banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Batman:Begines
PostPoslato: 08 Maj 2005, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Shta mislite o najnovijem. odnosno najstarijem nastavku Batmana?
Ipak me vishe zanima komentar shta mislite o novom/starom Batmobilu, rech je o oklopljenom Hammeru sa Cherryevim motorom od 500 konja koji razvija brzinu od 400km/h, a onda se pretvara u letelicu ==> http://www2.warnerbros.com/batmanbegins ... D-2349.jpg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
ako ce voziti samo ovo vozilo...onda smrdi...njegov auto je uvijek imao sportsku liniju...trejler obecava, a vidjecemo da li ce biti ona narodna "tresla se gora - rodio se mis"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Iskreno se nadam da ce ovaj nastavak bit bolji od zadnja dva (gori ne moze bit) a razlog tom optimizmu je sto je u prvi mah ovaj nastavak bio zamisljen kao niskobudzetni film...a osim toga dovodjenje Chrisa Nolana na mjesto rezisera je, barem po meni, odlican posao.Tacno je to da su batmobil mogli napravit malo sportskije al opet...I isto tako mislim da su nasli i dobrog glavnog glumca.Jedina nepoznanica (barem meni) je neprijatelj, stvarno nisam dosad cuo za lika po imenu Strasilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Meni licno vozilo ne djeluje toliko lose, mada bi stvarno bilo bolje da su zadrzali sportsku liniju batmobile-a. Buduci da je ovo prequel, mozda je i sam Batman skontao da mu je ovo kockasto vozilo krsh pa ga je kasnije zamjenio necim sportskijim :)) Ocekujem dobar film .. pogotovo zbog glavnog glumca, po meni njemu stvarno lezi ovakav tip uloge (Equilibrium .. sjajno odradjen posao)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam gledao Intro za film i mnogo mi se dopada, auto jeste mocan, kad bi ga video u gradu, ali je za sve, sem za Batmana :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 22:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Mar 2005, 19:22
mogu samo reci da mislim da se nisu puno potrudili na njemu[auticu] :x
moglo je i bolje .... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2005, 21:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Iako volim gledati strip junake na filmu,dosadili su mi ti filmovi jer nas svaka 3 mjeseca bombarduju novom,najcesce losom ekranizacijom.Od novijih ekranizacija moze proci X MEN 2 I, ajde da kroz prste progledam, SPIDERMAN 2 I to zbog rezije I Alfreda Moline.
Batman mi je najbolji strip junak,a prvi dio koji je rezirao sjajni Tim Barton,najbolji I ujedno najbolji negativac Dzek Niklson kao Dzoker.Drugi dio je dobar,treci srednja zalost,cetvrti katastrofalan.
Pitao sam se :gdje bas sad nadjose da prave peti dio kad smo svi siti Daredevila,Punishera,Spidermana,Fantastic four… I jos nadolazecih.Samo ce se Batman utopiti u svu tu holivudsku glupost.
I pored loseg predosjecaja,loseg trailera ,loseg batmobila (koji sam tada vidio na slici) I lose glavne glumice,Katie Holms (gore su jedino mogli napraviti da su izabrali Pamelu Anderson ali I sa Dawson creek djevojkom su zabrljali),otisao sam gledati film\
.
Sta da vam kazem!!!!!?????
Jedno od najprijatnjih iznenadjenja u kinu,sjajan film,mozda I najbolji koji sam vidio u ovoj godini.
Po meni su u ovom filmu 2 filma I svaki je dobar na svoj nacin.U prvih 70 minuta nema Batmana I taj dio filma je sjajan.Citam da mu zamjeraju na pateticnosti ali meni nista u tom filmu nije bilo pateticno,iako smo negdje mi culi sve te zivotne mudrosti one su sjajno uklopljene u film,I sva ta ucenja koja Brus Vejn uci od neponovljivog Lajama Nisona(nadam se bar nominaciji za Oscar za najbolju sporednu ulogu).Rezija gluma I mastovitost tog dijela su ucinila da zaboravite da ste u kinu zbog maskiranog junaka koji nam se pojavljuje u drugom dijelu filam koji je isto kao prvi u svoj toj akciji I tami odlican.
Scene borbe kao I scene voznje batmobilom su za desetku(povlacim rani sud o ovom automobilu) ,negativci odlicni a radnja je tako lijepo povezana.Ne povlacim rijeci za Katie Holmes I dalje smatram da je pogresan izbor,ali sve ostalo je cista desetka.Po meni,najbolji film o Batmanu.Ne mogu da vjerujem da sam ovo napisao ali je tako.
Razlog Brus Vejna za postajane Batmana smo znali vec u prvom dijelu ali ovdje je to mnogo bolje I opsirnije obradjeno I drago mi je sto nisu upropatili glavni razlog postojanja covjeka-sismisa.

Preporuka svima,I onima koji vole I ne vole strip junake.

Zasto se ja ovoliko cudim da je film ispao dobro?!Pa reziser koji je stvorio Memento( Kristofer Nolan) zna svoj posao !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao i taksi, isao sam sa dozom skepticizma na prikazivanje ovog filma, ali i vise nego prijatno sam iznenadjen .. ma lazem .. odusevljen sam :)

Scene "transformacije" Brucea u Batmana su fantasticne, ne baziraju se na fizicki koliko na neki vid psihickog/filozofskog treninga, a cak i kada se pojavi taj "fizicki" segment treninga odradjen je na vise nego zavidnom nivou. Pogotovo onaj finalni test .. Lajam Nilsen u ovom dijelu filma - cista desetka.

Scene kod kuce, dijalozi sa Alfredom po meni takodje nose odredjenu tezinu .. odlicno se pokazuje njegov uticaj na Bruce-a.

Borba i specijalni efekti su fantasticni, a i Gotham je prica za sebe .. razlike izmedju centra Gothama danju i mracnih ulica Gothamovog "podzemlja" .. ne znam sta bi vam rekao osim da pogledate film i uvjerite se sami ..

Sto se tice famoznog Batmobile-a .. mogu vam reci sa su prethodna 4 smijesna u odnosu na njega. Na pocetku meni je djelovao bezveze zbog onog svog robusnog izleda, ali u filmu je malo detaljnije prikazan i .. ubi puru ;)

Christian Bale, odusevio me u Equilibriumu, bio je dobar u Shaft-u, nazalost nisam gledao The Machinista, ali sam cuo da je i tamo odradio fantastican posao. I ovdje je samo potvrdio da mu lezi ovakav tip uloga ..

Katie Holmes, istina da su mogi izabrati nekoga boljeg za ulogu, ali sve u svemu .. nije bila toliko losa.

Muzika/zvucni efekti u filmu - bilo sta komentarisati je suvisno - 10.

9/10

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
taksi je napisao:
Po meni,najbolji film o Batmanu.Ne mogu da vjerujem da sam ovo napisao ali je tako.

Ja sam čuo da bi ovo trebao biti najbolji film o Betmenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader, dobro si cuo :)

Definitvno film koji se ne smije propustiti ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 13:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Vader je napisao:
taksi je napisao:
Po meni,najbolji film o Batmanu.Ne mogu da vjerujem da sam ovo napisao ali je tako.

Ja sam čuo da bi ovo trebao biti najbolji film o Betmenu.

I ja sam cuo ali zar je neko prije gledanja mogao to zamisliti?! Ja im nisam vjerovao,mislio sam da je to reklama zbog promocije ali nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, nishta se drugo nema reci, dodati ili oduzeti.Film je fantastichan... Shto je jednom ranije pomenuto u nekom filmu, mislim u Cradle to the Grave:
Pogledash i u momentu ti se jednostavno digne, svrshish i okrenesh se na drugu stranu i zaspish :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Film je fantastican.Meni se svidja.Jeste da se ne moze uporediti sa prvim djelom ali moze da stane uz.Meni se dosta svidio Gotham City.Futuristicki izgled sa nekim retro sarmom.Onda scenario i prica je fantasticna.Jeste da se kosi sa svim sto smo znali o Bathmanu ali je dobro.Kasting glumaca je fantastican.Christian je konacno napravio od Bathmana ono sto je on po pravilu oduvjek bio.Arogantini milijarder/tamni,bezosjecajni borac za pravdu.A Bathmobil je fantastican.Blackhand je rekao da ima 500 a ja sam procitao u novinama da ima 600 konja.Kostim je odlican.Film takodje ima dosta sablona ali dosta fino upakovanih.Nista nije pretjerano.
Samo mogu reci da film prestavlja osvjezenje u moru filmova o super heroima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 02:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Fil mi je dobar, ali me stalno nervirala ona njegova maca, zaboravila sam kako se zove... Najgore mi je bilo kad je stalno govorila:"Neki ovdje rade, za razliku od tebe" i sl. gluposti, samo da bi istakli da njega gledaju kao glupog bogatasha... Mogli su to i bez tog docharati. Glumac mi nije neshto u faci, ali ok izgleda kao Batman... Morgan Freeman mi je, kao i uvijek, bio odlichan! Batler, takodje. Ovo je definitivno jedan od boljih filmova o Batmanu, mada je meni onaj sa Dzokerom, chini mi se, najbolji.... I kako se zove onaj sa pingvinom? I taj je dobar... Ili sam ja mozda zamijenila ta dva... Vishe se ni ne sjecam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 09:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
mene su iznervirale scene borbeeee jaooooo jaoo jaooo, u tri sekunde borbe promjeni 100 kadrova i iz 40 kamera tako da ne znas ko koga zbog cega itd....fak, a jos pominju ninjutsu 8), ocekivao sam da ce borbe biti fine za oko, kad su vec tolike pare dali za efekte i glumce mogli su naci barem nekog dublera u kostimu koji zna uputiti dva tri udarca iz jednog kadra... :-? nista moram cekati kung-fu hustle :D
inace film kao film je jako dobar, prvih pola filma sam gledao bez treptanja, a onda kasnije ide stara razradjena sema.
takodje sam bio skeptican kad sam vidio auto, ali kasnije ...wow 0X
Ocjena 4-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kod ubistva Bruceovih roditelja, da li je nekome bilo čudno da njih troje izađu iz opere pravo na onu nikakvu prljavu zapuštenu ulicu u kojoj je bilo očekivano da te neki kriminalac sačeka?

Inače film je dobar. Što se tiče Batmobila onaj stari crni niski mi je nekako više...Betmenovski. Ovaj djeluje truntavo i zdepasto, jeste da može obaviti ponešto ali stari mi je bio elegantniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Diablo, te scene borbe sa X promjena kadrova i kamera se ne javljaju jedino u Batmanu .. oni su "boljka" velikog broja novih filmova koji imaju takve scene. Ja sam se na njih manje vise privikao tako da mi i nisu predstavljale neki poseban minus.

Sto se tice auta, stari Batmobil je definitivno elegantniji i sportskiji, ali ni ovaj nije za baciti ;)

Spoiler

Interesantna scena mi je bila kada Alfred savjetuje Bruce-a kako da se ponasa, kako da "obogati" svoj drustveni zivot .. "Kupuj ono sto nije na prodaju" .. i onda posjeta onom hotelu ;) Dopalo mi se to sto je bila odredjena doza humora u filmu ...

Sto se tice ubistva roditelja .. ni meni nije bilo jasno kako to da su oni iz (predpostavljam) najvece Gothamske opere izasli u onu sporednu ulicicu .. vjerovatno je bio neki sporedni izlaz ili sta vec. Cim su izasli meni je bilo jasno da ce tu poginuti ..

E sad .. zanima me jos jedna stvar u vezi sa smrti roditelja Bruce Wayne-a .. meni se cini da sam negdje vidjeo (da li strip ili crtani) da je njih ubio Jocker .. ? Da li mi se to ucinilo ili ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 11:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Vader je napisao:
Kod ubistva Bruceovih roditelja, da li je nekome bilo čudno da njih troje izađu iz opere pravo na onu nikakvu prljavu zapuštenu ulicu u kojoj je bilo očekivano da te neki kriminalac sačeka?

Heh, taj sam :) Šta jedan takav milijarder ima da radi na zadnjem izlazu (nekako ne vjerujem da je ono glavni ulaz u operu :) ) ... Inače, film je pravo osvježenje među svim tim filmovima o superjunacima. Najave filma su ostavljale puno mjesta za skepticizam a i zadnja dva filma o Betmenu se nisu puno iskazala i upravo zato je iznenađenje tako ugodno jer film je odličan. Betmobil ...? Ja ga nisam video prije filma i moja prva reakcija na taj tenk je bila WTF? Robusno, glomazno, nespretno, terensko vozilo koje uopšte ne izgleda kao da je pravljeno za velike brzine ... Ali zato kad ga vidiš u akciji plus sve one betmenovske modifikacije :evilbat: Moram reći da pravo vozilo za Betmena po meni nije ni ono iz prvih filmova, ni ovo. Nekako mu ne leže ... Onaj iz prvog dijela je dugačak, nizak ... previše kičast, nije previše okretan... samo brzina i to je to :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Motoko Kusanagi je napisao:
Šta jedan takav milijarder ima da radi na zadnjem izlazu

Meni je teško povjerovati da opera (u koju uglavnom dolaze bogataši i ljudi iz visokog društva) ima i sporedni izlaz na onakvu ulicu. No dobro, trebalo je da ti roditelji nekako poginu.

V@nja ako se ne varam u prvom filmu se iznosi da je džoker ubio Bruceove roditelje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
V@nja ako se ne varam u prvom filmu se iznosi da je džoker ubio Bruceove roditelje.

Na to sam i mislio .. zato me i ta scena kada ih onaj lik ubija malo zbunila. (a mozda on postaje Dzoker?)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]