_зока je napisao:
Vladimir RUS je napisao:
[
Kako nisu ponudili, Cavic ponudio povecanje borackih dodataka za 10 odsto, a jedan iz SDS-a je u predizbornom predstavljanju spomenuo vece subvencije za poljoprivredu, a i prije izbora iz SDS-a su rekli da za poljoprivredu subvencije treba da budu 120 miliona KM godisnje. Da usporedimo to sa sadasnjim nivoom koji je oko 60 miliona KM godisnje. I PDP je imao neke prijedloge. Problem je u nama. Otupili smo pa mislimo da svi su isti.
Odakle majstore? Jesu li rekli da treba prekinuti sa zaduživanjem? Odakle onda pare?
Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока
Od korupcije.

Stotine miliona KM svake godine ode na skupe nabavke razne vrste. Eto odmah para za povecanje plata i penzija.
Samo treba zavrnuti slavinu gdje curi, a curi na sve strane. Para uvijek ima, ni puno, a ni malo, dok raspolaganje istim je na zabrinjavajucem nivou. Samo da se uvede reda tu, mi bismo mogli obradovati 2 kategorije stanovnistva.
Ne treba zaboraviti i to da je ekonomska moc naseg covjeka veca nekoliko puta nego pare u banci. Evo jedan odokativan primjer. Prosjek stednje po glavi stanovnika neka je 3-4 hiljade (naravno, neko ima manje, neko ima vise, neko nema nista na banci, a neko ima mnogo, ovo je prosjek), jedno domacinstvo ima 3 clana, to je 12000 KM u stednji dok prosjecno domacinstvo ima kucu/stan. Neka je prosjek 60-70 kvadrata i neka je prosjek 1000 KM kvadrat, to je 60-70 hiljada KM + stednja od 12000 KM, to je nekih oko 70-80 hiljada KM ne racunajuci drugu imovinu ko ima (poslovni prostori, placevi, garaze, drugi stan, dionice, zlato itd.). Sa drugom imovinom neka je po domacinstvu i 100000 KM, to jkock0000 KM po glavi stanovnika vrijednosti. To je ujedno i prosjecna kreditna moc. Da ne zaboravim i na priliv novca iz inostranstva. Nismo mi propali ni siromasni. Drzava jeste, jer nas vode ljudi, barem po mom misljenju, kojima ja nebi dao ni ovcu, a kamoli ovce da mi cuvaju jer uvjeren sam da bih ostao bez istih. Sa prosjekom od 33000 KM moze da se uposle svi, od 0 do 100 godina, dakle ne samo nezaposleni. Problem ove zemlje lezi u tome sto vodje tvrde da je narod glup, sto je i tacno na neki nacin, a netacno na sustinski nacin. Narod ne zna da bira, ali zna da sabira, a kad sabere, shvati gdje se zeznuo. Sve je stvar raspodijele novca, na sta odlazi kad drzava uzme svoj dio kroz poreze. Ako ode na kredite, moze ova zemlja da bude najbogatija, ali dzaba kada nasi vlastodrsci ne znaju sa parama. To je ujedno jedina razlika izmedju nas i Slovenaca. Jedna i sustinska.