icobh je napisao:
super_koza je napisao:
Krenuvši od toga da je jebeni dezerter
E jebiga, sad iz tebe ona sa konjskom glavom priča. Kakav dezerter sa 15 godina?
Kako 15 godina? Imao je 16 godina. Kad je počeo rat. Nemojte zaboravljati studentsku brigadu. Dok su neki gaće krvarili, on je bio na DIF-u u Novom Sadu.
Ne kažem da je trebao da volontira za rat, već da ne izbjegava poziv. Da je bilo išta drugo osim dezerterstva, ne bi se branio ovako kako se branio.
Zamisli da takav jedan dezerter danas/sutra pošalje tvoju djecu u rat, a svoju opet skloni negdje...
Da li neko ko nije bio za svoju zemlju onda kad je najviše trebao, ima pravo da pomisli da bude predsjednik te zemlje?
icobh je napisao:
Ajmo sad sve staviti na stub srama!?
Naravno, svi trebaju na stub srama, koji imaju nečeg da se srame. Zašto bi bilo razlike između bilo koga? Za svakog trebaju da važe ista pravila i zakoni, kako za mene, tebe, tako i za Govedaricu, Željku, Dodika, Tadića, Bosića...
V@nja je napisao:
Da li je Milorad Dodik dezerter?
Ne znam da li je dezerter ili ne. Ne znam kakav je status imao budući da je bio u Skupštini. Ako neko ima ko se bolje razumije, neka napiše, živo me interesuje.
Nevezano da li je bio dezerter ili ne, najvjerovatnije je bio ratni profiter. Ni on nema pravo da bude tu gdje jeste ako je bio ratni profiter. Opet pravila trebaju da važe za sve...
To što kritikujem jedne, ne znači da držim vodu drugima. Treba biti iskren i reći da ni vlast, ni opozicija ne valja. Treba i jedne i druge mijenjati...