovo je melodicno,mracno.
Profici su.
док блек (којем припада и Звијер) а поготово дет нису мелодични толико, "мекани", пријемчиви уху. То су такви жанрови, јебига.
И видите, ни мени кад сам први пут чуо блек или дет се нису баш нешто дојмили, више сам волио испрва моје старе екс ју бендове и стари хеви. Али временом се дође до стадијума кад се и на то привикне уво и почне се и то човјеку свиђати, да не кажем да то заволи. Нећу сад да пишем о неком развојном путу "од Црвене Јабуке до порнграјнда", јер је то нека сасвим нова и широка тема, а и зависи од појединца до појединца, како је ко шта имао прилике да слуша у дјетињству и са чим да долази у контакт, којим редослиједом.
Али у сваком случају, ако то претставимо сликовито, на путу дугом 10 km на чијем крају је тај неки грајнд и слични поджанрови експериментално-екстремног метала и уопште екстремне музике, блек и дет би се нашли негдје на 9-том километру. Можда 8,5. А пошто ви који ово не разумијете (није срамота, само чињеница) углавном нисте се привикли ни на шта жешће од Мотора од Д.Јагода (не кажем да нисте чули, већ да вам није постало пријемчиво уху), онда је сасвим разумно да вам не требате да слушате овакве ствари одмах на прву, јер толико степеница прескочити је превише.
Alkibijad Dajguz V je napisao:
Marta i Zvijer svojim izražavanjem muzičkim ismijavaju upravo to normalno, i na jedan subverzivan način ogoljuju moderni konzumerizam i globalno društvo.
Има и овога. Умјетност је напредовала и напредује, тј. развија се непрестано. Не само музика, све гране. Рецимо у сликарству, Пикасо изнио на изложбу празно платно. Ни потез није повукао. Али и то је умјетност, вјерујте да јесте. Давно је прошла ренесанса гдје се умјетношћу сматрало насликати Монализу што дословније (да што више упростим, зато се овако изражавам) и искомпоновати мотет по строго одређеним правилима обртајног контрапункта.
Мени се чак и не свиђа тај контрапункт никако, превише технике а премало умјетности...Ваља отворити видике. А ако вам је ово што Звијер ради екстремно, послушајте неке грајндкор бендове. Књаз бар скримује, вришти, што је људски, ови што сам их поменуо глуме свиње, рокћу... Да

Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!